Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

La 23.08.2020 la 10:53, franzm a spus:

Strabunicul a avut asa ceva (între razboaie); mai am poze în boxa. Si permisul sau de conducere pentru locomobile.

Asteptam pozele, daca tot ne-ati facut curiosi...cu ocazia asta am luat la rasfoit albumele de familie, si am cazut in butoiul cu nostalgie. Acelasi personaj, alt motor, 1950.

20200824-200141-1.jpg

Editat de doru3160
Link spre comentariu

P-Piatra.jpg

Podul de Piatră din Iași a fost construit pe la 1840 pentru traversarea râului Bahlui, fiind inclus pe Lista monumentelor istorice. Alături, în a doua jumătate a secolului al XX-lea, a fost construit un pod nou de beton care a preluat traficul rutier.

Link spre comentariu

E din primul razboi mondial.

Va rog sa remarcati catarea patratoasa, spre deosebire de cea a lui merge des ;-)

Editat de franzm
Link spre comentariu

Calul de timplarie.

Prindea materialul pentru tras la strug sau la cutitoaie cum i se mai spune prin alte parti.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

@dorian 70

Pare a fi un banc de lucru destul de arhaic, dar ingenios şi comod de folosit.

Partea din dreapta reprezintă o menghina sau o presă ,,manuală", alcătuită din bacul de jos care este fix, şi bacul de sus care este mobil şi este acționat cu piciorul, prin apăsare.

Între cele 2 bacuri se prinde piesa de lucru, se stă confortabil în fund, pe partea din stînga şi se poate prelucra piesa.

Bănuiesc că era folosită prioritar in prelucrarea materialelor lemnoase.

Dacă partea de sus, cea mobilă are o greutate suficientă, mă gîndesc şi la altă utilizare a ,,utilajului" şi anume de ,,meliță".

Între cele 2 bacuri se introduc şi se bat tulpinile de in sau de cînepă, lăsate anterior la topit, pentru extragerea fibrelor moi, folosite la obținerea fuioarelor de in sau cînepă.

Mai departe prin toarcere, se obține firul sau sfoara dorită.

Cam aceste 2 variante de utilitate le văd acum.

Despre utilitatea/destinația aparatului postat de @doru3160, in prima poză, chiar sunt curios şi eu.

Poate ne scoate din ceața.

Mulțumesc anticipat!

Colegul Ion_Bumbu, a fost mai rapid.

Dar nu-i bai, că nu suntem la competiție.

Link spre comentariu
Acum 11 ore, doru3160 a spus:

Sa va vad

Ce-i aia girșăvalică cu arc?:rade:

Nica citi kilopascali intra in cauciucurile alea?

Acum 11 ore, doru3160 a spus:

Pick-up profi an 60.

Cred ca-i ceva de studio.

Dorian, cred ca-i un disc cu valurile Dunarii!

Link spre comentariu
Acum 4 minute, icar a spus:

Ce-i aia girșăvalică cu arc?:rade:

Nu chiar, dar esti pe aproape. :rade:

Explicatia lor...

Citat

Efect de sunet ‘’scartait’’ din lemn, realizat pt reproducerea sunetelor realiste in productiile de teatru radio.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări