Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

On 1/17/2021 at 4:18 PM, okean said:

Mananca si ei o paine..." exact " a fost ceva intre 20 si 30

https://datoria.ro/

datoria.thumb.jpg.331696270a932cb9b0106fd310b84dce.jpg

De la geniul economic Ciumara nu mai am incredere in marii nostrii finantisti.

Strict economic, cred ca cel mai bun prim ministru pe care l-am avut a fost Vacaroiu.

Nu sunt de stanga, nu simpatizez partidul domniei sale, trecem peste glumele legate de ce servea omul...

Practic, pentru epoca respectiva, stia meserie si nu a lasat capra sa manance varza. Restul e can-can.

Editat de telefunken
Link spre comentariu

S-a strecurat o eroare in poza prezentata mai sus e Ansamblul arhitectural " Sub coloane" cunoscut si sub numele de Bazarul turcesc a fost construit in sec. al 19-lea in TULCEA, demolat de comunisti in 1963 ! Coincidenta e de strada " Grivitei "  !

Link spre comentariu
5 hours ago, telefunken said:

Strict economic, cred ca cel mai bun prim ministru pe care l-am avut a fost Vacaroiu

Orice ministru pare bun in situatie de "avant economic". Nu se pot compara vremurile.
Intradevar, parea ca stie ce vorbeste.
LE:
Si mi-a placut ca s-a comportat normal cand a trebuit sa devina Presedinte interimar al Romaniei.
Urmatorul care s-a aflat in situatia asta s-a facut cam de ras. De rahat, de fapt.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 8 ore, okean a spus:

Bucuresti-Bazar-pe-Calea-Grivitei-1927.j

Eu sunt curios (și uimit) de felul în care se realizau construcțiile în sec 19. 

În poză se vede ceva tencuială căzută de pe tavan, dedesupt fiind niște șipci din lemn. Oare acelea reprezentau "armarea" tavanului (planșeului) sau doar a tencuielii? ... știe cineva cum se realiza armarea planșeelor de beton în acele vremuri, cu bârne și stinghii din lemn ? :rade: ... 

Link spre comentariu

Structura planșeului fiind din beton "armat" cu grinzi din lemn (bănuiesc) iar șipcile erau bătute în cuie de acele grinzi... interesante soluțiile "old stuff" , de pe vremea când nu existau materialele și tehnologiile moderne.

Mă întreb totuși, ce "durată garantată" aveau acele clădiri.

Link spre comentariu

Tu iti aduci aminte ca bunicii spoiau casa (cu un amestec de balega de vaca si un pamant lutos) in fiecare an? In plus de datul cu var. 

Durau cat durau, apoi se reparau. 

Link spre comentariu

Se mai băteau cuie şi în şipcile de lemn şi se lega sârmă,între cuie.Dacă nu mă înşel în tencuială se băgau şi fâşii de cânepă,fuior.Erau şi tavane ce aveau trestie.

De multe ori făceau "burtă" sau crăpau.

Link spre comentariu

Erau cel putin patru "Virginia": rosii (4 lei), verzi (5 lei), fiecare cu si fara filtru (cele cu filtru ceva mai scumpe). Cele rosii erau cu tutun Virginia oltenesc, iar cele verzi cu tutun Virginia original.

Link spre comentariu
La 19.01.2021 la 17:42, Mircea a spus:

Tu iti aduci aminte ca bunicii spoiau casa (cu un amestec de balega de vaca si un pamant lutos) in fiecare an? In plus de datul cu var. 

Durau cat durau, apoi se reparau. 

A spoi e chiar datul cu var, repara într-adevăr cu amestecul respectiv. SPOI, spoiesc, vb. IV. Tranz. 1. A acoperi o suprafață cu un strat subțire de var; a vărui. 2. A acoperi un vas sau un obiect de metal cu un strat subțire dintr-un metal protector. ♦ Refl. Fig. A-și însuși în mod superficial maniere civilizate, noțiuni de cultură etc.. 3. A unge (pe deasupra). ♦ Tranz. și refl. (Peior.) A (se) farda. – Din sl. supojiti.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări