Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

@puriu asta nu am auzit pana acum.

Poate ne detaliati si gasiti ceva ramasite.

Poate au mai facut si altii.

La Timisoara erau doua fabrici chimice,Solventul si Azur. De la ele primeam uneori toluen pe care-l amestecam cu saracia de benzina de la cota. Vremuri crancene.

Link spre comentariu

Tehnica se numeste "tipar adanc". Nu cred ca au mai facut-o si altii, desi oamenii erau creativi pe atunci. Eu aveam acces la tehnologia necesara pentru a copia o placa de tipar dupa un bon. 

Link spre comentariu

Interesanta placa lui Puriu.Cumva facuta cu emulsie fotosensibila pe placa de cupru si film foto?Decapare tot in clorura ferica?

Si cum erau literele,in relief sau in adancime?La stampile se fac in relief.Nu vad cum s-ar putea imprima cu ele in adancime.

Link spre comentariu

Ceva alchimie nu a facut nimeni ?

Adica direct benzina. Asta ar fi fost tare.

Ca se baga muscamor,toluen,gazolina si altele erau stiute. Asta cu bonurile nu am auzit de ea.

Prin 87-91 lucram la Comtim si bonuri de masa faceam si eu cu ajutorul unui prieten de la tipografie dar astea de benzina nu puteam.

Ar fi fost grozav ca aveam un gunoi de Oltcit care consuma cat un avion .

Link spre comentariu

Daca nu voiai prea mult, se găseau de cumpărat. Riscul de a fi prins pt o sărăcie din aia de bon era prea mare, că sa merite pt 40 l de benzină. Dar e de apreciat efortul. Nu am auzit de metoda asta.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, BRANCA a spus:

Interesanta placa lui Puriu.Cumva facuta cu emulsie fotosensibila pe placa de cupru si film foto?Decapare tot in clorura ferica?

Si cum erau literele,in relief sau in adancime?La stampile se fac in relief.Nu vad cum s-ar putea imprima cu ele in adancime.

În adâncime. Iata cam ce se poate obtine cu aceasta tehnica.

Link spre comentariu

Tiparul adanc este perfect, permite adancimi variabile si tiparirea semitonurilor fara raster. Eu, cu bonurile mele, vanam muste cu tunul. Puteam folosi un tipar inalt banal, dar m-am ambitionat.

Link spre comentariu
La 10.12.2020 la 20:56, morarul a spus:

vă mulțumesc ca existați

Traiasca PCR in frunte cu comandantul sau suprem!

Hei rup, hei rup, hei rup, bum!

La 10.12.2020 la 21:56, doru3160 a spus:

Dacă la altele am mai simțit lipsa, la benzina chiar nu. Poate unii aveau nevoie de 5 plinuri pe luna, poate aveau o activitate care trebuia susținută de transport auto, și atunci normal ca au resimțit lipsa.

sau poate altii aveau servici si nu aveau timp sa stea cite o zi-doua la coada! exact asa era in multe orase ale tarii!

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări