Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

1 oră în urmă, okean a spus:

Fara " E " just serbet !

Cunosc pe cineva care pe vremuri acolo unde lucra, fabrica taman serbet din ala fara E-uri.

Tot acolo se fabricau si Mentosanul sau bomboanele Cip... si ce bune si "naturale" erau toate atunci, pe vremuri!

"Firma" respectiva de numea... Cooperativa Chimica!

Link spre comentariu

Chimia alimentară n-au descoperit-o după '89. Se foloseau și înainte diverși aditivi alimentari. Primii au fost coloranții și aromele.  Țin minte că se găsea la un moment dat praf de ouă. Ce dracu o fi fost ăla, Dumnezeu știe.

Link spre comentariu

Chimia alimentara si conservele in general sunt beneficiul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand totul a fost preluat de industia civila, doar nu era sa se arunce.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Traian B a spus:

Cunosc pe cineva care pe vremuri acolo unde lucra, fabrica taman serbet din ala fara E-uri.

Tot acolo se fabricau si Mentosanul sau bomboanele Cip... si ce bune si "naturale" erau toate atunci, pe vremuri!

"Firma" respectiva de numea... Cooperativa Chimica!

Cip si mentosan chiar si glucoza sunt si astazi...cu numele '' only  ''

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Thunderer a spus:

Şerbet din fructe adevarate tratate numai cu DDT. Pe vremea cand DDT-ul nu era cancerigen. 

pe la mine pe la tara, cu DDT se dadea doar pe cartofi! s-a folosit si pentru fructe?

Link spre comentariu

Da, imi aduc si azi aminte cum se stropeau (pudrau) pomii. Bunicii nu au facut niciodata comert. Aveau 3 alte familii de hranit, in ciuda magazinelor pline tot la bunici se umpleau sacosele. 

Link spre comentariu

qfd2syyyj2z41.jpg

Teatrul National iasi, 1940.

Hotel_Bejan_intre_1926_-_1940.jpg

Hotel Bejan, Rapa Galbena.1897-1940

Imagini de arhiva de la cutremurul din 1940 care a pus la pamant Hotel Bejan. Legendele urbane spun ca au fost scoase de sub daramaturi, perechi imbratisate, care aveau verighete pe deget, dar in viata de zi cu zi, nu formau un cuplu.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

DDT-ul a venit pe filiera Vestica la noi.Cred ca cel mai mult l-au folosit americanii,ca ei aveau industrie agricola.Astia au si descoperit,dupa o vreme,ca era prezent si in...laptele de mama!!Ca nu e biodegradabil.La fel ca e si cancerigen...Se fabrica si la noi,la greu.

La conserve,metode de conservare,"surogate",s.a. ne-am "procopsit" cam tot de la americani.Ei au inventat super magazinele unde mancarea trebuia sa tina "for ever"!...De exemplu praful de oua il fabricau inca din al doilea razboi mondial.

Link spre comentariu

Okean. Eu parca nu tin minte constructia din dreapta hotelului din Piata Unirii.E ceva nou?

Pun si eu o imagine veche cu statuia lui Cuza.

Statuia_lui_Alexandru_Ioan_Cuza_din_Iaşi3.jpg

Link spre comentariu

Gata!M-a lamurit un amic din Iasi.Cladirea de langa hotel Piata Unirii e sala de conferinte.A fost construita dupa '76,an in care am terminat facultatea in Iasi.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări