doru3160 Postat Decembrie 9, 2020 Partajează Postat Decembrie 9, 2020 Acum 1 minut, Усилитель a spus: Pe vremea lui Ceasca ,si cu Mobra luiai gacici ca lumea ......la drum....masina era "lux ".... Mașina era considerata lux, adevărat. Trabantul nu prea... Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 9, 2020 Partajează Postat Decembrie 9, 2020 (editat) 14 minutes ago, doru3160 said: Trabantul nu prea... Eu stiu sigur ca situatia era ..."deosebita "....decat sa astepti min 6 ani sa prinzi la rand o Dacie ,pt o gramada de bani ,unii au facut si pe devill in patru pt a obtine ..un Trabant ....nevasta unui coleg a ajuns sa-si faca hartiile necesare si a primit un Trabant pt handicapati - nu era ( era solutia mai rapida ) dar trebuia sa te obisnuiesti cu comenzile "toate " in jurul volanului = acceleratie ,frana .....ceva stil motocicleta.Masina o are si acum ,colegul vrea sa o faca electrica. Alta tema : m-am tot gandit la caramizi si constructii in still LEGO , ce practice ar fi , vad ca m-au depasit...ba chiar local... https://portalsm.ro/2020/12/caramida-lego-cea-mai-ieftina-metoda-pentru-orice-tip-de-constructie-nou-in-romania-infiintat-la-satu-mare/ Editat Decembrie 9, 2020 de Усилитель Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 9, 2020 Partajează Postat Decembrie 9, 2020 Acum 19 minute, Усилитель a spus: Eu stiu sigur ca situatia era ..."deosebita "....decat sa astepti min 6 ani sa prinzi la rand o Dacie ,pt o gramada de bani Mulți (și taică-miu printre ei) considerau mașinile de import est oarecum inferioare Daciei și așteptau pentru Dacia nouă. Din cât îmi amintesc n-a așteptat chiar 6 ani, ci vreo 3. Poate depindea de perioadă. Cine se grăbea, nu avea "pretenții" și dorea orice mașină pentru deplasare se orienta spre Skoda Wartburg Traby. Sau Dacia sh. Intenționat am omis Lada nouă. Era cam "peste" toate, ca mașină. Mai ales modelul 1500. Mai scumpă, mai gurmandă, mai ... "mașină" . Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 9, 2020 Partajează Postat Decembrie 9, 2020 (editat) 1 hour ago, Усилитель said: Alta tema : m-am tot gandit la caramizi si constructii in still LEGO , ce practice ar fi , vad ca m-au depasit...ba chiar local... https://portalsm.ro/2020/12/caramida-lego-cea-mai-ieftina-metoda-pentru-orice-tip-de-constructie-nou-in-romania-infiintat-la-satu-mare/ Nu stiu daca faci un bloc cu 4 etaje din caramizele astea. Pentru un gard, un garaj sau chestii din astea sunt super, dar pentru o casa in Romania unde avem cutremure .... nu cred ca ... raman in picioare caramizile astea chiar daca torni beton in gaurile alea si bagi armatura. In vest (in Franta de exemplu) se utilizeaza de mult timp asa ceva: si au locas si pentru armaturi, insa le ei nu sunt cutremure ca la noi. Editat Decembrie 9, 2020 de merck Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 9, 2020 Partajează Postat Decembrie 9, 2020 La noi fără cadre exterioare din beton armat calculate inginerește nu poți face nimic cu etaj. Nu te lasă baba Vrăncioaia și normele în vigoare. Pereți îi umpli cu orice, de la bca la cărămidă. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 9, 2020 Partajează Postat Decembrie 9, 2020 1 hour ago, +_Florin_+ said: Intenționat am omis Lada nouă. Era cam "peste" toate, ca mașină. Mai ales modelul 1500. Mai scumpă, mai gurmandă, mai ... "mașină" . Da Lada veche? Ma refer la Lada Jigouli: Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 9, 2020 Partajează Postat Decembrie 9, 2020 (editat) 15 minutes ago, +_Florin_+ said: La noi fără cadre exterioare din beton armat calculate inginerește nu poți face nimic cu etaj. Nu te lasă baba Vrăncioaia și normele în vigoare. Pereți îi umpli cu orice, de la bca la cărămidă. Un punct + de la mine..... Asa este. 2 minutes ago, merck said: Da Lada veche Aia nu se pune doarece era licenta Fiat.... Editat Decembrie 9, 2020 de Усилитель Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 9, 2020 Partajează Postat Decembrie 9, 2020 Acum 1 oră, Усилитель a spus: Eu stiu sigur ca situatia era ..."deosebita "....decat sa astepti... Discuția a plecat de la Trabi, un lux. Nu era nici măcar atunci un lux. Da, era practic, îl obțineai mai repede decât o Dacia, era mai ieftin, consuma puțin, se întreținea ușor, dar nici pe departe aspirator de fete. Dacă te dădeai cu un Fiat 1800 sau 2300, un Renault 16, da, era alta treaba. Trabantul venea în tara dotat normal. Ai noștri montau o jumate de ghidon de Mobra sub volan, cu care acționai frâna și accelerația. Nu am văzut cu comanda manuala și la ambreiaj, dar cu siguranță exista soluție și pt asa ceva. Doar ca trebuia dosar medical beton pt asa ceva. Adica era de preferat sa conduci unul nemodificat, decât sa obții pe bune modificarea. Timpul de așteptare era și asa cca 1 an. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 9, 2020 Partajează Postat Decembrie 9, 2020 10 minutes ago, Усилитель said: Un punct + de la mine..... Asa este. Aia nu se pune doarece era licenta Fiat.... Pai ce Dacia 1100 sau Dacia 1300 nu erau licente Renault? Lasa bre si Jigouli in arena! Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 9, 2020 Partajează Postat Decembrie 9, 2020 (editat) 10 minutes ago, doru3160 said: Dacă te dădeai cu un Fiat 1800 sau 2300 Au avut romanii asa ceva? Pe net vad:motor de 6 cilindrii , de 1,8, 2,1 si 2,3 litri cu 75, 85 si 105cp. Eu desi nu am fost utc-ist totusi ar fi trebuit sa vad macar una pe timpul lui ceasca insa ... nu imi aduc aminte sa fi vazut (cred ca cine avea asa ceva le scotea numai seara la agatat ). Renault 16, da mi-l aduc aminte. Editat Decembrie 9, 2020 de merck Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 9, 2020 Partajează Postat Decembrie 9, 2020 Acum 20 minute, merck a spus: Da Lada veche? Ma refer la Lada Jigouli: Desigur că nu era rea, dar modelul cu motor de 1500 de pe la sfărșitul anilor '80 dădea fum în nas oricărei mașini de producție est , la vremea aceea. Am condus un exemplar după revoluție și m-am convins. Mașina e cam aceeași (Jiguli) doar farurile pătrate, ceva ornanente în plus, motor mai puternic. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 9, 2020 Partajează Postat Decembrie 9, 2020 A avut tata un 1800B, erau rare deoarece au fost scumpe, 87500lei in 1967 cind au adus ultimele exemplare. Pe vremea aia era o masina adevarata, 87Cp SAE. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 9, 2020 Partajează Postat Decembrie 9, 2020 Chiar acum, Ion_Bumbu a spus: Pe vremea aia era o masina adevarata Aia zic, si nu trebuia sa fii UTC-ist ca s-o vezi. Link spre comentariu
okean Postat Decembrie 10, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2020 Ca tot suntem in luna cadourilor... " Pice list 1981 " Link spre comentariu
puriu Postat Decembrie 10, 2020 Partajează Postat Decembrie 10, 2020 Acum 20 ore, doru3160 a spus: Trabantul nu prea... Pe vremea crizei de benzina Trabantul mergea cam cu orice combinatie care arde. Acum 18 ore, merck a spus: Au avut romanii asa ceva? Inainte de a aparea Daciile, in centrele oraselor mari erau showroomuri in care puteai vedea multe modele din Vest si, mai putine, din Est. Se puteau cumpara imediat cu banii jos. Link spre comentariu
Postări Recomandate