Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 31 minute, sesebe a spus:

Ocazional am mai vazut in comert si termosuri cu vas Dewar vidat.

Mai sunt desigur, modelul acesta, dar costă un pic mai mult.

Este normal, calitatea costă!

Am vreo două prin debara, care zac nefolosite.

Unul dintre ele, primit cadou, are vasul vidat executat din oțel inoxidabil, iar cămaşa exterioară din fibră de carbon.

Cred că ăsta: ,,n'are moarte"!

Link spre comentariu

Termosurile clasice, cu butelie Dewar din sticla argintata erau o stupizenie, era suficient sa-l scapi pe jos, si se spargea, acum exista termosuri ieftine 25-40 lei care pastreaza cafeaua calda de la 8:00 dimineata, pana la 18:00 seara, si poti sa le scapi cat vrei...

Link spre comentariu

Doru.Pai asta-i evolutia tehnicii...Si omu se pare a plecat din pozitia de patru labe...

Chiar curios cu termosurile de azi,ca nu se sparg.Nu mai e vasul de sticla?Sau au bagat spuma la greu intre invelis si vas?

Link spre comentariu

Păi multe termosuri actuale nu se prea mai fac din sticlă argintată (vas Dewar) ci din tablă sau plastic şi ceva izolaţie spumă.Dar nu se compară cu termosurile adevărate, cu toate dezavantajele fragilităţii lor.Şi chiar dacă unele ar fi superioare prin prisma rezistenţei la şocuri, să nu uităm că sticla rămâne cea mai sănătoasă opţiune de stocare a lichidelor alimentare, nu plasticul..

Link spre comentariu

Ma bag si eu cu o parere.despre termosuri..

Termosurile astea:  is https://www.stanley1913.com/ is facute de ceva vreme. Nu cred ca au avut vreodata ceva materiale fragile la interior.

Zile astea, sunt fie din plaatic fie din metal, inox..

Am si eu unul dintre ele. L-am scapat de multe ori pe asfalt..

:)

A, si tin lichide fir reci fie calde, cam cat zic ei ca trebuie sa tina..

Editat de DjOhms
Gramatica
Link spre comentariu

Si in Bacau exista " Cateaua Lesinata " o alta crasma " celebra " era " Zoiosu " pe nume real Zemes !

Si in Jassy era  o terasa " Zoiosu ", studentii o alintau... " Corpul Z " :rade:

Editat de okean
Link spre comentariu
La 04.12.2020 la 12:25, Spitfire a spus:

Termosurile clasice, cu butelie Dewar din sticla argintata erau o stupizenie,

Stupizenie sau nu, asa au functionat din 1898, adica de cind musiu Dewar le-a inventat. Am putea spune ca si un aparat de radio cu lampi e o stupizenie, pentru ca, nu-i asa, se pot sparge lampile! Asa a fost tehnologia vremii, asa s-au folosit, si au fost foarte utile. Tehnica a evoluat, e si normal, acum avem alte chestii, mult mai sigure.

Noi aveam, in oras,  citeva circiumi celebre: "La Ureche", "La oglinzi", "Nr. 2" si "Flaminda" (unde, dupa 89, se tineau, de obicei, parastasele). Pe vremea aia, aveam doua rastaurante cu staif, "Pe Insula" si "Surianu". Acolo se faceau nunti si revelioane cu dichis, in rest se aduna lumea dichisita a vremii, erau destul de aglomerate. In rest, cele citeva circiumi enumerate mai sus, cu musterii obisnuiti. Acum, in oras, sunt 15 circiumi cu staif, unde o glaja de apa, de 500 ml, e 15 lei.  Nu numai acum, dar si inainte de covid, sunt toata saptamina goale, doar simbata si duminica se umplu cu nuntasi, botezuri sau alte parangheli.

Apropo de nume de circiumi. La liceu, am avut un profesor de fizica, Scorța, pe nume, cam tragea la masea. Nu de putine ori, ma punea sa-i tin lectiile (aflase ca-mi place electronica). Mergea la circiuma, se aseza la masa si cerea  o suta de votca si 50 de sirop. Le amesteca si le bea pe indelete. Oamenii se obisnuisera cu el si bautura lui, care intre timp primise numele de "Scorță". Musterii se obisnuisera sa ceara si ei "o  scorță", ospatarii stiind ce sa aduca. La un moment dat, a venit o ospatarita noua. Cind musterii i-au cerut "o  scorță", s-a uitat crucis la ei, a plecat, apoi a intrebat seful ce e aia "scorță"!

Link spre comentariu
Chiar acum, icar a spus:

Am putea spune ca si un aparat de radio cu lampi e o stupizenie, pentru ca, nu-i asa, se pot sparge lampile!

Nah, eu am zis de stilou, dar cred ca a inteles ideea.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări