Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 7 ore, saptemari a spus:

Romania a declarat razboi...

Categoric asa este. Ca rezultat, aviatia anglo-americana a inceput sa bombardeze punctele considerate strategice: cimpuri petroliere, uzine, gari si cai ferate.

Link spre comentariu
Acum 12 ore, alex.cselenyi a spus:

Rusii nu au bombardat.

Au bombardat si rusii, deosebirea este ca erau bombardamente tactice si implicit cu pierderi de vieti omenesti reduse.

Bombardamentele americane si cele nocturne britanice se incadreaza in zona celor strategice cu resurse mult mai mari decit cele rusesti si cu pierderi umane pe masura.

Link spre comentariu

Printre cele mai OLD chestii electrice sunt generatoarele de inalta tensiune  TESLA......

Varianta "modernizata "arata COOL ,  ,stereo si cu modulatie audio : PRO se obtine : muzica  ,chiar suna interesant , efecte optice aferente ,

mai te scapa si de tantari....

Contra :  pericol de curentare....:qetrwe

Link spre comentariu

Odată cu venirea regimului comunist la putere în 1947, clădirea este transformată în sediu al Securității. Este cunoscută ca un loc unde disidenții erau adesea torturați, datorită curajului de a se opune unui regim tiranic. De cele mai multe ori, anchetații erau interogați cu zilele fără să aibă acces la hrană și apă sau amenințați cu pedepse asupra celor apropiați. Cei mai mulți dintre aceștia erau intelectuali și studenți. Din interior se auzeau țipete, iar trecătorii preferau să ocolească clădirea. Astfel, s-a născut un mit urban care spune că studenții care trec prin gangul clădirii nu vor reuși să treacă unul sau mai multe examene. De aici vine și denumirea populară actuală a clădirii de „bolta restanțierilor”.

Link spre comentariu
La 29.08.2020 la 0:48, dorian 70 a spus:

Presupun că ramele erau integral din lemn. Sau aveau şi metal?

Ramele erau din lemn de brad si impletitura pe care stateau fructele era facuta din nuiele de alun. Lemnul de brad nu se stramba la umezeala sau caldura mare. Mergeau primavara pe malul apei, unde cresteau alunii si inlaturau toti lastarii, lasau doar tulpina principala. Alunul lastareste mai ceva ca salcamul, pe la mijlocul verii aveau la dispozitie sute de nuiele de 1,5-2 metri, majoritatea foarte drepte. Din aceste nuiele impleteau "gratarul" pe care uscau fructele. Ramele astea mari, care se baga in soba nu stiu cum sunt numite in zona mea dar mai erau niste rame mici, cam 80cm*100cm, pe care se uscau in aer liber mere, pere, zarzare(caise) taiate felii. Ramele astea se asezau distantat una peste alta, asa, vreo 10 rame si se acopereau cu o perdea sau cu tifon, protectie contra insectelor. Iarna, din fructele uscate,  facea bunica-mea un orez cu lapte si fructe rehidratate, trebuia sa aiba grija sa ascunda portia bunicul meu, eram in stare sa mananc totul.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, norad a spus:

Ramai repetent?

Sau auzeai racnetele indivizilor torturati de Securitate?

Exact, ramaneai repetent ! Beciurile erau tot in Copou o tara mai sus, pe partea dreapta :)

Editat de okean
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări