Vizitator Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 Daca erai in reteaua alora care se descurcau, atunci gaseai de toate, daca nu erai, gaseai din parti. Ciment se fabrica la Fieni si nici acum nu am inteles cum se fura prin ruperea sacului lovit cu maiestrie in fund. De fapt nu se fura ca beneficiarul platea intotdeauna si nu lua toti banii ala din camion, se imparteau cinstit de la portar pana la sefi. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 Au mai lichidat din stocurile tinute pentru nomenclaturisti, da-le-as pamant la Eternitatea. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 Acum 17 minute, MOD a spus: Au mai lichidat din stocurile tinute pentru nomenclaturisti, da-le-as pamant la Eternitatea. Produsrle la care m-am referit (țigări din import Bulgaria, Iugoslavia, , ness, cafea) erau de fapt destinate magazinelor dar nu mai ajungeau la raft. Pentru că șefii magazinelor le dădeau direct bișnițarilor la preț mai mare iar prostimea le cumpăra de la bișnițar la preț și mai mare. Nu era nevoie să fi nomenclaturist sau securist, era sufucient să-l cunoști pe bișnițar. Și multă lume din cartier "îl cunoștea cumva". Și uite-așa ne furam căciula unii altora... Nomenclaturiștii aveau alte surse și altă calitate de produse, nu se încurcau cu BT Vikent și DS. Ăia fumau kentane, benson, alte nebunii de producție vest ... 4 Link spre comentariu
Vizitator Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 mod, credeam ca esti mai in varsta. Link spre comentariu
dorian 70 Postat August 4, 2020 Partajează Postat August 4, 2020 (editat) Acum 12 ore, Marele Savant a spus: ..................... Singurul produs care nu lipsea in zona era piinea! se daceau cite 4 piini o data de persoana, fara cartela, fara buletin si puteam lua de cite ori vream, inclusiv la inteprinderi erau magazine de piine pentru miile de navetisti! iar eu, în vacanţe, mă sculam ( trezeam... ) la şase dimineaţa, şi mergeam cca şase chilometri cu bicicleta la o brutărie din satul apropiat, Vicovu de Sus, la ceapeu, unde sora mamei era inginer agronom şi ne făcuse rost de cartoane ( bonuri) pentru pâine. Era bine... făceam gioghing... mereu îmi tot spunea... vii înapoi şi te culci... eu nu... Batman... Batman... Editat August 4, 2020 de dorian 70 Link spre comentariu
okean Postat August 4, 2020 Autor Partajează Postat August 4, 2020 Hai la gogosi, București, 1974 ! 1 Link spre comentariu
icar Postat August 4, 2020 Partajează Postat August 4, 2020 Ehe, ce de bani se faceau cu gogosile si sifoanele!!! Stiu un gogosar, armean, mi-a fost vecin o vreme, care facea cam 1500 de lei pe zi!! E drept, avea si dever, gogoseria era linga Poarta 4, Republica!! La 5 dimineata era la chiosc, la 6 vindea gogosi, pentru schimbul ce venea, dupa 7, la cei ce plecau, la 11 pauza mare la profesionala, la 14, schimbul 2, la 15 schimbul ce pleca acasa. Facea cite 5-6 mii de gogosi pe zi. 3 Link spre comentariu
dorian 70 Postat August 4, 2020 Partajează Postat August 4, 2020 Aşadar... vindea gogoşi... 1 Link spre comentariu
dorian 70 Postat August 4, 2020 Partajează Postat August 4, 2020 Acum 22 minute, icar a spus: ........................... care facea cam 1500 de lei pe zi!! .......................... Mi-am adus aminte de un fost coleg de clasă, de generală, neam de chiabur, cum se spunea atunci... De un hram, sărbătoarea care aduna toţi fiii la strânsură, a plecat de acasă, cu noi, cu 1500 lei ( Bălcescu) şi pe toţi i-a tocat la strânsură... Pentru mine era ceva incomensurabil ceea ce a cheltuit el în jumătate de zi ... Pun un filmuleţ cu piua familiei lui, ultima dată când a funcţionat, mai demult era pe apă, apoi au mutat-o acasă, "pe curent"... Calitatea filmuleţului este slabă, prietenul meu nu mai este, şi nici tatăl dânsului ! Dumnezeu să-i aibă-n pace ! 2 Link spre comentariu
icar Postat August 4, 2020 Partajează Postat August 4, 2020 Acum 2 ore, dorian 70 a spus: Aşadar... vindea gogoşi Da Dorian, da' barem te alegeai cu ceva, nu ca de la astia!!!! Link spre comentariu
okean Postat August 4, 2020 Autor Partajează Postat August 4, 2020 Problema e old : "Cu iaurt, cu gugoşele, Te făcuşi vornic, mişele! " 1 Link spre comentariu
okean Postat August 4, 2020 Autor Partajează Postat August 4, 2020 Fara " E " just serbet ! 2 Link spre comentariu
icar Postat August 4, 2020 Partajează Postat August 4, 2020 Nu am mai vazut serbet in magazone, de mai bine de 30 de ani! Link spre comentariu
sesebe Postat August 4, 2020 Partajează Postat August 4, 2020 (editat) @icar Am văzut acum mai puțin de 5-6 luni. Dar parca nu mai are gustul celui de acum 20-30 de ani. Editat August 4, 2020 de sesebe Link spre comentariu
Postări Recomandate