saptemari Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 (editat) Masca e de unica folosinta si nu trebuie purtata pana se uda sau se scamoseaza cum am mai vazut pe la unii de imi vine sa vomit numai cand ma gandesc. In legatura cu stimularea pe cale naturala a imunitatii, cred ca stim cu totii ca e un lucru bun. Nu functioneaza insa daca ne gandim spre exemplu la hepatita virala A la care si in 2020 suntem pe podium in Europa Adica referindu-ma la pahare, vreau sa spun ca noi am scapat, dar unii nu au scapat ... Editat Decembrie 21, 2020 de saptemari Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 (editat) Imi e dor de un borcan mare de fasole cu carnati....asa cum erau in alimentarile din 80 si.....nu gasesc poze pe net Editat Decembrie 21, 2020 de fluffy37 Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 Da, fasolea cu cirnati sau cu costita, la borcan sau conserva, erau excelente, aveau un gust, ca aia la cazan!! Acu', habar nu am ce baga in ele, ca nu are gust nici de fasole, nici de cirnat, nici de costita (cind le gasesti in conserva!). Link spre comentariu
telefunken Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 54 minutes ago, icar said: nici de costita (cind le gasesti in conserva!). Mi-am amintit de costita afumata din magazine. Imi placea, luam la job la pachet. Padon, la servici, tovarasi! Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 Si când te gândești ca unii tin minte numai tacâmul de pui, parca nu știi ce sa mai crezi. Ori ei nu mai țin minte ce au înghițit, ori restul avem halucinații colective. În plus fata de cele amintite, as vrea sa mai deschid macar o cutie de vinete impanate în ulei. Erau făcute la Tecuci, și aveau o gama larga de produse, foarte bune la gust. Vinetele veneau în cutii din tablă, celelalte produse erau și la borcan, cum ar fi tocana de legume. Era mâncarea preferata la serviciu, pastrama de pui și tocana de legume, sau vinete impanate. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 28 minutes ago, doru3160 said: Era mâncarea preferata la serviciu, pastrama de pui și tocana de legume, sau vinete impanate. In ce an inainte de '89 ai mancat ultima data pastrama de pui? Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 (editat) Tu ești din ăia care nici dacă le arăți poze, nu crede. Știi care era problema cea mai mare? Ca se vindeau ori pulpe, ori jumate de pui. Când nu găseam pulpe, trebuia sa luam jumate de pui, pe ca nu se taia din bucata și asta pt o persoana era mult, asa ca ma cuplam cu un coleg. Era mai convenabil și la bani. Colegul e în viata, poate confirma dacă nu ma crezi pe cuvânt. Editat Decembrie 21, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 1 hour ago, merck said: In ce an inainte de '89 ai mancat ultima data pastrama de pui? Adriane, nu a fost la fel peste tot. Aia din Iasi poate aveau mai multi pui, ca aveau Avicola, asa cum aia din Alexandria aveau rulmenti la specula, aia din Pitesti piese de schimb de Dacie, samd. Bucurestiul era prea mare ca sa fie hranit precum oraselele mai mici, plus bisnita, mama ei de bisnita, ce mai regla ea toate problemele. In mare, a fost rau in ultimii ani in Bucuresti. Cine nu avea porc de la parinti la tara cam facea foamea in anumite perioade. Foamea nu ca nu avea nimic de mancat, dar trebuia sa poti manca si altceva decat varza, cartofi si ceapa. Ca unora le-a fost mai bine sau mai rau, e chestie de perceptie de viata. Unii erau multumiti ca le dadea sindicatul o data pe an o camera cu igrasie la munte sau la mare - si mancatul pe tichete de masa (ca si cum exista alternativa), altii voiau sa se exprime liber, sa citeasca si alte carti (nu numai clasicii neutri). Fiecare cu problemele lui, cu conceptia lui proprie despre viata. Important e sa vezi si bune in viata, sa poti merge mai departe si sa poti rade din cand in cand. Ca de suferit, s-a suferit de ajuns in cei 45 de "ani de lumina". Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 Nu era nici o specula, gaseai la raft doar ca era scump si nu se cumpara ca alte produse mai ieftine. Se intampla in perioada 82...84. Pe urma drumurile noastre s-au despartit. Ma refer la colegul de serviciu. Dupa 85...86 au inceput lipsurile evidente, si nu de carte. Cu o fisa la biblioteca Eminescu, cea studenteasca, cu siguranta aveai ce citi. Doar ca pt asta trebuia sa simti nevoia sa citesti. Unii din lipsa de interes, prefera sa spuna ca nu aveau ce citi. De plecat peste granita, se organizau excursii in turul tarilor socialiste. O zi puteai petrece in RFG in cadrul acelei deplasari. E drept ca nu puteai merge in Maldive, astea erau conditiile, le-am suportat. Hoteluri cu mucegai nu am gasit, dar poate nu le-am probat eu pe toate. Unii se vede treaba ca au fost mai ghinionisti, sau vorbesc din auzite. Culmea e ca majoritatea sunt si acum in picioare, probabil mucegaiul a disparut in 89. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 2 minutes ago, Mircea said: Adriane, nu a fost la fel peste tot. Aia din Iasi poate aveau mai multi pui, ca aveau Avicola Sunt iesean, deci .... nu vorbesc in necunostinta de cauza. De aceea eram curios unde se gasea pastrama de pui in Iasi prin anii '87,'88 sau '89. Ca aveam colegi la scoala care aveau pastrama sau salam de sibiu in pachetel era alta treaba (parintii erau nomenclaturisti), dar restul din clasa .... nu aveam pachetel . Nu eram strain de statul la coada si iesenii iti pot confirma ca de exemplu la alimentara Central (sau Cina cum ii mai ziceau unii) de pe Stefan cel Mare (buricul targului) puii se vindeau in spate, ca sa nu fie coada pe bulevard. La fel era si la Unic in Piata Unirii, tot in spate era coada. Astea nu le stiu decat cei care au stat la coada! Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 (editat) 10 minutes ago, doru3160 said: Se intampla in perioada 82...84. Prin 82 se gasea mancare. Tin minte magazinul (Gostat parca se numea) cel de langa Manastirea Trei Ierarhi de pe Stefan cel Mare (in rand cu Motovelo) unde se putea cumpara salam uscat cat doreai. Sau magazinul care a functionat pe Lapusneanu (astazi Galeriile Anticariat) unde se gasea muschi haiducesc (90 lei gk) sau sunca presata, ori salam Victoria (50 lei kg). P.S. Salamul de vara sau uscat era 64lei kg. Editat Decembrie 21, 2020 de merck Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 Pai nu de aia au pus usi si in spate ?!? Eu tin minte cozi la piine la usile din spate. Chiar daca am stat si eu de multe ori la acele cozi nu tin minte niciodata sa fi facut foamea ca nu a ajuns piinea. Si nu, nu-i vorba de Iasi sau Bucuresti. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 28 minutes ago, Mircea said: Unii erau multumiti ca le dadea sindicatul o data pe an o camera cu igrasie la munte sau la mare - si mancatul pe tichete de masa (ca si cum exista alternativa) Erau cei care "mergeau" la mare sau la munte prin UGSR . Cei care "mergeau" prin ONT aveau parte de camere mai faine si mancare mai buna, desi tot tichete de masa primeau la cazare. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 8 minutes ago, sesebe said: Pai nu de aia au pus usi si in spate ?!? Eu tin minte cozi la piine la usile din spate. Chiar daca am stat si eu de multe ori la acele cozi nu tin minte niciodata sa fi facut foamea ca nu a ajuns piinea. Si nu, nu-i vorba de Iasi sau Bucuresti. Se vindea prin spate ca sa nu se vada coada de pe bulevard. La "cuptor" in Podul Ros, de ce inainte de '89 coada se forma intre blocuri ,din statia de tramvai - linia 1 - treceai printre doua blocuri si de acolo "luai coada" iar dupa revolutie se forma coada pe Bulevardul Socola fara nici un fel de jena? Link spre comentariu
Postări Recomandate