Mircea Postat Decembrie 25, 2020 Partajează Postat Decembrie 25, 2020 4 hours ago, icar said: Vinars, nu vin ars. Cautati o eticheta de Tomis sa vedeti cum a scris producatorul. Vorbesc de anii 80. Link spre comentariu
okean Postat Decembrie 25, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2020 (editat) Editat Decembrie 25, 2020 de okean Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 25, 2020 Partajează Postat Decembrie 25, 2020 @icar, aveati si aveti dreptate. Scuze pentru contrazicere. Uite jos sticla. Link spre comentariu
xaxa Postat Decembrie 25, 2020 Partajează Postat Decembrie 25, 2020 nu mai tin minte exact, dar cred ca pe la inceputul anilor '80 a fost discutia asta a Romaniei la nivel international cu respectarea marcilor, drepturilor de autor, chestii, si ne-am inteles (si) cu francezii sa nu mai folosim "sampanie" si "coniac" pentru produsele noastre. Se discuta la serviciu de ce putem folosim aragaz si frigider si sampanie si coniac nu putem - la bascalie desigur. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 25, 2020 Partajează Postat Decembrie 25, 2020 O intrebare pentru cunoscatori (connaisseurs): coniacul vechi tinut de unii prin vitrina la temperatura camerei (mai ales vara) nu se altereaza dupa 30-40 de ani? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 25, 2020 Partajează Postat Decembrie 25, 2020 Nu cred, ca e produs de distilare, nu de fermentatie. In timpul distilarii au fost anihilate toate bacteriile. Cred. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 25, 2020 Partajează Postat Decembrie 25, 2020 Nu era vorba de contaminare biologică fiindcă e închis în sticlă şi oricum bacteriile n-ar putea trăi în alcool.Dar ceva tot se degradează prin expunerea la lumină, chiar dacă poate e vorba doar de culoare... Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 25, 2020 Partajează Postat Decembrie 25, 2020 imbatranirea nu e neaparat un lucru rau. Se roade cum se zice prin zona. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 25, 2020 Partajează Postat Decembrie 25, 2020 (editat) Culoarea nu ma deranjeaza, eram interesat de calitatea continutului din sticla odata cu trecerea timpului. Care este cauza depunerilor ce apar pe fund la o sticla de coniac romanesc? Editat Decembrie 25, 2020 de merck Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 25, 2020 Partajează Postat Decembrie 25, 2020 1 hour ago, yo9hrb said: Nu cred, ca e produs de distilare, nu de fermentatie. In timpul distilarii au fost anihilate toate bacteriile. Cred. Sigur, prin distilare se separa totul, bacterii, saruri minerale, raman jos, alcoolul, apa si aromele trec in distilat. Normal un coniac "adevarat" se pastreaza, ba se imbunatateste cu trecerea timpului. Am vazut un documentar francez, se facea un lot mic de coniac special,in orasul respectiv, pt un gust placut se amesteca mai multe feluri din diferiti ani, unul era de peste 75. In vitrina nu e bine de tinut, sticlele cu bautura se tin la temperatura constanta, mai mica decat ambianta. Dar nu se strica. Depunerile vin de la adaosurile ulterioare :apa nededurizata corespunzator, caramel, si cine stie ce mai pun, coniac *adevarat* facut la noi e cam rar. Chiar si pe eticheta de Alexandrion sunt cam multe ingrediente..... = vinars comercial, preparat.... Jidvei e mai calitativ. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 25, 2020 Partajează Postat Decembrie 25, 2020 5 minutes ago, Усилитель said: Depunerile vin de la adaosurile ulterioare :apa nededurizata corespunzator, caramel, si cine stie ce mai pun Pai ce se mai adauga apa dupa distilare? Ce treaba are caramelul cu coniacu', doar nu este ciocolata! Eu credeam ca din distilarea vinului iese coniac si nu se mai adauga nimic. Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 25, 2020 Partajează Postat Decembrie 25, 2020 Din distilarea vinului nu se obtine coniac. Se adauga zahar caramelizat cam ca la crema de zahar ars. Apa se adauga pt a scadea concentratia alcoolica. Acuma ma indoiesc ca asa se fabrica coniacul. Cred ca se prepara din alcool dublu rafinat (din cereale) colorant si arome. La mine se pune rachiul la imbatranit in pod pt ca vara e temperatura mare. Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 25, 2020 Partajează Postat Decembrie 25, 2020 23 minutes ago, merck said: Eu credeam ca din distilarea vinului iese coniac si nu se mai adauga nimic. Asa este, dar este diferenta intre Coniac si coniac romanesc, intrebarea era dece apar depuneri la ale noastre. A se citi eticheta de pe spate. Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 (editat) Si la coniacul veritabil e posibil sa se adauge caramel si zahar.Tot ce tine de producerea acestuia e strict reglementat.Adica zona de producere,soiurile de struguri,stejarul pentru butoaie,etc. Brandy e denumire generala si se foloseste si pentru coniac. In RO,inainte de revolutie,brandy se fabrica din alcool,adaus de coniac 50-70°,caramel,apa,zahar.Se putea tine si rumegus in tifon o perioada de timp,in lichid.De regula nu se respectau timpii de maturare si nici reteta.Se sterpelea din coniac...Asta se simtea la gust.Cel mai rau deranja alcoolul care zgaraia gatul... Editat Decembrie 26, 2020 de BRANCA Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 De ex Metaxa este facut din Muscat, tinut in butoi lemn, si adaugat extracte secrete de plante....... Link spre comentariu
Postări Recomandate