Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

In 82' cand am " aerizat " in Iasi  era sigur acea anexa ...as risca sa zic ca exista si in 69' la data inaugurarii hotelului  " Unirea ", mai jos o poza a pietei din 1980 ! Ultima poza Piata Unirii in 1960...

Piata U nirii.jpg

hotel-unirea-1980-550x498.jpg

Piata Unirii, Jassy 1960.jpg

Editat de okean
Link spre comentariu

Okean.Amicul meu,ce locuieste in Iasi,nu e "bastinas",dar a facut acolo facultatea,odata cu mine.Sper sa nu se insele...

De pe terasa hotelului Unirea ai o priveliste superba asupra orasului!

Nu e locul aici dar vreau sa mentionez mallul de langa Palat.Probabil cel mai frumos din Romania!

Link spre comentariu
Acum 28 minute, doru3160 a spus:

Eu nu tin minte sa fi vazut hotelul fara acea anexa.

Exact, multumim Doru pentru preciziune, mai jos poza dovenitoare 1968... in constructie !

hotel unirea in constructie 1968.jpg

Si poza cu Dej 1961 Piata Unirii , acolo se va face hotel...

Vizita Gheorghe Gheorghiu-Dej la Iasi; Piata Unirii 1961.jpg

Editat de okean
Link spre comentariu
Acum 2 ore, icar a spus:

Lui ii datoram numirea lui Ceausescu in functia detinuta de Dej.

De fapt Maurer și ceilalți candidați mai importanți ca Ceaușescu erau cam speriați și nu vroia nimeni să-și asume răspunderea. Relația cu Moscova era tare dificilă și oricând puteau cădea în  disgrație, urmările fiind dintre cele mai rele. 

Așa că l-au băgat la înaintare pe Ceaușescu, care era mai tânăr și suficient de "țăcănit" că să accepte ...

Link spre comentariu

@okean

Ceausescu era secretar cu probleme "organizatorice" la momentul în care s-au jucat cărțile.  Nici el nici Apostol nu erau printre cei mai grei din partid, deși ambii aveau funcții importante.

Îdeea e că "greii" partidului au preferat să rămână în umbră  aruncănd în linia întâi un oarecare personaj din plan secund. Pentru că relația cu Moscova (la acel moment) era tare ciudată iar șmecheri unși cu toate alifiile n-ar fi vrut să își asume riscuri, cu eventuale consecințe pe propria piele.

Însa trecerea timpului a demonstrat că ăla pus la înaintare ('nea Nicu) n-a pățit nimic vreo trei decenii, și parcă unora dintre "grei" le părea rău că nu s-au propus "la vărf" ... :rade:.  Cel puțin așa am perceput eu, din clipurile de pe yt.

Link spre comentariu
Acum 7 ore, icar a spus:

Lui ii datoram numirea lui Ceausescu in functia detinuta de Dej.

Le doresc odihna veşnică şi masaje permanente cu smoală şi catran, în băile termale deținute de Scaraoțchi. Să le fie ,,țărăna grea" şi să aibă parte de odihna sufletului, numai după odihna sufletelor celor prigoniți de ei. Nişte criminali odioşi, parveniți, şi cu nimic mai prejos decăt călăii de la răsărit, care i-au sprijinit şi i-au pus in funcții.

Link spre comentariu

Din ce am auzit,mai demult,Maurer l-ar fi propulsat pe Ceausescu.

Trecand peste defectele si greselile lui Ceausescu doua lucruri nu-i pot fi negate,patriotismul si aversiunea fata de Moscova...Azi exista,la politicienii nostri,numai aversiunea...

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări