NICA Postat Decembrie 12, 2020 Partajează Postat Decembrie 12, 2020 @puriu asta nu am auzit pana acum. Poate ne detaliati si gasiti ceva ramasite. Poate au mai facut si altii. La Timisoara erau doua fabrici chimice,Solventul si Azur. De la ele primeam uneori toluen pe care-l amestecam cu saracia de benzina de la cota. Vremuri crancene. Link spre comentariu
puriu Postat Decembrie 12, 2020 Partajează Postat Decembrie 12, 2020 Iata si poza, placa este veche si cam oxidata: Link spre comentariu
puriu Postat Decembrie 12, 2020 Partajează Postat Decembrie 12, 2020 Tehnica se numeste "tipar adanc". Nu cred ca au mai facut-o si altii, desi oamenii erau creativi pe atunci. Eu aveam acces la tehnologia necesara pentru a copia o placa de tipar dupa un bon. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 12, 2020 Partajează Postat Decembrie 12, 2020 Acum 58 minute, puriu a spus: iar pe spate era un model complicat, imposibil de reprodus si diferit de la o luna la alta. Pe acesta cum îl făceați? Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 12, 2020 Partajează Postat Decembrie 12, 2020 Interesanta placa lui Puriu.Cumva facuta cu emulsie fotosensibila pe placa de cupru si film foto?Decapare tot in clorura ferica? Si cum erau literele,in relief sau in adancime?La stampile se fac in relief.Nu vad cum s-ar putea imprima cu ele in adancime. Link spre comentariu
puriu Postat Decembrie 12, 2020 Partajează Postat Decembrie 12, 2020 Repet: Eu aveam acces la tehnologia necesara... Mai mult nu pot sa spun. Link spre comentariu
NICA Postat Decembrie 12, 2020 Partajează Postat Decembrie 12, 2020 Ceva alchimie nu a facut nimeni ? Adica direct benzina. Asta ar fi fost tare. Ca se baga muscamor,toluen,gazolina si altele erau stiute. Asta cu bonurile nu am auzit de ea. Prin 87-91 lucram la Comtim si bonuri de masa faceam si eu cu ajutorul unui prieten de la tipografie dar astea de benzina nu puteam. Ar fi fost grozav ca aveam un gunoi de Oltcit care consuma cat un avion . Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 12, 2020 Partajează Postat Decembrie 12, 2020 Daca nu voiai prea mult, se găseau de cumpărat. Riscul de a fi prins pt o sărăcie din aia de bon era prea mare, că sa merite pt 40 l de benzină. Dar e de apreciat efortul. Nu am auzit de metoda asta. Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 12, 2020 Partajează Postat Decembrie 12, 2020 Acum 3 ore, BRANCA a spus: Interesanta placa lui Puriu.Cumva facuta cu emulsie fotosensibila pe placa de cupru si film foto?Decapare tot in clorura ferica? Si cum erau literele,in relief sau in adancime?La stampile se fac in relief.Nu vad cum s-ar putea imprima cu ele in adancime. În adâncime. Iata cam ce se poate obtine cu aceasta tehnica. Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 12, 2020 Partajează Postat Decembrie 12, 2020 Probabil ceva acces pe la tehnica de la monetaria statului Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 12, 2020 Partajează Postat Decembrie 12, 2020 User @puriu a spus cuvantul cheie: "tipar adanc". https://ro.wikipedia.org/wiki/Tipar_adânc Link spre comentariu
okean Postat Decembrie 13, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2020 Chuck-Yeager & Bell-X-1, avionul care a " spart" bariera sunetului October-14-1947 ! Link spre comentariu
puriu Postat Decembrie 13, 2020 Partajează Postat Decembrie 13, 2020 Tiparul adanc este perfect, permite adancimi variabile si tiparirea semitonurilor fara raster. Eu, cu bonurile mele, vanam muste cu tunul. Puteam folosi un tipar inalt banal, dar m-am ambitionat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2020 Partajează Postat Decembrie 13, 2020 Astazi chiar se sarbatoreste Ziua Tipografului. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 13, 2020 Partajează Postat Decembrie 13, 2020 La 10.12.2020 la 20:56, morarul a spus: vă mulțumesc ca existați Traiasca PCR in frunte cu comandantul sau suprem! Hei rup, hei rup, hei rup, bum! La 10.12.2020 la 21:56, doru3160 a spus: Dacă la altele am mai simțit lipsa, la benzina chiar nu. Poate unii aveau nevoie de 5 plinuri pe luna, poate aveau o activitate care trebuia susținută de transport auto, și atunci normal ca au resimțit lipsa. sau poate altii aveau servici si nu aveau timp sa stea cite o zi-doua la coada! exact asa era in multe orase ale tarii! Link spre comentariu
Postări Recomandate