Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Alcon, anuntul e formidabil, m-a incintat ortografia, topicul frazei si unele cuvinte! Ca sa nu mai zic de anuntul in sine! "Ultima perfecție a mașinelor..." Parca imi suna cunoscut, nu? Cea mai mare putere de albire a dintilor, cel mai cel detergent, ultima perfectiune la tigae..Metaloglobus facea jucarii faine. Ca si Ardeleanca, papusi!

646x404.jpg

download.jpeg-1.jpg

download.jpeg-2.jpg

Link spre comentariu
Acum 20 minute, okean a spus:

Am avut asa ceva, dezmembrata pe motiv de motoras, era un Mabuchi original , barca se alimenta cu o baterie patrata de 4,5v.

O imagine (net) cu un exemplar cam defrisat...

barca1-450x309.jpg

barca1-450x30 9.jpg

Aceea este . Ma rog , motorul arata altfel , era carenat aerodinamic . Mabuchi , intr - adevar . Au fost si cu coca rosie .

Editat de gauss
Link spre comentariu

S-a gasit, ochiometric, la Muzeul de Istorie Bucuresti este acolo o colectie de jucarii bine documentata...

zWVWDhSy.jpg

z  195-2506.jpg

Se pare ca este facuta la Oradea in 1970...tin minte ca exemplarul meu mi-a fost cumparat la mare undeva in 1971 si da, avea coca rosie si parca detallile mai fine !

Fabrica de Mase plastice Viitorul Oradea a fost în anii 1970-1980 cel mai mare producător de jucării din România. Înființată în anul 1914 sub denumirea de Fabrica de Agrafe și Piepteni , naționalizată în anul 1948, primește această denumire în anul 1963.Începând cu anul 1991 este redenumită PLASTOR SA."

Editat de okean
Link spre comentariu
Acum 1 oră, okean a spus:

Elicea avea o forma interesanta cu trei pale daca nu gresesc...oricum barca e data-n urmarire si calimara rosie :)

Se vede treaba ca toti surubarii aveau ce aveau cu motorasul. Si eu l-am scos de pe barca dar habar n-am ce-am facut cu el.  Apa nu prea aveam unde sa ma joc cu barca, dar la vremea aia un asemenea ventilator era greu de gasit.

Link spre comentariu

Gentuta pentru dus mincarica la gradinita. Eu ii spuneam "gradinita". Era din tabla, frumos colorata si desenata, destul de incapatoare pentru o felie de pită cu mărmăladă, lictar de macese, unsoare cu sare sau, rasfatul de luni, un  snitel generos!

images.jpeg-9.jpg

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări