Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

1 oră în urmă, overdrive a spus:

Ar trebui impuscati toti din toate guvernele din 90 pina azi!

De ce draga? guvernele de dupa 1990 au pompat bani cu nemiluita in curu'inteprinderilor de stat! in unele, mai mult de 10 ani! dar toti banii s-au dus in salarii sau achizitii supraevaluate, nu s-a reinvestit nimic pentru modernizare. Aprovizionarea si desfacerea se faceau prin firme capusa, care sufocau si mai mult inteprinderile respective! Iar angajatii de la serviciile de desfacere ale firmelor de stat, credeau ca vor ramine vesnic furnizori unici pe piata, asa ca tot cu caciula-n mina si plasa cu cadouri se mergea la ''desfacere'' si adesea se pleca cu mina goala desi magaziile gemeau de produse. Sigur ca cei care aveau 10 in 1990 sau nici nu erau nascuti atunci se vor grabi sa ma contrazica, pentru ca ''stiu ei mai bine''!

Acum 36 minute, merck a spus:

Si astazi exista inca companii de stat. Acestea au stiut sa mentina inchisa bucla aprovizionare + desfacere. Daca reusesti sa te aprovizionezi cu materii prime si sa vinzi ceea ce produci fara sa acumulezi datorii .... nu devii istorie

daca vorbim de desfacere, inseamna ca e vorba de inteprinderi productive, care sint acestea?

Link spre comentariu
Acum 6 minute, Marele Savant a spus:

De ce draga? guvernele de dupa 1990 au pompat bani cu nemiluita in curu'inteprinderilor de stat! in unele, mai mult de 10 ani! dar toti banii s-au dus in salarii sau achizitii supraevaluate, nu s-a reinvestit nimic pentru modernizare. Aprovizionarea si desfacerea se faceau prin firme capusa, care sufocau si mai mult inteprinderile respective! Iar angajatii de la serviciile de desfacere ale firmelor de stat, credeau ca vor ramine vesnic furnizori unici pe piata, asa ca tot cu caciula-n mina si plasa cu cadouri se mergea la ''desfacere'' si adesea se pleca cu mina goala desi magaziile gemeau de produse. Sigur ca cei care aveau 10 in 1990 sau nici nu erau nascuti atunci se vor grabi sa ma contrazica, pentru ca ''stiu ei mai bine''!

daca vorbim de desfacere, inseamna ca e vorba de inteprinderi productive, care sint acestea?

Tocmai ti-ai raspuns singur...

Link spre comentariu

Multe s-au " privatizat " cand erau pe profit, caz clasic Petrom halit de Omv firma Austriaca cu capital majoritar de stat pe pret de nimic...Managerul Petrom, cel dependent de " indicatiile " pretioase a fost mentinut in functie [ o vreme  ] !

Link spre comentariu
Acum 25 minute, Marele Savant a spus:

exportul Romaniei a fost in ultimii ani in jur de 70 miliarde

Iata ce scrie la Ziarul Financiar

- in primele 8 luni din 2019, exportul a fost de 38 miliarde de euro (cam juma' din ce afirmi! Ori in patru luni am mai exportat de 32 miliarde? )

- importul, pe aceeasi perioada, a fost de 58 miliarde euro.

Deficitul calculati-l singuri!

Link spre comentariu
9 minutes ago, okean said:

Mai pune 30 de miliarde de ieuro imprumutate...

Asta zice ciolacu dar nu da detalii. 

Tot ce pot vedea este asta:

https://www.bnr.ro/Datoria-externa---BPM6-11333-Mobile.aspx

45 minutes ago, Marele Savant said:

Nu stiu daca putem vorbi de desfacere in cazul Hidroelectrica sau CEC, la portul Constanta sau aeroporturi sa zicem ca ar merge.

Link spre comentariu

A mai vadut unul flota cea vestita a Romaniei.
S-au chinuit unii sa o gaseasca vreo 10 ani ca sa aduca "dovada".
Au gasit o epava pe post de carciuma intr-un port din lume.
Restul fusese cumparata pentru fiare vechi.

Link spre comentariu
14 minutes ago, okean said:

Mananca si ei o paine..." exact " a fost ceva intre 20 si 30 :rade:

Bre, eu am pus niste cifre, vreau si eu la randul meu cifre pentru diferenta pana la 20-30 de miliarde.

Link spre comentariu
1 minute ago, Liviu.Mihaiu said:

A mai vadut unul flota cea vestita a Romaniei.

Ala nu era persoana fizica si se numea AVAS! 

AVAS era proprietarul flotei si din cate imi aduc aminte cand am citit rechizitoriu, erau nume ca Pandele sau Speranta Cliseru pe acolo. 

Din cate stiu astia doi nu erau din barca CARMACIULUI!

https://www.curentul.info/politic/speranta-cliseru-inculpata-in-dosarul-flota-pentru-vanzarea-ilegala-impreuna-cu-pandele-a-opt-nave-numita-la-conducerea-ratb/

https://www.comisarul.ro/articol/speranta-cliseru-inculpata-in-dosarul-flota-pentru_905519.html

Link spre comentariu
3 minutes ago, merck said:

Ala nu era persoana fizica si se numea AVAS! 

AVAS era proprietarul flotei si din cate imi aduc aminte cand am citit rechizitoriu, erau nume ca Pandele sau Speranta Cliseru pe acolo. 

Nu asta era ideea.
S-a facut prea mare caz cu "mareata floata".
Ca si acum vanzarea de societati aduse in faliment. Nu ne vindem tara! Lasa ca o furam pana nu ai ramane nimic!

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări