Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...


Postări Recomandate

nu mai tin minte exact, dar cred ca pe la inceputul anilor '80 a fost discutia asta a Romaniei la nivel international cu respectarea marcilor, drepturilor de autor, chestii, si ne-am inteles (si) cu francezii sa nu mai folosim "sampanie" si "coniac" pentru produsele noastre. Se discuta la serviciu de ce putem folosim aragaz si frigider si sampanie si coniac nu putem - la bascalie desigur.

Link spre comentariu

Nu era vorba de contaminare biologică fiindcă e închis în sticlă şi oricum bacteriile n-ar putea trăi în alcool.Dar ceva tot se degradează prin expunerea la lumină, chiar dacă poate e vorba doar de culoare...

Link spre comentariu

Culoarea nu ma deranjeaza, eram interesat de calitatea continutului din sticla  odata cu trecerea timpului. Care este cauza depunerilor ce apar pe fund la o sticla de coniac romanesc? 

Editat de merck
Link spre comentariu
1 hour ago, yo9hrb said:

Nu cred, ca e produs de distilare, nu de fermentatie. In timpul distilarii au fost anihilate toate bacteriile. Cred.

Sigur, prin distilare se separa totul, bacterii, saruri minerale, raman jos, alcoolul, apa si aromele trec in distilat. Normal un coniac "adevarat" se pastreaza, ba se imbunatateste cu trecerea timpului. Am vazut un documentar francez, se facea un lot mic de coniac special,in orasul respectiv, pt un gust placut se amesteca mai multe feluri din diferiti ani, unul era de peste 75.

In vitrina nu e bine de tinut, sticlele cu bautura se tin la temperatura constanta, mai mica decat ambianta. Dar nu se strica. 

Depunerile vin de la adaosurile ulterioare :apa nededurizata corespunzator, caramel, si cine stie ce mai pun, coniac *adevarat* facut la noi e cam rar. Chiar si pe eticheta de Alexandrion sunt cam multe ingrediente..... = vinars comercial, preparat....

Jidvei e mai calitativ. 

Link spre comentariu
5 minutes ago, Усилитель said:

Depunerile vin de la adaosurile ulterioare :apa nededurizata corespunzator, caramel, si cine stie ce mai pun 

Pai ce se mai adauga apa dupa distilare? Ce treaba are caramelul cu coniacu', doar nu este ciocolata!

Eu credeam ca din distilarea vinului iese coniac si nu se mai adauga nimic.  

Link spre comentariu

Din distilarea vinului nu se obtine coniac. Se adauga zahar caramelizat cam ca la crema de zahar ars. Apa se adauga pt a scadea concentratia alcoolica. 

Acuma ma indoiesc ca asa se fabrica coniacul. Cred ca se prepara din alcool dublu rafinat (din cereale) colorant si arome.

La mine se pune rachiul la imbatranit in pod pt ca vara e temperatura mare.

Link spre comentariu
23 minutes ago, merck said:

Eu credeam ca din distilarea vinului iese coniac si nu se mai adauga nimic.  

Asa este, dar este diferenta intre Coniac si coniac romanesc, intrebarea era dece apar depuneri la ale noastre. A se citi eticheta de pe spate. 

Link spre comentariu

 Si la coniacul veritabil e posibil sa se adauge caramel si zahar.Tot ce tine de producerea acestuia e strict reglementat.Adica zona de producere,soiurile de struguri,stejarul pentru butoaie,etc.

 Brandy e denumire generala si se foloseste si pentru coniac.

 In RO,inainte de revolutie,brandy se fabrica din alcool,adaus de coniac 50-70°,caramel,apa,zahar.Se putea tine si rumegus in tifon o perioada de timp,in lichid.De regula nu se respectau timpii de maturare si nici reteta.Se sterpelea din coniac...Asta se simtea la gust.Cel mai rau deranja alcoolul care zgaraia gatul...

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări