Mircea Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 @sesebe, din pacate, se mai termina si painea pana sa-ti vina randul tie. Vorbim de paine, nu de portocale. Daca si painea lipsea... ce sa mai visezi la pastrama. In fine, bine nu a fost, multi isi aduc aminte numai cele bune (fericitii), altii nu au uitat nimic. @merck, unii sunt fericiti cu paharul la o treime plin, altora fericirea le incepea doar cand e minimum jumate plin. Exista si dintre cei care sunt fericiti ca au paharul, poate il vor folosi vreodata. Adriane, eu n-am mancat niciodata pastrama de pui pana anul trecut. In schimb, pe vremuri, imi aduc aminte de pastrama de oaie. Deh, mirosul e de neuitat. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 (editat) 9 minutes ago, Mircea said: Adriane, eu n-am mancat niciodata pastrama de pui pana anul trecut. In schimb, pe vremuri, imi aduc aminte de pastrama de oaie. Deh, mirosul e de neuitat. Am mancat si eu pe vremea lui ceasca (inainte de '83) pastrama de oaie sau de berbec (unii ziceau berbec altii oaie) si mi-a placut. Insa drob sau carne de miel nu am putut manca. Muschiul tiganesc era fain pe vremea lui ceasca, apoi a disparut. Si sunca presata (era un pic sarata) de 90lei kg era super faina (avea si culoare rozie frumoasa). P.S. Mai spre sfarsitul regimului stateam la coada la margarina Rama. Era mai buna la gust decat unutul nostru (tip A, pachet de 100g sau tip B pachet de 200 g de aceeasi marime ca si inghetata cu fistic) si batranii mai glumeau zicand: Untul are margarina, margarina n-are unt! Editat Decembrie 21, 2020 de merck Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 22, 2020 Partajează Postat Decembrie 22, 2020 Asta e, eu spun de 84 si tu vorbesti de 89. De aia mereu va da cu virgula. Cert e ca nu noi care am trait in acele vremuri am ales asta, si nici nu am fost bucurosi ca a trebuit sa suportam toate alea. E exact cum ne-am trezit acum cu covidul peste noi. Nu ne place, nu a fost alegerea noastra, dar incercam sa mergem mai departe, convietuind cu molima. Se face sex si acum, se intemeiaza familii, se nasc copii, viata merge inainte, desi ai putea spune ca e naspa, s-au dus dracului gramada de libertati, probabil urmeaza o criza financiara care nu va fi tocmai placuta, si cu toate astea nu vezi prea multa revolta. Peste 30 ani se vor trezi unii nascuti mult dupa terminarea crizei, sa ne povesteasca ce naspa a fost. Asa si cu comunismul...fiecare vede filmul din locul in care a stat, si mai sunt si din cei care au auzit doar sonorul pt ca nu au avut loc in sala...dar astia sunt cei mai aprigi comentatori. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 22, 2020 Partajează Postat Decembrie 22, 2020 52 minutes ago, merck said: P.S. Mai spre sfarsitul regimului stateam la coada la margarina Rama. Era mai buna la gust decat unutul nostru... Apropo de unt. Bunica din partea mamei facea untul la putinei, din lapte de vaca. Unt ca ala n-am mai mancat de 40 de ani. Ungea pe o felie de pita, calda si inca cu cenusa din cuptor pe fund, si mancam asa cum era. Un deliciu. Margarina este mai băloasă la gust, nu prea merge mancata fara sa ii dai un gust cu un acompaniament (o felie de salam, un gem). Chiar nu se compara cu untul. Link spre comentariu
okean Postat Decembrie 22, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2020 Celebrul ghiveci in ulei de Tecuci ! Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 22, 2020 Partajează Postat Decembrie 22, 2020 Poza e reprezentativa, uneori gaseai si codiţa de la mazare in cutie. Nu stiu ce mai gatiti voi, dar parca azi mananci rar un ghiveci cu ulei. Se bate apa-n piua pe legume fierte in abur. Altfel, se pune de un sauté. In fine, eram mai tineri, alergam mai mult, stomacul nu asa plin, nu se lipea colesterolul de noi. Link spre comentariu
Faker Postat Decembrie 22, 2020 Partajează Postat Decembrie 22, 2020 Ghiveci din ala in ulei n am mai mancat din armata, nici sa nu mai aud de el. Era la borcane de 700gr, parca acuma le vad in beciul cu alimente. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 22, 2020 Partajează Postat Decembrie 22, 2020 Acum 3 ore, okean a spus: Celebrul ghiveci in ulei de Tecuci ! Nu de asta vorbeam... Ăsta din câte îmi aduc aminte, era un produs destinat gătitului, nu consumului în acea formă. Bineînțeles că unii îl mai consumau și asa, era comestibil, dar nu te dădea pe spate gustul. Nu am găsit nici o referință despre acele vinete împănate, în ulei. Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 22, 2020 Partajează Postat Decembrie 22, 2020 Da Doru.Erau vinete impanate de f buna calitate.Nu mai vezi asa ceva azi!Nu mai vorbesc de tocana de legume,de costita cu fasole sau alte conserve. La Severin mai scapa pe "circuitul scurt" sunca de Praga.Se producea la abatorul local si se ambala in cutii de tabla de cateva kg.Intr-o vreme se auzea ca merge la export.La...trupele NATO din Europa! Se mai vaicaresc unii de lipsurile din Bucuresti.Pai la Severin era jale si cu legumele in aprozare.Mehedintul producea la greu legume da' se "exportau" la Bucuresti si in alte orase mari!! Cand mergeam in delegatii imi umpleam "traista" din Bucuresti sau din Timisoara.Mai ales din ultima locatie.Era raiul pe pamant acolo.Veneau trenurile foamei din sud si din Ardeal.Ma refer la personale.Sute de oameni zilnic!Daca ati fi vazut cum se umplea gara v-ati fi crucit! Magazinele de acolo erau ful de carnaraie.Si cu o saptamana inainte de revolutie am luat ditai jambonul pentru Craciun!Era Comtimul care facea export dar avea si pentru local... Link spre comentariu
alcon Postat Decembrie 22, 2020 Partajează Postat Decembrie 22, 2020 Prin 1978 eu mâncam foarte multe conserve de vinete împănate în ulei cu multă salată verde acrită cu zeamă de lămâie. Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 22, 2020 Partajează Postat Decembrie 22, 2020 Eu pana si in ziua de azi sunt mare mancator de conserva :costita cu fasole, tot timpul am pe stoc min 10 buc...... Mai era pe vremuri : Vin Spumos facut la Zarea parca, eticheta galbena cu ceva asemanator cu o lira, era foarte bun la gust, astea actuale sunt doar copii palide, am cautat sticla pe net, da numai pe cele actuale....... Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 22, 2020 Partajează Postat Decembrie 22, 2020 (editat) E una de aici: http://printrevinuri.ro/wp-content/uploads/2017/09/degustare-spumante-metoda-traditionala-romania.jpg Edit astea par noi. Poate asta: Editat Decembrie 22, 2020 de sesebe Link spre comentariu
okean Postat Decembrie 22, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2020 Sampania de Jidvei roze, din perioada aia era un deliciu ! Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 22, 2020 Partajează Postat Decembrie 22, 2020 (editat) 41 minutes ago, Усилитель said: Vin Spumos facut la Zarea parca, eticheta galbena cu ceva asemanator cu o lira, era foarte bun la gust Nu vin spumant? Desi vad ca nu au avut vreo jena sa scrie si sampanie (doar francezii au voie sa scrie pe sticla sampanie). Pe asta de mai jos scrie 1863 (pe olx zice sampanie de 60-70 de ani). Si alte sticle: Quote Până la instalarea regimului comunist, șampania Mott întruchipa expresia calității și strălucirii Micului Paris. Ulterior, perioada comunismului a adus numeroase modificări și schimbări. In 1948 își modifică numele din Mott în Zarea, denumire ce va fi păstrată până în prezent. Editat Decembrie 22, 2020 de merck Link spre comentariu
alcon Postat Decembrie 22, 2020 Partajează Postat Decembrie 22, 2020 (editat) Reclamă românească anii 1966-1967 Mie îmi plăcea foarte mult Vermut rece cu lămâie şi un jet de sifon. Mod de servire. Editat Decembrie 22, 2020 de alcon Link spre comentariu
Postări Recomandate