Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 5 ore, okean a spus:

Elicea avea o forma interesanta cu trei pale daca nu gresesc...oricum barca e data-n urmarire si calimara rosie :)

Barca avea pretul de 36 Lei, pe langa calimara rosie, in urmarire este data si cutia de carioca produsa de UNIVERSAL made in Italy, pret 24 Lei.   :da

Link spre comentariu

Cutia era galbena ... Cu " fereastra " dreptunghiulara , cu capetele rotunjite ... sa vezi ce scoti din ea , capacele cariocilor erau negre la toate . Pe langa Universal , era o sigla grafica , un soi de raster , sugerand meridiane si paralele , trasat cu linii negre . Dupa ce se terminau cariocile , se puteau folosi pentru " tiruri " cu orez , sau pentru construirea unor incercatoare rezonabile pentru multimetru , in epoca se manufacturau destule , functie de ce miliampermetru ( micro , mai rar ... ) putea procura omu' . Materialul cariocilor era un plastic dur , casant si lucios , cum e acetatul de la cotoarele surubelnitelor  ( scumpe ) cu clichet mai vechi , nu polietilena de inalta densitate cu aditivi , cum sunt majoritatea plasticelor de astazi . Singura polietilena de la carioci era dopul translucid de la coada , aplatisat si fin executat , aproape invizibil . Eu am facut din ele (si) sageti pentru aruncat la tinta , cu ac de patefon la varf , si ampenaje de celuloid de la gulerele  camasilor , sa  - si mentina forma in pachet  . Nu , nu " balenele " pentru gulere , si le mai aminteste cineva ? ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Erau acele intarituri, puse  la  camasa de noua, sa stea gulerul drept, pe raft, in magazin?

De balene stiu, am purtat asa ceva. Camasile aveau, la guler, un locas cusur special, unde intrau aceste straifuri din celuloid, ca sa tina drepte colturile gulerului. Au fost inlocuite de o intaritura, ca un rapiț, ce se lipea intre partile de pinza ale gulerului.

download.jpeg-1.jpg

download.jpeg-2.jpg

Editat de icar
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări