okean Postat Noiembrie 20, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2020 Televizorul "Cosmos" a fost licenta " Orion " Ungaria, cinescopul era RFT cu tonuri placute de gri... Link spre comentariu
okean Postat Noiembrie 21, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2020 (editat) Bacaul era unul din cele mai mari judete din tara, ingloband judetul Piatra Neamt, cred ca daca ramanea asa se faceau astazi autostrazile mai repede ! Editat Noiembrie 21, 2020 de okean Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 21, 2020 Partajează Postat Noiembrie 21, 2020 Mai e o impartire si dupa desfiintarea regiunii Stalin si formarea reg. Brasov.Cea cu Oltenia,Banatul,etc. Actuala impartire e depasita.Ca si mentinerea prefecturilor.Nimeni nu vrea crearea regiunilor de dezvoltare.Sunt prea multi sefi,"shefutzi",consilieri,s.a. ce ar pierde ciolanul functiei. Link spre comentariu
okean Postat Noiembrie 21, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2020 Ficatei...IDMS Bucuresti - 1967 ! Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 21, 2020 Partajează Postat Noiembrie 21, 2020 Am vazut un Fiat prin '68 la Turda,pe sosea.Parca mi-aduc aminte ca era rosu.Probabil era proaspat luat ca proprietarul facea curse dus intors in continu!Cat am stat noi langa sosea l-am vazut de cel putin 4,5 ori.Erau raritati pe timpurile alea! Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 21, 2020 Partajează Postat Noiembrie 21, 2020 Branca, nu e deloc cum zici. Regiunile de dezvoltare vor duce la inechitati, pe de o parte si la crearea unei pleiade de sufuți si sefuleti, pe de alta parte! Pentru ca vor imparti regiunea in "raionase" de dezvoltare, fiecare cu responsabilul ei, devenit mai mare ca prefectul dinainte. Apoi, administratia centrala va fi intr-un singur oras si sa vezi plimbari si cozi "la centru", pentru rezolvarea unor probleme! Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 21, 2020 Partajează Postat Noiembrie 21, 2020 (editat) Acum 2 ore, BRANCA a spus: Nimeni nu vrea crearea regiunilor de dezvoltare. Stai linistit si vezi-ti de ale tale ca regiunile alea sunt facute de multa vreme (din 1998). https://ro.wikipedia.org/wiki/Organizarea_administrativ-teritorială_a_României#Propuneri_pentru_reorganizarea_administrativă_a_României https://ro.wikipedia.org/wiki/Regiunile_de_dezvoltare_ale_României Sau vrei sa existe si consilii regionale si presedinti si functionari si sedii? Nu ajung agentiile regionale si nenumaratii care iau leafa de la ele? Editat Noiembrie 21, 2020 de d2134 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 21, 2020 Partajează Postat Noiembrie 21, 2020 (editat) Prin istorie ar umbla vorba ca regiunile ar fi fost desfiintate de Ceausescu datorita puterii pe care o avea un Prim-secretar in regiune. Aveau in subordine directa trupele de Securitate si influenta in cadrul Armatei. Urmarea a fost farimitarea regiunilor iar ca avantaj au aparuti de 3 ori mai multe posturi calde. Editat Noiembrie 21, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 21, 2020 Partajează Postat Noiembrie 21, 2020 Acum 1 oră, d2134 a spus: vezi-ti de ale tale ca regiunile alea sunt facute de multa vreme (din 1998) D2134, alea sunt doar propuneri! Eu tot in judetul Alba stau, nu in regiunea Muresana sau Transilvania! Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 21, 2020 Partajează Postat Noiembrie 21, 2020 Acum 35 minute, icar a spus: D2134, alea sunt doar propuneri! Eu tot in judetul Alba stau, nu in regiunea Muresana sau Transilvania! Stai in judetul Alba, regiunea de dezvoltare Centru. https://ro.wikipedia.org/wiki/Regiunea_de_dezvoltare_Centru Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 21, 2020 Partajează Postat Noiembrie 21, 2020 Sa nu incarcam topicul de amintiri degeaba.Eu scurt ma refeream ca ar trebui sa dispara judetele si prefecturile.Si redus la maxim numarul de trantori!Si introdusa administratia locala reala.Aia cu ai bani traiesti daca nu dai faliment!Cine produce bani in tara sa-i si administreze!!Nu trimisi toti la Bucale sa-i toace aiurea pe lux,sinecuri sau la Cucuietii din deal!! Vi se pare normal sa aveti in Cluj Timisoara,s.a. orase puternic economic strazi vai mama lor?Ca sa nu mai zic de altele... Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 21, 2020 Partajează Postat Noiembrie 21, 2020 1 oră în urmă, BRANCA a spus: Cine produce bani in tara sa-i si administreze!! Daca ne referim numai la resursele locale cred ar ar trebui o lista cu cele de care vor beneficia toti ceilalti din teritoriu. Link spre comentariu
-Atlas- Postat Noiembrie 21, 2020 Partajează Postat Noiembrie 21, 2020 Acum 9 minute, BRANCA a spus: Sa nu incarcam topicul de amintiri degeaba.Eu scurt ma refeream ca ar trebui sa dispara judetele si prefecturile.Si redus la maxim numarul de trantori!Si introdusa administratia locala reala.Aia cu ai bani traiesti daca nu dai faliment!Cine produce bani in tara sa-i si administreze!!Nu trimisi toti la Bucale sa-i toace aiurea pe lux,sinecuri sau la Cucuietii din deal!! Vi se pare normal sa aveti in Cluj Timisoara,s.a. orase puternic economic strazi vai mama lor?Ca sa nu mai zic de altele... Buna Exact.Asta este motivul pentru care nu se doreste regionalizarea. Salina Ocna Dej a incercat de 2 ori sa"scape" de jugul de la Bucuresti.Credeti ca au reusit? Nici vorba,ei exporta la greu si malaiul merge la mitici(luai-ar naiba). Acu' vre-o 2 ani am vazut pe net o statistica,cat s-a reinvestit in fiecare judet in functie de cat au produs.In Ardeal era campion judetul Salaj cu cca 60%,celelalte mai putin.Poi sa vedeti sudul tarii.... Giurgiu 180%....asta mi-a ramas in minte.Dar mai toate erau peste 100% si nu inteleg de ce.Adica inteleg,ca nu sunt prost.Este ceva comparabil cu Catalunia din Spania.Ei produc(noi producem) si guvernantii fura(ne fura). Spor tuturor Alex P.S.Uite ca am intrat in politica,vrand-nevrand,dar asta este realitatea. Link spre comentariu
Postări Recomandate