validae Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 (editat) Păi discul Nipkov e primul sistem de televiziune ,,mecanică,,.Scanarea imaginii se făcea prin intermediul găurilor din discul rotativ, iar în acel desen noţiunea de pick-up se referă la un ,, cititor de imagine,, nu la ce uzual numim noi ,,pick-up,,.La ce zicem noi ,,pick-up,, ei zic ,,turntable,,... Editat Ianuarie 27, 2021 de validae Link spre comentariu
alcon Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 (editat) Deşi, poate nu se încadrează la categoria old stuff, nu pot să nu-mi aduc aminte de nişte ţigarete miştoace, post revoluţionare. https://i.postimg.cc/13mSPPR5/maro.jpg Editat Ianuarie 27, 2021 de alcon Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 Acum 4 ore, icar a spus: Va rog sa remarcati numele inventatorului. Cererea de brevet a fost depusa în 1. aprilie. Link spre comentariu
alcon Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Le-am fumat pe toate! Link spre comentariu
icar Postat Februarie 1, 2021 Partajează Postat Februarie 1, 2021 Va mai aduceti aminte? Link spre comentariu
icar Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 (editat) Afise de propaganda. Erau menite sa demoralizeze soldatul de pe front. Editat Februarie 5, 2021 de icar Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 On 2/1/2021 at 7:55 AM, icar said: Va mai aduceti aminte? Da, la 12 ani aveam aparat de foto ( Smena 8 M ) ,aparat de marit , substante , lampa rosie pt developat hartie , .....faceam totul singur .Aveam o slabiciune pt hartia "raster "....si colorare chimica in sepia. Filmul era totdeauna scump si "prea scurt ".....trebuia gandit bine ce poze faci , ca se termina , nu ca acuma cu digitalu ,faci 1000 de poze si stergi cele nereusite..Si apoi emotiile , daca au fost setarile bune = diafragma ,timp expunere ,claritate .....si sa nu strici ceva la developatul filmului..... Aveam aparat rusesc de marit , demontabil bucatele si valijoara aferenta, luat de nou de la foto_muzica . Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 Ce vremuri. Și eu am avut tot laboratorul pentru poze. Doar A/N. Color nu am făcut. Link spre comentariu
icar Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 (editat) L-am avut si eu, UPA-5 se numea, tot de la Muzica. Am avut un Ciaica, facea 72 de poze pe un film. Apoi un Zenit, apoi un Practica si un Praktica MTL-3, pe care il am si acum, cu un obiectiv de 50 mm si un tele de 200 mm. Lucram filmul in tank, la lumina, zilei, iar hirtia la lumina galben-verde, filtre OR-WO. Pentru masurarea expunerii aveam o fotorezistenta, ce masura lumina pe hirtie si un temporizator electronic, facut de mine, cu circuite integrate si pilotat cu un cuarț luat dintr-un ceas de mina. Color am facut doar diapozitive. Editat Februarie 5, 2021 de icar Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 6, 2021 Partajează Postat Februarie 6, 2021 Na ca l-ai voalat. Link spre comentariu
okean Postat Februarie 6, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2021 Sacrificate pozitiile de la inceput, restul se incarca sub patura Link spre comentariu
icar Postat Februarie 6, 2021 Partajează Postat Februarie 6, 2021 (editat) Da, exact asa faceam si eu, puneam plapuma pe pat, bagam miinile sub ea, apasam cu capul pe toate denivelarile, sa nu intre lumina, si apoi incarcam filmul. Metoda infailibila, niciodata nu am dat gres, indiferent cita lumina era in dormitor! Editat Februarie 6, 2021 de icar Link spre comentariu
Postări Recomandate