Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...


Postări Recomandate

La 26.12.2020 la 9:11, BRANCA a spus:

 Si la coniacul veritabil e posibil sa se adauge caramel si zahar.Tot ce tine de producerea acestuia e strict reglementat.Adica zona de producere,soiurile de struguri,stejarul pentru butoaie,etc.

 Brandy e denumire generala si se foloseste si pentru coniac.

 In RO,inainte de revolutie,brandy se fabrica din alcool,adaus de coniac 50-70°,caramel,apa,zahar.Se putea tine si rumegus in tifon o perioada de timp,in lichid.De regula nu se respectau timpii de maturare si nici reteta.Se sterpelea din coniac...Asta se simtea la gust.Cel mai rau deranja alcoolul care zgaraia gatul...

Eu nu cred ca un coniac veritabil are prostii adaugate prin el. Prin definitie aceasta bautura este un distilat de vin invechit.

Exista niste regulamente care reglementează termenii utilizati pentru a descrie calitatea coniacului :  VS, VSOP, XO.  . De la Alexandrion parca doar Brancoveanu mai poate fi considerat coniac.

VS inseamna Very Special sau  ✯✯✯  si apartine distilatelor mai vechi de trei ani;

VSOP – Very Superior Old Pale  sau ✯✯✯ ✯✯ apartine distilatelor invechite minim cinci ani .  Cognac Pale inseamna un coniac neindulcit sau colorat cu zahar sau caramel.

XO – Extra Old  sau ✯✯✯ ✯✯✯✯✯  apartine distilatelor cu vechime de invechire mai mare de  sapte ani.

 

Link spre comentariu

Brancoveanu nu-i rau ,pretul e cam mare , sora mea e mare amatoare de coniac , preferatul ei este Jidvei.

Pe vremea lui Ceasca luam de la magazinul Kosher ,coniac Carmel 777 ,era calitativ si ieftin....

Carmel-Brandy-Rishon-Brandy-2.jpg&maxx=5

Link spre comentariu

Coniacul de la mama lui se distileaza dintr-un anumit vin alb si se tine in butoaie noi din stejar. Dupa fiecare cinci ani,  pe butoi se pune o stea cu fierul rosu. Cand ajunge la a treia stea e gata de imbuteliere. Cel mai mare consumator nu este Franta (este prea scump), ci Hong Kong.

Link spre comentariu

Amu, io am niste licoare din asta, veche de vreo 30 ani. Distilata din vin si învechita în damigeana. Am dat unor cunoscatori sa guste. Erau convinsi ca e ceva frantuesc (mi-au enumerat niste marci de care n-am auzit niciodata). Nu ma îndur s-o stric facând experiente cu aschii de stejar sau nervuri de nuca. Asa ca o tin asa pâna se naste primul nepot. Sau nepoata.

Link spre comentariu

Franz.Am baut si eu distilat din pinot noir.Alb,invechit in sticla 1 an.Exceptional!Am distilat si noi din ananas negru.Nu e la fel de bun...Conteaza pana la urma si materia prima...Pana la urma distilatul din vin,chiar nebagat in butoi,poate fi mult mai bun decat tzuica.Nu-l bate decat distilatul de caise.Exceptional la gust!

Link spre comentariu

Dupa mine, Alexandrion, e un coniac pros, de calitate incerta. Nu stiu cum e facut, si din ce, dar, pe linga ca nu-mi place gustul, ma doare si capul. Nu beau mult, ca nu beau din firea mea, cam un paharel, cind se iveste ocazia. De cite ori am baut, am patit la fel. Apoi am auzit acelasi lucru si la altii. Daca beau vin, lichior  sau tuica, chiar si de 55 de grade, nu am nimic.

Romul, cel putin cel din comertul capitalist, nu are nici o legatura cu romul baut, prin anii 60-70. (Stati linistiti, nu eram bautor de rom, la 9 ani! Romul il folosea mama mea la prajituri sau ne punea, putin, in ceai, iarna, cind veneam bocna, de pe derdelus!)

Branca, distilatul din piersici de vie, nu are egal!!! Urmeaza cel de pere, apoi caise. Parerea mea.

Link spre comentariu

 Sarbii zic ca e "number one",brand national.Intr-adevar e f bun.Dar cea mai delicata aroma mi se pare tot de caise.

 In RO am baut distilat de gutui coapte,casnic,f bun,la cineva.La altul in schimb execrabil.

 La toate distilatele de fructe conteaza aceleasi lucruri.Trebuie culese numai cele sanatoase si f coapte.Iar fermentarea trebuie facuta perfect,adica sa nu aiba niciun gram de otet.Concentratie optima,pentru gust si aroma,este 38-42°.

Link spre comentariu

 Icar.La sarbi costa o sticla de 0,75l peste 40 lei.Rachiu de gutui sau "dunja rakija" cum zic ei.Pe sticle de multe ori se vede numai scrisul "Dunja"pronuntat dunia.Sunt multe sortimente,unele cupajate din mai multe soiuri de gutui.Foarte bun.Am luat cateva sticle pana acuma.Pt consum propriu sau cadou.

Link spre comentariu
Acum 59 minute, franzm a spus:

Ce parere aveti de gutui?

Nu am facut si nici nu am baut de gutui. 

Bun este tot daca materia prima e de calitate si e bine facut.

Totusi, cel mai deosebit din care am facut eu a fost facut din coarne.

Pe cel vechi lasa-l asa ca deja face parte dintr-un experiment.

Daca vrei un experiment nou faci o sarja proaspata si experimentezi.

Link spre comentariu
1 hour ago, franzm said:

Amu, io am niste licoare din asta, veche de vreo 30 ani. Distilata din vin si învechita în damigeana. Am dat unor cunoscatori sa guste. Erau convinsi ca e ceva frantuesc (mi-au enumerat niste marci de care n-am auzit niciodata). Nu ma îndur s-o stric facând experiente cu aschii de stejar sau nervuri de nuca. Asa ca o tin asa pâna se naste primul nepot. Sau nepoata.

Daca nu te mananca in cur de ce vrei sa te scarpini??? :scarpin

Lasa dom'le damigeana in pace! 

De ce nu le spui copiilor ca ai o damigeana care sta si se "invecheste" in asteptarea primului nepot? :57

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări