Усилитель Postat Februarie 6, 2021 Partajează Postat Februarie 6, 2021 Benzina asta este acum la pompe.... are alcool etilic, ca sa fie eco, motorul lucreaza putin mai rece..... Dupa a venit o perioada cand nu conta ce benzina, numai sa fie.... Anii 80....tichetul de 20 L, era mai eficient cateodata, ca si cartusul de Kent... Link spre comentariu
icar Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 (editat) Niste old sexy Trebuie sa recunoastem ca pozele au un anume farmec si inocenta, ba chiar decenta, față de sexsoasele de azi. Editat Februarie 7, 2021 de icar Link spre comentariu
vali82ct Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 Am trait sa o vad si pe asta. Un tranzistor AC180 vandut cu 100 lei....2 bucati 200 lei. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 (editat) Nu`i chiar asa, ati vazut ca s-a cerut 100lei pe un tranzistor nu ca s`a si vindut. Editat Februarie 7, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 Acum 14 ore, Усилитель a spus: Benzina asta este acum la pompe.... are alcool etilic, ca sa fie eco, motorul lucreaza putin mai rece..... Benzina ethyl este benzina cu tetraetil de plumb. Nu s-a pus problema adaugarii de alcool etilic pe timpul sovromurilor. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 Acum 59 minute, vali82ct a spus: Am trait sa o vad si pe asta. Un tranzistor AC180 vandut cu 100 lei....2 bucati 200 lei. Cerutul e la liber... Mai rămâne sa găsească și fraierul. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 Am printr-un sertar o pereche "împerecheată" și complementară AC180/AC181, montată pe un mic radiator. Între ele tronează un EFT 308 pentru compensare termică. Aș vinde ansamblul contra 500 RON. Acum 10 minute, doru3160 a spus: Cerutul e la liber... Mai rămâne sa găsească și fraierul. Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 Prin 1980 am pus mana pe cateva perechi de AC180K-AC181K noi ,radiator patrat ,ambele cu punct verde....ce fericire...... Am si facut un amplif derivat din schema Gloria.... Tot atunci am reusit sa miniaturizez "sirena electronica ",cea cu 2 bistabile si final darlington ,placuta impreuna cu suportul de baterii cu 4 buc AA ,dar cu accumulatori NICD ,( foarte greu de facut rost ,erau in statiile portabile emisie receptie ,alea cu carcasa aluminiu ,IEMI ,ceva licenta suedeza ...) urau inghesuite intr-un flacon spray aluminiu ,si cu un difuzor mic in fata ,suna tare ,montata pe bicicleta .......la depasiri foloseam "sunetul de intimidare.."...fata de ceilalti biciclisti , pietoni.... Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 1 hour ago, franzm said: Benzina ethyl este benzina cu tetraetil de plumb. Nu s-a pus problema adaugarii de alcool etilic pe timpul sovromurilor. Da , probabil ,nu stiu afisul ce data are...cateva interesante : In 1826, Samuel Morey uses alcohol in the first American internal combustion engine prototype. In 1860, German inventor Nicolaus Otto uses ethyl alcohol as a fuel in an early internal combustion engine By the 1890s, alcohol-fueled engines are starting to be used in farm machinery in Europe, making countries more fuel independent. Research at the Experimental Mechanical Laboratory of Paris and at the Deutsche Landwirtschaftliche Gesellschaft in Berlin in the 1890s helped pave the way for expanded use of alcohol fuel. By 1896, horseless carriages (cars) were showing up on roads in Europe and the United States. Because gasoline is so cheap and abundant, and also because ethanol is taxed at a high level, early US automobiles are adapted to gasoline from the beginning In 1901, the French ministry of agriculture offered prizes for the best alcohol-fueled engines and household appliances. In 1902, the Paris alcohol fuel exposition exhibited alcohol powered cars, farm machinery, lamps, stoves, heaters, laundry irons, In 1908, the Ford Model T is introduced. Early models had adjustable carburetors to run on ethanol with gasoline as an option.[12][13] In 1917 Alexander Graham Bell says: "Alcohol makes a beautiful, clean and efficient fuel… In 1921, British engineer Harry Ricardo patents racing fuels RD1 and RD2 (for Ricardo Discol) that contained methanol and ethanol, acetone and small amounts of water. These were widely used on race tracks throughout Europe and the US in the 1920s and 30s. In 1925, Henry Ford tells The New York Times that ethyl alcohol is "the fuel of the future" Tetraethyllead (commonly styled tetraethyl lead), abbreviated TEL, is an organolead compound with the formula (CH3CH2)4Pb. It is a petro-fuel additive, first being mixed with gasoline beginning in the 1920s as a patented octane rating booster that allowed engine compression to be raised substantially. This in turn caused increased vehicle performance and fuel economy.[3][4] Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 Acum 53 minute, ledpanel a spus: Nu le vinde! Poti ataca cu ele un dif de 0.5W! Nu le vând, doar le păstrez ca amintire. În urmă cu mulți ani vroiam să restaurez un radio Cosmos. Intenționând să o fac "ca la carte" am început cu finalul audio. Am împerecheat AC180 cu 181 (din stocurile disponibile) și am băgat un EFT308 pe spate. Toată operațiunea a durat câteva ore. Deh! ... mă prinsese microbul restaurării. Între timp mi-a trecut și am rămas cu "ansamblul" din poză: Sau pe față: Link spre comentariu
icar Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 Acum 2 ore, franzm a spus: Benzina ethyl este benzina cu tetraetil de plumb Nemtii, in WWII, pe Bf-109 ( cred ca si pe FW-190) o instalatie care injecta metanol in cilindrii, marind astfel puterea cu citva cai. Nu era mare lucru, dar facea diferenta intre viata si moarte! Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 Dar, de acest modul ce ziceți?....are 80 x27mm... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 Acum 21 minute, ledpanel a spus: Uuu! Suruburile alea nenorocite...cat m-am bucurat cand au inceput sa dispara. Era o corvoada cand se strica floarea. La holtsuruburile de la yalele usilor, aceeasi problema. Piulita aia de 3 pare dintr-un aparat cu sigilii, dupa vopseaua rosie de pe ea... Pe vremea aceea (acum 2 decenii) foloseam șuruburi & piulițe de 3, 4, sau 5 (mai rare) cumpărate din târg, vindeau unii cutii întregi. Multe erau recuperate din aparatura romănească ori sovietică, de aici urmele de vopsea roșie. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 Pe DB 605 cam 300Cp in plus cu MW 50. Link spre comentariu
Postări Recomandate