Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

ce frumos era fiatul. am primit si eu unul la un mos gerila si l-am pastrat multi ani. se aprindeau farurile, detaliile erau frumos facute, oricum era o jucarie importata (rdg sau polonia). cablul era o limitare.

Link spre comentariu
Acum 13 ore, okean a spus:

Si eu caut, era un plastic rosu cu aspect semitransparent, inauntru era o piesa din plastic alb cu gaura conica cat sa intre penita sau stiloul la umplut...au fost pomenite si de colegul Gauss

Asa este! Ma bucur ca isi mai aduce cineva aminte de ele, si, tot in acea perioada se mai gasea si adevaratele CARIOCA de 24 de lei, 6 la cutie, deasemenea, nu exista poze pe net.

Editat de alcon
Link spre comentariu

Cu 15 litri de benzina pe luna , si 3 - 4 luni pauza ( sa nu mori inzapezit , dar in care plateai impozit , asigurare etc . ) , in anii in care s - a trait cel mai bine , si sunt evocati pe la Bodega , chiar nu mai conta . Puteai sa alimentezi si cu seringa ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Restricțiile au fost (parcă) dupa '80, nu mai existau autobuze pe benzină.

Erau in schimb camioane Bucegi, șoferii acestora aruncau benzina la canal sau o dădeau pe mai-nimic. Dar era benzină inferioara (CO90) si trebuia redus avansul la aprindere in cazul Daciei. Unii montau două garnituri de chiulasa pentru a reduce raportul de compresie si astfel mașina mergea bine cu benzina de camion.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, icar a spus:

Puteai alimenta, indiferent pe ce parte era furtunul in benzinarie!

Printr-un buson alimentai daca aveai voie sa circuli în duminicile cu sot si prin celalalt daca circulai în zilele fara sot ;-)

Dupa '80 deja era restrictionata benzina la masinile de întreprinderi (dube TV, Bucegi); înainte însa (anii '60 si '70) era din belsug si soferii se rugau de tine sa le-o cumperi ca altfel ajungea în sant. Prin zona mea au foast oarece accidente din cauza ca s-a folosit benzina în loc de petrol lampant în sobele de gatit. Totusi, pentru motorete (Simson mai ales, ca de Mobra nu erau bani iar pentru capra nu erau piese de schimb) preferam neofalina.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, doru3160 a spus:

Fiecare tine minte ce vrea...pe langa perioada de restrictii la consumul de carburant, eu mai tin minte ca soferii de pe autobuze te rugau sa-ti vanda benzina(ieftin) pt ca altfel o aruncau la canal. A fost si asemenea perioada, ca sa fim obiectivi.

tot ca sa fim obiectivi, trebuie subliniat ca evolutia era in spre mai rau! iar intr-o tara aflata ''pe cele mai inalte culmi de progres si civilizatie'' existenta cartelelor de alimente la 50 de ani de la ultimul razboi este ceva inadmisibil! ca si a foamei, frigului si intunericului! poate ca o cauza ar fi si benzina aia vinduta la negru sau aruncata de soferi!

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări