gauss Postat Noiembrie 2, 2019 Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 (editat) Au fost si unele cu sectiunea eliptica , usa se inchidea cu o cheita nichelata . Din aia am avut ... P.S. - ce legatura or fi avand cu topicul porcariile alea turcesti ? Editat Noiembrie 2, 2019 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 2, 2019 Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 Mai era si aia cu palmolive, noua senzatie de catifea. Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 2, 2019 Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 (editat) Da, le stiu si pe alea. P.S. Probabil au 30 de ani! Duru, zic! Editat Noiembrie 2, 2019 de icar Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 2, 2019 Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 Mai era o salupa cu motorasul (si bateria R6) sub carena. Tot Mabuchi. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 2, 2019 Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 Cu elicea in apa , micutza , tot cu trei pale ? Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 2, 2019 Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 (editat) Da. N-avea cârma; se rotea nacela motorului. Editat Noiembrie 2, 2019 de franzm Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 2, 2019 Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 Mi - o amintesc ... Cred ca am vazut - o de cateva ori , la un vecin . Avea cam toate jucariile care apareau . Ma rog , alea pe care si le dorea . Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 2, 2019 Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 Am primit de la unchiul meu niste motoare pentru barcute care se prindeau cu ventuza. Nu stiu daca le`a luat de la noi sau erau de afara. Mergeau binisor, tot cu R6 erau dar consumau bateria destul de repede. Bateriile erau bune in vremea aia, 1968 cred ca era anul. Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 2, 2019 Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 Acum 5 ore, okean a spus: Elicea avea o forma interesanta cu trei pale daca nu gresesc...oricum barca e data-n urmarire si calimara rosie Barca avea pretul de 36 Lei, pe langa calimara rosie, in urmarire este data si cutia de carioca produsa de UNIVERSAL made in Italy, pret 24 Lei. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 3, 2019 Partajează Postat Noiembrie 3, 2019 (editat) Cutia era galbena ... Cu " fereastra " dreptunghiulara , cu capetele rotunjite ... sa vezi ce scoti din ea , capacele cariocilor erau negre la toate . Pe langa Universal , era o sigla grafica , un soi de raster , sugerand meridiane si paralele , trasat cu linii negre . Dupa ce se terminau cariocile , se puteau folosi pentru " tiruri " cu orez , sau pentru construirea unor incercatoare rezonabile pentru multimetru , in epoca se manufacturau destule , functie de ce miliampermetru ( micro , mai rar ... ) putea procura omu' . Materialul cariocilor era un plastic dur , casant si lucios , cum e acetatul de la cotoarele surubelnitelor ( scumpe ) cu clichet mai vechi , nu polietilena de inalta densitate cu aditivi , cum sunt majoritatea plasticelor de astazi . Singura polietilena de la carioci era dopul translucid de la coada , aplatisat si fin executat , aproape invizibil . Eu am facut din ele (si) sageti pentru aruncat la tinta , cu ac de patefon la varf , si ampenaje de celuloid de la gulerele camasilor , sa - si mentina forma in pachet . Nu , nu " balenele " pentru gulere , si le mai aminteste cineva ? ... Editat Noiembrie 3, 2019 de gauss 1 Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 3, 2019 Partajează Postat Noiembrie 3, 2019 (editat) Erau acele intarituri, puse la camasa de noua, sa stea gulerul drept, pe raft, in magazin? De balene stiu, am purtat asa ceva. Camasile aveau, la guler, un locas cusur special, unde intrau aceste straifuri din celuloid, ca sa tina drepte colturile gulerului. Au fost inlocuite de o intaritura, ca un rapiț, ce se lipea intre partile de pinza ale gulerului. Editat Noiembrie 3, 2019 de icar Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 3, 2019 Partajează Postat Noiembrie 3, 2019 Da ... Se mai pun si acum , sunt din carton . " Balenele " se foloseau zilnic , aveau " teci " cusute unde se introduceau , la capetele reverelor gulerului . Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 3, 2019 Partajează Postat Noiembrie 3, 2019 (editat) Le-am folosit ca pana la chitara sau faceam din ele rachete, dupa ce le taiam in doua si le inveleam in staniol. Editat Noiembrie 3, 2019 de icar Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 3, 2019 Partajează Postat Noiembrie 3, 2019 (editat) Da..., rachete mergeau și din pieptenii străvechi. Alaturi de unele filme foto. Cele care deveneau casante..., era certificatul reușitei! Editat Noiembrie 3, 2019 de gauss Link spre comentariu
informer Postat Noiembrie 3, 2019 Partajează Postat Noiembrie 3, 2019 Acum 15 minute, gauss a spus: rachete mergeau și din pieptenii străvechi. Alaturi de unele filme foto Sau mingi de ping-pong taiate felii subtiri... Link spre comentariu
Postări Recomandate