Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 1 minut, flomar60 a spus:

Cred ca un minifrigider! :reytre

Asta ar fi la noi....

La altii,in Anglia,ca acolo s-a fabricat in epoca victoriana tinea mancarea calda.

Ideea e super

Link spre comentariu
Acum 7 ore, d2134 a spus:

Stai in judetul Alba, regiunea de dezvoltare Centru

Arata-mi te rog, un document oficial cu chestia asta. Ca pe net, si Pamintul e plat!

Branca, ai dreptate, banii se duc la centru, dupa care, ce ramine dupa ce au fost mulsi bine, se intorc la judete. Sebeșul este unul din orasele, practic, fara someri. (Nu ma refer aici la asistatii sociali din cartierul latin). Posta, de exemplu, are program 8 -16 si nu are factori postali pentru ca nu sunt oameni care sa se angajeze la posta. Avem sase firme foarte mari (Cronospan, Albaher, Mercedez, de exemplu), dar primaria nu are bani, pentru ca tot ce se colecteaza se duce la mitici si inapoi vine mai nimic! Alba, de, capitala de judet, desi are o industrie mai slab dezvoltata, are bani pentru de toate, plus de risipit pe concerte si bairamuri publice.

Link spre comentariu

Icar.Pai cum altfel ar mai controla

miticii tara asta??Ti se pare normal ca in prapaditele astea de comune sa fie un "hectar" de consilieri,de diverse culori?Platiti gras...Si nu din banii contribuabilor locali!!

Asta asa,in particular.Ca sunt probleme mult mai grave,in principal risipirea banilor...

Link spre comentariu
Acum 6 ore, -Atlas- a spus:

Buna

Exact.Asta este motivul pentru care nu se doreste regionalizarea.

Salina Ocna Dej a incercat de 2 ori sa"scape" de jugul de la Bucuresti.Credeti ca au reusit?

Nici vorba,ei exporta la greu si malaiul merge la mitici(luai-ar naiba).

Acu' vre-o 2 ani am vazut pe net o statistica,cat s-a reinvestit in fiecare judet in functie de cat au 

produs.In Ardeal era campion judetul Salaj cu cca 60%,celelalte mai putin.Poi sa vedeti sudul tarii....

Giurgiu 180%....asta mi-a ramas in minte.Dar mai toate erau peste 100% si nu inteleg de ce.Adica 

inteleg,ca nu sunt prost.Este ceva comparabil cu Catalunia din Spania.Ei produc(noi producem) si 

guvernantii fura(ne fura).

Spor tuturor

Alex

P.S.Uite ca am intrat in politica,vrand-nevrand,dar asta este realitatea.

Pentru că mi se pare tonul deplasat, mă fac avocatul diavolului şi voi răspunde la fel.

1. Amice, ptr ca tu să scrii gîndurile astea în româneşte au murit 800000 de mitici în primul război şi alte sute de mii în al doilea. Fără a mai pune la socoteală că unii ardeleni luptau contra românilor şi au servit cu zel în armata drăguţului de împărat. De altfel, istoria consemnează de peste două milenii cum miticii tot salvează, ajută sau luptă în locul băştinaşilor.

2. Curentul ardelenist radical e o formă de spălare pe creier direcţionată de duşmani. Nici o altă regiune a ţării nu a avut aşa ceva după 1918. Şi Ardealul e regiunea cu cei mai puţini români.

3. Bucureştiul care vă pute unora dintre locuitorii Ardealului, e plin de ardeleni în tot aparatul de stat, mai ales instituţiile de forţă şi informaţii. Conform exprimării unui politician la TVR prin 1990: pînă acum au condus moldovenii şi oltenii, acum conducem noi. De trei decenii se dirijeată banii ţării cu prioritate spre zona Ardealului, să fie boboc la împărţirea ţării.

4. Ptr multe alte motive, aş fi de acord cu secesiunea, independenţa sau alipirea Ardealului la alte state, după modelul iugoslav... cu anumite condiţii: vă luaţi emigranţii şi politicienii înapoi, returnaţi investiţiile luate cu japca de la români şi tragem graniţă serioasă pe Carpaţi, unde am aflat că vechile borne ungureşti încă există. Păstrăm noi locul la ONU şi alte forumuri internaţionale, împărţim proporţional datoria externă acumulată, păstrăm producţia majoritară de energie (circa 3/4 - Cernavodă, Porţile de Fier 1 şi 2, Rovinari, Turceni, Bucureşti, Vidraru, Olt, Stînca-Costeşti... etc), deschiderea la mare şi la Dunăre, punem embargou produselor de acolo (avem şi noi lapte, mezeluri şi apă minerală, pardon, sifon), vă interzicem folosirea denumirilor de român, limbă română şi derivatele după modelul Grecia - Macedonia, folosirea monedei naţionale, împărţim sistemul financiar... etc.

Adică divorţ ca la tribunal.

Aşa e că nu sună frumos? Te invit la mai multă gîndire înainte de a posta tot ce trece prin minte, findcă nervi şi gînduri din acestea avem toţi despre toţi, mai ales în perioada asta cînd ţara geme sub jugul unor minoritari din Ardeal în funcţiile sale cele mai înalte. E păcat să alunecăm pe panta tribalizării. Baftă!

Link spre comentariu
2 hours ago, zal said:

3. Bucureştiul care vă pute unora dintre locuitorii Ardealului, e plin de ardeleni ...

Si nu numai. O groaza de migratie catre Bucuresti, de peste tot, nu numai Ardealul.

Sunt convins ca la ei in urbe/sat/trib (sa fiu in ton cu Adrian) migrantii erau cetateni model, ca deh, ii cunostea tot satul daca se dadeau in stamba. Ehei, dragii mosului, odata ajunsi  la oras ieseau dracii din ei, dand pe dinafara smechereala si alte obiceiuri de proasta crestere. Le vedem peste tot.

Asa ca multe ar trebui sa invete migrantii de la mitici, ma refer in primul rand la bunele maniere si respectul locului unde tocmai ai coborat din tren.

Link spre comentariu

Ficățeii de import Italia erau drăguți dar n-au supraviețuit prea mult în peisajul rutier al vremii, pe la sfărșitul anilor '70 erau deja o prezență discretă.

Apăruse Dacia și Lada care ofereau confort și performanțe superioare.

Mă mir totuși de succesul Trabantului, erau destul de multe ...

Link spre comentariu
Acum 57 minute, +_Florin_+ a spus:

Mă mir totuși de succesul Trabantului, erau destul de multe ...

Erau ieftine, fiabile și dacă nu erai pretențios îți făceai treaba cu ele. Erau precum măgarii. Puteai pune pe ele și duceau. O vreme a fost și asta un criteriu de alegere al mașinii de familie. Cu banii de o dacie îți cumpărai doua trabant. 

Link spre comentariu

Am tot mers cu un trabant pina pe malul apei si apoi cu barca la peste.
Pe barca era un motor Veterok.
Erau foarte 'asemanatoare' motoarele. Si posesorii.
Trebuia sa ai la tine o copie (aproximativa) a subansamblelor motorului.
Altfel nu plecai de acasa.

Link spre comentariu
Acum 19 minute, doru3160 a spus:

Erau ieftine, fiabile și dacă nu erai pretențios îți făceai treaba cu ele. Erau precum măgarii. Puteai pune pe ele și duceau. O vreme a fost și asta un criteriu de alegere al mașinii de familie. Cu banii de o dacie îți cumpărai doua trabant. 

Corect, unul din criteriile romănilor de atunci (și de acum) era tocmai posibilitatea de a căra diverse. Eventual să încapă și nevasta soacra mama copilul și pisica, recunusc că și pe mine m-a băntuit mereu acest criteriu :rade:.

Traby nu era mașină mare de familie, dar era bun la cărat, într-adevăr. Și era ieftin.

Dacă te pricepeai  la mecanică, era cu atăt mai bine, practic executai orice reparație în regie proprie. 

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări