Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...


Postări Recomandate

12 minutes ago, franzm said:

Toate la vremea lor. N-are rost sa grabesc lucrurile pentru o damigeana.

Prima data intradevar trebuie sa existe siguranta zilei de maine (si pandemia asta a fost o proba foarte dura!). Un job bun si apoi restul vin de la sine. Doar voi spuneti: Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps :). La noi ... punem bautura pe primul loc si o mai imbinam uneori si cu munca :57.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, icar a spus:

Eu stiu altfel. Se pun fructele la fermentat, cu zahar, ca la prune, de exemplu, apoi borhotul este distilat.

Corect,am avut recent ocazia sa degust productia unui coleg,face bauturi artizanale din zmeura,afine...a distilat ramasitele de la productia de "vinuri" si a iesit o bautura cu o aroma deosebita de zmeura...

Tot ceva de genul,de data asta gutui,am avut ocazia sa degust anul trecut,tot de la un coleg de serviciu,de data asta din gutui...aroma de vis!

Link spre comentariu

La gutui e ceva de munca. In primul rind, trebuie rase, altfel nu fermenteaza, ci putrezesc. Apoi, se face un sirop de zahar, care se toarna peste, dupa care se lasa la fermentat. Ce rezulta, se baga la distilat. Se poate face si din mere, dar si astea trebuie rase in prealabil.

Link spre comentariu
  • Administratori
Acum 34 minute, icar a spus:

La gutui e ceva de munca. In primul rind, trebuie rase

 

Cand am citit eu mi-am imaginat ca trebuie bărbierite :rade:

 

Normal ca trebuie maruntine, nimeni nu le pune intregi

Link spre comentariu

Am facut si eu din gutui acum doi ani . Anul asta nu au facut gutuii la mine .

E pusa la invechit intr-un butoi mic de stejar , ca nu mi-au iesti decat vreo 25 de litri .

Din mere fac in fiecare an , si , da , asa cum zicea un coleg mai sus , trebuie distilata de doua ori .

Stiu , ramane putina dupa a doua distilare dar si calitatea este alta .

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Vasile a spus:

Daca le amesteci cu zahar te doare capul de la mahmureală

Dacă nu se pune zahar deloc, nu se scoate nimic, sau aproape nimic. 

Zahar nu se pune în neștire, la 100kg de mere1, 5-2 Kg de zahar dizolvat în apa călduță. 

Singurele care nu au nevoie de zahar sunt prunele. 

Link spre comentariu
  • Administratori
Acum 52 minute, yo2mhj a spus:

Dacă nu se pune zahar deloc, nu se scoate nimic, sau aproape nimic. 

 

Si la noi se face din mere dar nu se pune pic de zahar, nu iese nu stiu cat dar e curata

 

Unii faceau de "pufoaica " asa ca adaugarea unei cantitati mici de zahar nu e chiar crima :nebunrau:

 

 

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări