Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...


Postări Recomandate

 Stati linistiti cu zaharul.In spatiul ex-sovietic se bea distilat obtinut din fermentarea zaharului,de zeci de ani!Si garantat nu doare capul de la aia!

 Si in reteta de grappa italiana,industriala,se baga zahar.Grappa e un fel de tescovina.

Link spre comentariu

TescovIna ca sa iasa buna boasca se lasa zemoasa nu se mai tescuieste, fermentatia se face peste iarna intr-un vas conic din lemn " cada " se cheama in Vrancea, acoperita cu o folie groasa pe care se pune  un strat gros de pamant / nisip .

Link spre comentariu

 Okean.Fermentatia ideala ar fi in recipiente inchise,prevazute cu inchidere hidraulica,de respiratie.Asta cu folia si pamant e un surogat...

 La grappa italiana,ca sa-i schimbe gustul,se adauga ceva plante aromate,la fermentare.

 In regim casnic tescovina iese foarte buna daca nu se stoarce boasca,adica daca se lasa mai multa zeama...Si facuta imediat ce a incetat fermentarea.

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

Hmm, rețeta de mere(neprobata personal), se face în tara Moților, se mărunțesc merele, se așează în vas(cadă) și se așează un strat de lut de 10 cm. 

Se tine asa pina primăvara (martie - aprilie) fără adaus de zahar, apoi se desigileaza, și, dubla distilare. 

Se pretează la cantități mari. 

Link spre comentariu

Mie rachiul din tescovina imi iese cel mai bine dupa ce trag vinul, fara sa dau la teasc. Iese un pic acidulat si e mai prezenta aroma din struguri.

Borhotul din mere are continut mic de alcool de asta se trage de 2 ori sa iasa ceva. 

Link spre comentariu

Buna

Nu sunt un fan RST,dar nu stiam unde sa postez asa ceva.Era Potrivit unui topic al lui.

Oricum nu ne vom mai intalni cu asa ceva in veci.

Queen Live at Wembley Stadium 1986 Full Concert Full HD Remaster

Spor tuturor

Alex

Editat de -Atlas-
Link spre comentariu
Acum 53 minute, franzm a spus:

Câte bordeie, atâtea obiceie.

Ati facut careva rachiu din dude albe? Cum a iesit? Astea au atâta zahar ca nu apuca sa fermenteze tot.

Eu am facut din dude si din pere.

Link spre comentariu

La bauturile  din fructe pe langa alti adaosi, principala cauza pentru durerea de cap este zoaia aia scursa la urma ce are un miros puternic si este plina de uleiuri de fuzel, popular i se spune  parca cozi. Fruntea este bogata in metilic si are un gust usor dulceag. 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, BRANCA a spus:

 Okean.Fermentatia ideala ar fi in recipiente inchise,prevazute cu inchidere hidraulica,de respiratie.Asta cu folia si pamant e un surogat...

 La grappa italiana,ca sa-i schimbe gustul,se adauga ceva plante aromate,la fermentare.

 In regim casnic tescovina iese foarte buna daca nu se stoarce boasca,adica daca se lasa mai multa zeama...Si facuta imediat ce a incetat fermentarea.

Pamantul ala in fapt este un lut [ argila ] mai nisipoasa care sigileaza destul de bine, vasul se lasa afara sub o perdea astfel ca procesul de fermentatie sa fie lent. Primavara in prima saptamana cu vreme calduta se baga la cazan...

Buluc de oferte ...si Jean Michel Jarre are un concert LIVE

Editat de validae
Şi Michel...
Link spre comentariu
Acum 5 ore, Vasile a spus:

Unii faceau de "pufoaica "

Fantezie, ce fras sa fermenteze in ceva fermentat? Povesti ca si cu hirtia igienica in parizer sau aracet in smintina!

 

Acum 2 ore, daniels a spus:

Eu am facut din dude si din pere.

Practic, din tot ce are zahar suficient, se poate obtine alcool. Ma mir doar de sake, ca orezul nu prea are zahar. Nu stiu cum se face.

Link spre comentariu

Da, asa e, ai dreptate! Americanii folosesc porumb sau orz, rusii, secara si griu, japonezii orez.

Am auzit de o poveste, din Siria, care era sa se lase cu nasolie. Niste muncitori romani, au facut tuica din ...portocale!

Link spre comentariu
2 minutes ago, Vasile said:

Eu am baut alcool facut din cartofi 

Pai asta este vodca originala care a fost inventata de polonezi.... 

Acum lumea asociaza vodca cu rusii.... 

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări