merck Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 12 minutes ago, franzm said: Toate la vremea lor. N-are rost sa grabesc lucrurile pentru o damigeana. Prima data intradevar trebuie sa existe siguranta zilei de maine (si pandemia asta a fost o proba foarte dura!). Un job bun si apoi restul vin de la sine. Doar voi spuneti: Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps . La noi ... punem bautura pe primul loc si o mai imbinam uneori si cu munca . Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 Apropo de bauturi alcoolice ciudate, am mai auzit de distilat din zmeura si capsuni. Cica sunt exceptionale. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 https://i.imgur.com/Km2rWPF.mp4 Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 Acum 2 ore, icar a spus: Apropo de bauturi alcoolice ciudate, am mai auzit de distilat din zmeura si capsuni. Cica sunt exceptionale. Se macereaza fructele în alcool si se distileaza. Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 Eu stiu altfel. Se pun fructele la fermentat, cu zahar, ca la prune, de exemplu, apoi borhotul este distilat. Link spre comentariu
yo2mhj Postat Decembrie 30, 2020 Partajează Postat Decembrie 30, 2020 Acum 4 ore, icar a spus: Eu stiu altfel. Se pun fructele la fermentat, cu zahar, ca la prune, de exemplu, apoi borhotul este distilat. Corect,am avut recent ocazia sa degust productia unui coleg,face bauturi artizanale din zmeura,afine...a distilat ramasitele de la productia de "vinuri" si a iesit o bautura cu o aroma deosebita de zmeura... Tot ceva de genul,de data asta gutui,am avut ocazia sa degust anul trecut,tot de la un coleg de serviciu,de data asta din gutui...aroma de vis! Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 30, 2020 Partajează Postat Decembrie 30, 2020 La gutui e ceva de munca. In primul rind, trebuie rase, altfel nu fermenteaza, ci putrezesc. Apoi, se face un sirop de zahar, care se toarna peste, dupa care se lasa la fermentat. Ce rezulta, se baga la distilat. Se poate face si din mere, dar si astea trebuie rase in prealabil. Link spre comentariu
okean Postat Decembrie 30, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2020 România, 1978 Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 30, 2020 Administratori Partajează Postat Decembrie 30, 2020 Acum 34 minute, icar a spus: La gutui e ceva de munca. In primul rind, trebuie rase Cand am citit eu mi-am imaginat ca trebuie bărbierite Normal ca trebuie maruntine, nimeni nu le pune intregi Link spre comentariu
yo2mhj Postat Decembrie 30, 2020 Partajează Postat Decembrie 30, 2020 (editat) De mere am făcut eu anul ăsta, trebuie mărunțite, amestecate cu sirop de zahar și apoi, după fermentare, obligatoriu, dublu distilate. Editat Decembrie 30, 2020 de yo2mhj Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 30, 2020 Administratori Partajează Postat Decembrie 30, 2020 Daca le amesteci cu zahar te doare capul de la mahmureală Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 30, 2020 Partajează Postat Decembrie 30, 2020 Daca baza este zaharul atunci nu prea este din gutui. Link spre comentariu
yo3fkc Postat Decembrie 30, 2020 Partajează Postat Decembrie 30, 2020 Am facut si eu din gutui acum doi ani . Anul asta nu au facut gutuii la mine . E pusa la invechit intr-un butoi mic de stejar , ca nu mi-au iesti decat vreo 25 de litri . Din mere fac in fiecare an , si , da , asa cum zicea un coleg mai sus , trebuie distilata de doua ori . Stiu , ramane putina dupa a doua distilare dar si calitatea este alta . Link spre comentariu
yo2mhj Postat Decembrie 30, 2020 Partajează Postat Decembrie 30, 2020 Acum 2 ore, Vasile a spus: Daca le amesteci cu zahar te doare capul de la mahmureală Dacă nu se pune zahar deloc, nu se scoate nimic, sau aproape nimic. Zahar nu se pune în neștire, la 100kg de mere1, 5-2 Kg de zahar dizolvat în apa călduță. Singurele care nu au nevoie de zahar sunt prunele. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 30, 2020 Administratori Partajează Postat Decembrie 30, 2020 Acum 52 minute, yo2mhj a spus: Dacă nu se pune zahar deloc, nu se scoate nimic, sau aproape nimic. Si la noi se face din mere dar nu se pune pic de zahar, nu iese nu stiu cat dar e curata Unii faceau de "pufoaica " asa ca adaugarea unei cantitati mici de zahar nu e chiar crima Link spre comentariu
Postări Recomandate