flomar60 Postat Decembrie 1, 2020 Partajează Postat Decembrie 1, 2020 Mie îmi pare că este Ceahlăul cu vârful Toaca... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 1, 2020 Partajează Postat Decembrie 1, 2020 La Mulți Ani tuturor romănilor, mai ales celor care au abilitatea de a înțelege contextul internațional actual. Și susțin unica "linie" care face posibilă menținerea integrității țării și "mai binele" acesteia la modul general. Așa cum au făcut strămoșii noștri în diverse momente "cheie", de-a lungul istoriei. Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 1, 2020 Partajează Postat Decembrie 1, 2020 Acum 1 oră, zal a spus: La mulţi ani românilor ! Mai precis celor care se mai simt români în contextul istoric nenorocit actual. Celorlalţi, care şi-au uitat rădăcinile, le urez multă sănătate şi viaţă lungă ca să ducă toate bolile din lume. În anii trecuti, deschidea lumea subiecte cu "La multi ani..." cu noaptea în cap. Anul asta suntem parca mai rusinosi. Link spre comentariu
morarul Postat Decembrie 1, 2020 Partajează Postat Decembrie 1, 2020 1 oră în urmă, franzm a spus: În anii trecuti, deschidea lumea subiecte cu "La multi ani..." cu noaptea în cap. Anul asta suntem parca mai rusinosi. Constat cu amărăciune, că încet încet, dar sigur, ne îndepărtăm, ne înstrăinăm, ne distanțăm social, dar repet, iremediabil unii față de ceilalți. Ceea ce nu a reuşit, fostul regim aberant, în multe privințe, referitor la tradiții, obiceiuri, datini şi relații interumane, a reuşit noul regim instaurat de după revoluție: Cel al capitalismului sălbatic, faza de acumulare de valori. ,,Cireaşa de pe tort" la acest masacru asupra relațiilor interumane, l-a reprezentat apariția ,,hidrei" denumită pamdemia de Covid. Am ajuns să ne fie interzis/să ne fie frică să ne îmbrățişăm, să ne sărutăm, părinții, frații, surorile şi chiar proprii copii, dacă nu locuim în aceeaşi casă. Trist dar adevărat, distanțarea socială, în contextul pandemiei, provoacă răni ireparabile, la nivelul multor indivizi, indiferent de nivelul vîrstei. Sunt conştient de potențialul ucigaş şi virulența acestui nou virus, dar ceva parcă nu este în regulă, cu această abordare. Vă soresc multă sănătate, şi ,,aferim de corona"! Link spre comentariu
okean Postat Decembrie 2, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2020 Da,cea mai buna urare de sarbatori " Sa aveti gust, sa aveti miros " Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 2, 2020 Partajează Postat Decembrie 2, 2020 Acum 7 ore, morarul a spus: Ceea ce nu a reuşit, fostul regim aberant, în multe privințe, referitor la tradiții, obiceiuri, datini şi relații interumane, a reuşit noul regim instaurat de după revoluție: În fostul regim am avut un inamic comun: regimul însusi. Acuma ne dusmanim între noi. Si altii îsi freaca palmele. @okean"Si sa aveti ce mirosi si ce gusta." Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 2, 2020 Partajează Postat Decembrie 2, 2020 Ieri am auzit pe sticla o opinie.Din pacate cu mult adevar in ea.Zicea insul ca "suntem tot mai putini romani"...In sensul ca sunt tot mai putini oameni care se simt uniti prin apartenenta la aceasta tara,prin limba comuna,prin istoria comuna,prin patriotism...Trist... Polonezii,ca sa tina natiunea unita,au inventat un nationalism exacerbat si un dusman de 24 din 24 ore,adica al din est. Ungurii cultiva si ei nationalismul...Nu stiu de ce la noi parca ne e rusine sa ne cultivam traditiile si nationalismul.Incet,incet,toate lucrurile care ne-au tinut uniti se estompeaza sau dispar.Pana la urma ce va defini denumirea Romania in viitor?... Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 2, 2020 Partajează Postat Decembrie 2, 2020 Acum 23 minute, BRANCA a spus: Nu stiu de ce la noi parca ne e rusine sa ne cultivam traditiile si nationalismul O fi oglinda grijii/respectului pe care le poarta statul individului de rand? Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 2, 2020 Partajează Postat Decembrie 2, 2020 (editat) Oare la ce o fi bun nationalismul asta? Ca la unguri si polonezi serveste actualmente numai cleptocratilor care sunt la vârf. Si ce sa mai zic de vecinii din sud-vest? Si-au distrus tara mândri si cu zâmbetul pe buze. Editat Decembrie 2, 2020 de franzm Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 2, 2020 Partajează Postat Decembrie 2, 2020 Eu nu as zice ca sunt nationalisti , ci ca-si apara interesele , iar eticheta de nationalisti au fost puse de altii care nu inghit ca cele 2 state nu vor imigranti ilegali ,care fac ravagii unde ajung in numar mai mare . De ex raportul Asociatiei evreilor din Ungaria zice ca sunt mult mai ocrotiti si ajutati decat in tarile din west ,romanii de acolo pot pune tricolorul unde vor ,sa cante ce vor , iar facultatea se poate face in multe limbi ,inclusiv chineza. Link spre comentariu
NICA Postat Decembrie 2, 2020 Partajează Postat Decembrie 2, 2020 Acum 5 ore, BRANCA a spus: ....Pana la urma ce va defini denumirea Romania in viitor?... Rrrromania ! Link spre comentariu
okean Postat Decembrie 3, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2020 METALOGLOBUS, 1971 Link spre comentariu
norad Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 Termosurile erau cu vas Dewar (pereti dubli, argintati pe interior si vidat spatiul). Tinea mult timp cafeaua/ceaiul fierbinte. Cele de azi au peretii dubli, dar au pluta sau alt material izolator ieftin. Nu mi se par la fel de eficiente. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 În epoca de consum totul trebuie să fie (cât mai) ieftin. Lucrul ieftin impune soluții ieftine dpdv tehnologic. Tot ce e ieftin e incompatibil cu calitatea sau performanța. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 Ocazional am mai vazut in comert si termosuri cu vas Dewar vidat. Link spre comentariu
Postări Recomandate