Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Domnule, singura problema este ca Pentaconta n`are motoare la cap de rind, arbori de transmisie orizontali si verticali, cuplaje de siguranta si nimic din ceea ce spuneti.

Aia este caracteristica centralelor 7D, 7A1 si 7A2, astea le`am avut noi in tara.

Pentaconta am avut modelul 1000A fabricat sub licenta ITT si dupa anii 80 am trecut la 1000T, Electronagnetica.

Nu am avut treaba decit cu 1000A, 7D si Penta 32 precum si PABX sau PBX doar tangential.

Am participat la instalarea si testarea a 2 centrale 1000A, una de 10000 de abonati si celalata de 1000 abonati unde am lucrat in primii ani ai activitatii mele.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, -Atlas- a spus:

Buna

Inseamna ca am fost orb eu.Am petrecut mult timp in centrala Penta din Cluj-Napoca.

Am asistat chiar la scoaterea ei din functie in anii '90.

Erau motoare pe capat de rama,cu placute de alama pe care era stantat in mod sigur 1932.

Nu am mai tinut legatura cu prietenul care lucra acolo,dar voi incerca sa dau de el,poate

are si ceva poze de acolo.Era intradevar rotativa,dar pe motoare era foarte clar 1932.

Spor tuturor

Alex

Te-au pacalit aia! le era jena sa spuna ca e 7D si au avansat-o la pentaconta! care, asa cum s-a mai spus nu avea asemenea motoare!

Link spre comentariu
Acum 25 minute, Marele Savant a spus:

Te-au pacalit aia! le era jena sa spuna ca e 7D

Nu neaparat, in cladirile in care erau centrale Pentaconta mai erau si centrale tip rotativ 7D.

Probabil cladirea era numita generic Penta dar mai era si o rotativa, la noi era cea telegrafica rotativa in cladirea Penta.

Probabil de aici si confuzia.

Mda, in ultima foto, dreapta jos, releele cvintuple din registrii, folosite pentru retinere numerotatie in cod 2 din 5.

Link spre comentariu

The Rotary 7A-2 Telephone System is an analog telephone exchange composed of an electromechanical system of selector relays and pagers in charge of automatically connecting two telephones. Rotary refers to its components rotating continuously and / or occasionally. These plants base their connection network on the use of two types of rotary switching machines (finders and selectors), which are driven by clutching vertical shafts that are in continuous rotation driven by the action of a medium power motor (one for each two rows). In the lower part you can see the horizontal axis that transmits the rotation of the motor, movement that transmits in turn to the vertical axes that are the ones that will drive the machines when they are used.

In reality, automatic switchboards were not like this equipment. They were made up of rows of several racks over 2m high, and groups of racks dedicated to selectors, finders, registrars, etc. were usually located in the rows. In this case the complete racks are original, but this section occupies a single row in which racks of different functionality have been grouped. Its capacity is 200 lines.

Screenshot-2021-01-03-at-15-09-47.png

Screenshot-2021-01-03-at-15-10-10.png

Si o comparatie cu Penta PC32 

Screenshot-2021-01-03-at-15-16-54.png

si marit:

Screenshot-2021-01-03-at-15-16-37.png

Link spre comentariu

Domnilor, are cineva idee pe unde se mai gasesc unitatile de banda magnetica pe 9 piste - piese de schimb pentru Pentaconta cu sigla Siemens, Qualstar, Storagetek sau HP pe ele - pentru inregistrarea numarului de impulsuri si facturarea abonatilor? Astea lucrau cu "benzi de-alea pentru Coral si Independent" si erau atasate la centralele Pentaconta. Interfata Pertec, protocolul clasic industrial. Imi trebuie cateva dihanii de-alea pentru dracovenia mea de emulator ca inca imi face probleme la partea de interfata.

Editat de skaarj
Domnu cucu mi-a ciugulit din litere.
Link spre comentariu
La 01.01.2021 la 17:54, icar a spus:

2887941700569120e4173661be034c295c7a353d

Dupa tocul de la dame si forma CRT e un Zenith COMBO 1960... sa vedem cum apare unul din anii 50'

Editat de okean
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări