Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...


Postări Recomandate

Acum 1 oră, alcon a spus:

 

Mie îmi plăcea foarte mult Vermut rece cu lămâie şi un jet de sifon.

Profesioniștii îl mai numeau și una-două. Turnau într-un vas mare 3 sticle cu Vermut, după care adăugau 3 sticle de apă (aceeași măsură) . Era doza cu care amorteau 4 oameni, de a doua zi umblau cheauni de cap. După mine cred ca a fost cea mai parsiva bautura. Nu am făcut o pasiune din asta. Preferam tăria în tinerețe. 

Link spre comentariu

Nu,cea mai parsiva bautura am facut-o prin  86 la un chef monstru. Pe la 11 noaptea se terminasera alcoalele si lumea mai cerea. Bineinteles ca toate magazinele erau inchise asa ca nu recomand decat celor care doresc dureri de cap a doua zi.

Iata reteta cu mentiunea ca da o senzatie stranie;

1 litru spirt sanitar din acele vremuri, (asta de acum e pishvaser)

1 kg zahar

2 paste de dinti "Optima" cu banane

apa dupa gust

Se amesteca pana se inmoaie pasta de dinti si se serveste la temperatura....camerei.

 

Iata esenta secreta

YIJfAhR.jpg

Editat de fluffy37
Link spre comentariu
Acum 3 ore, fluffy37 a spus:

Nu,cea mai parsiva bautura am facut-o prin  86 la un chef monstru. 

1 litru spirt sanitar din acele vremuri, (asta de acum e pishvaser)

1 kg zahar

2 paste de dinti "Optima" cu banane

apa dupa gust

 

 

Mă refeream la cele vândute în comerțul socialist. Cocktail-uri se puteau face din orice avea alcool, ținea doar de imaginație. 

Link spre comentariu

Referitor la băuturile alcoolice ,,încropite ad hoc", să vă relatez una din ,,vasta mea experiență":

Anii '90-'91, fabricarea alcoolului din cartofi.

Se fierb la ceaun, se pasează grosier, se lasă cu zeama în care au fiert, şi se lasă la fermentat, la umbră dar să fie cald afară.

După circa o săptămînă două in funcție de temperatură şi de insolație, rezultă un cidru, neaşteptat de plăcut la gust.

Este momentul în care se poate trece la distilarea acestuia.

Se obține in funcție de tăria distilatului, o țuică sau chiar o răchie de cartofi.

Altă situație, tot în aceeaşi ani tulburi de după revoluție:

Scîrbit de evoluția post'Decembristă, afectată de mineriadele, comandate şi controlate de Nea Nelu, am decis să-mi încerc norocul în afară.

Aşa că am ales ,,marinăria", dar pentru scurt timp.

Care era băutura de bază pentru marinarul simplu, cu venituri modice?

Cocărțul.

Alcool dublu sau triplu rafinat, luat de la greci (din citrice sau din cereale), combinat cu sucuri gen Fanta, Seven'up, sau altele.

Rețeta era sigură, te făceai ,,muci".

Cel mai bun remediu, pentru refacere, a doua zi, era lapte dulce pasteurizat rece.

Amintiri, dragi colegi, şi învățătură de minte pentru novici.

O seară bună!

Link spre comentariu
Acum 10 minute, morarul a spus:

 

Care era băutura de bază pentru marinarul simplu, cu venituri modice?

Cocărțul.

Alcool dublu sau triplu rafinat, luat de la greci (din citrice sau din cereale), combinat cu sucuri gen Fanta, Seven'up, sau altele.

 

Buna

Si noi am consumat ceva asemanator.Spirt facut direct cu suc de la TEC.

Se numea "mandroniţă".

Mai aveam o bautura ciudata daca tot am ajuns la ele.

"Ciocanul" era 50ml vodca,50ml bitter si"barosul"100ml vodca si 100ml bitter.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

 Cea mai pacatoasa bautura,mai ales pentru cardiaci,e lichiorul de nes.E o combinatie tembela.Ai nes la greu care tinde sa te tina treaz si,in paralel,ai alcool care te culca...Te tine intr-o stare de agitatie continua,periculoasa.

 In particular,cu cele mai multe imbolnaviri,avem tuica.Enorm de multe cazane sunt neconforme si contamineaza cu plumb.Nu beti decat din sursa sigura!!

Link spre comentariu
Acum 59 minute, morarul a spus:

 

Cel mai bun remediu, pentru refacere, a doua zi, era lapte dulce pasteurizat rece.

Cel mai bun remediu contra mahmurelii este sa ramai beat, deci a doua zi se acționează în consecință :rade:

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări