puriu Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 1 oră în urmă, merck a spus: Cand pe unii ii doare in p.la de copyright Pe rusi nu-i durea nicaieri si au facut o treaba buna. Au furat, au tradus si au tiparit in masa literatura stiintifica si tehnica vestica. Foarte multe asemenea carti au ajuns si in bibliotecile noastre. Altfel de unde? Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Acum 14 ore, +_Florin_+ a spus: Eu mă întreb cum se împăca una cu alta Simplu, ca in bancul ala cu porcii: doi la export, restul in tara. Am un prieten, medic veterinar. Pe vremea impuscatului, a lucrat la o ferma de vaci, din oras, parca "bibif" ii zicea el. Se raparta depasire de plan, se trecea in registre, se raporta si ...ghinion de nesansa, "au murit dom'sef, ce sa facem". Se scadeau din evidenta si...asta e! Se cam spala o mina pe alta. Treaba era cam nasoala, totusi, adica erai santajabil! Ca venea unu', mare sau cu stele, de la judet, dupa un vitel, si aia era, chiar tebuia sa moara pe bune. Am mai avut un vecin, in Bucuresti, care lucra la Antrefrig (parca asa ii zicea). Venea, destul de des acasa, cu carne de mici: "a venit azi soferul de la sectorul de partid, ca l-a trimis sefu' dupa 2 navete cu carne de mici. (Probabil seful ceruse doar una!). Noi am facut 5, 2 le-am dat, 3 le-am impartit intre noi!" No, cum se scoteau din inventar 5 navete de carne? Adica, una peste alta, oamenii se descurcau. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 48 minutes ago, puriu said: Pe rusi nu-i durea nicaieri si au facut o treaba buna. Au furat, au tradus si au tiparit in masa literatura stiintifica si tehnica vestica. Foarte multe asemenea carti au ajuns si in bibliotecile noastre. Altfel de unde? Cu furatul nu mai ajungi astazi departe. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Acum 2 ore, merck a spus: Cu furatul nu mai ajungi astazi departe. vezi licente luate de chinezi! Link spre comentariu
NICA Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Vezi tot politicul. De la consilier comunal la ministri. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Acum 8 ore, icar a spus: Am mai avut un vecin, in Bucuresti, care lucra la Antrefrig (parca asa ii zicea). Venea, destul de des acasa, cu carne de mici: "a venit azi soferul de la sectorul de partid, ca l-a trimis sefu' dupa 2 navete cu carne de mici. (Probabil seful ceruse doar una!). Noi am facut 5, 2 le-am dat, 3 le-am impartit intre noi!" No, cum se scoteau din inventar 5 navete de carne? Adica, una peste alta, oamenii se descurcau. Desigur, asta e o mindrie! asa trebuia sa traim cu totii, descurcindu-ne! ma intreb daca cei din combinatele siderurgice furau si faceau troc cu fonta, otel sau ce mai produceau ei! Eu lucrez acuma la o inteprindere care mai are citiva zeci de angajati din circa 1000 in 1989! deseori aud povesti despre cum se descurcau ei, furind tot ce se putea fura si facind troc cu cei de la fabricile vecine! Am fost privit foarte ciudat cind le-am spus ca se ve de rezultatul, adica mai sint 50 de oameni din 1000! Sint multi care fac apologia ''descurcarelii'', inclusiv printre colegii nostri, dar personal nu pot crede ca la 3 decenii de la picarea comunismului, inca este considerat ceva de lauda acest procedeu! presupun ca povestesc nepotilor cum furau ei si faceau schimb de produse cu cei care la rindul lor furau! Link spre comentariu
morarul Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Meteahnă grea mòn cher! La unii le-a intrat în sînge acest mod de viață. Mai grav pentru unii dintre aceştia, este că nu văd şi nu pot concepe că se poate trăi muncind cinstit şi demn în țara noastră. Aceasta cred că este drama nației noastre. Neîncrederea în forțele şi capacitățile noastre. Asta, dacă chiar avem în dotare aşa. Să aveți o seară bună! Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Mare Savant, n-ai prea inteles nimic din ce am scris! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 A inteles draga, am inteles! Am priceput cu totii ca daca sefii solicitau o lada de mici pentru ''protocol'', angajatii mai furau inca 4 pe linga cea solicitata! postarea mea a fost o continuare a povestii cu ''descurcatul'' in comunism. Asa cum am mai spus, nu-mi vine sa cred ca unora procedeul ''descurcarelii'' li se pare ceva normal. si ca faptul ca se ''descurcau'' compenseaza toti anii de foame, frig si intuneric! Link spre comentariu
okean Postat Ianuarie 24, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2021 Grizzly Giant in 1900, copacul exista si in prezent ! Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 Cum se vedea, acu 100 de ani, scoala on-line Link spre comentariu
puriu Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 Mi-a placut pick-up-ul TV cu disc Nipkow si televizorul cu ecran plat (LCD). Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 Cred ca discul are alt rol, aici avind rol de baleator, ca sa zic asa. Poate gresesc, habar nu am ce a gindit desenatorul, dar ideea in sine, scoala de acasa, s-a dovedit aproape viabila! Tot pe tema cum vedeau strabunicii nostri viitorul, epoca de aur a aburului: Link spre comentariu
Postări Recomandate