merck Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 6 hours ago, ratza said: Şi mie mi-au sărit destui colegi/amici în cap că am făcut copii de tînăr în loc să-mi văd de carieră, de parcă cele două s-ar exclude reciproc. Ai colegi/amici cam idioti. Pana si aia de la tara stiu ca se fac copii cand esti tanar. Daca lor le place sa fie luati drept bunici in loc de parinti (la 50 de ani sa ai copil de 10 ani .... e cam impotriva curentului) nu au decat. Nu zic, este al nabii de greu sa ai copii cand esti tinar dar si bucuria unui copil este imensa cand are parintii tineri. Dupa 45-50 de ani sanatatea incepe sa se deterioreze si cu ce este vinovat un copil sa poarte si grija parintilor in spate la o varsta frageda? P.S. De curiozitate, tu ai vrut (ai decis) sau doar ai acceptat propunerea sotiei? (ca din ce stiu .... nu prea zice barbatu': hai sa facem un copil ) 1 Link spre comentariu
d2134 Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 Acum 26 minute, cocochannel a spus: a vrut unul Gregorio Rizzo sa faca fabrica in orasul meu, La Jimbolia? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 (editat) Acum 47 minute, cocochannel a spus: Eu nici nu stiu cum functiona fabrica aia ca mai mullta productie mergea subteran. I Asta`i doar o parere. Ajungeau in vinzare cei refuzati de neamt pe diverse motive, culoare, cusatura, talpa un pic deplasata la lipire, lucruri pe care nu le vede un client obisnuit, neamtul, da. Ma stiam bine cu el, de la mine a luat instalatia de satelit si el m`a dat jos de pe antena, era cam la 2m pe o terasa ca am vrut sa string surubul de 6mm de asigurare a feedhornului cu un patent! Mi`a adus cheie de la masina lui, eu ripostind ca N`AM! La citeva luni m`a dotat cu o trusa de fixe faine de tot. Pantofii de 500marci insa nu erau de vinzare in magazin! Astia normali erau pe la 100-150 lei, pentru copii, pentru adulti, 300-450 lei, cam pe acolo se invirteau preturile. Editat Iulie 31, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
NICA Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 Anul 1938, de ziua lui Goebbels se dau radiouri gratuit populatiei.Erau acordate din fabrica pentru a'l auzi pe "marele orator". Astia de azi este mai saraci , dau doar galeti , umbrele, zahar... Dupa posibilitati.... 1 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 Acum 47 minute, merck a spus: Da ce vremuri au fost alea cand avea el 25 de ani? Peste tot se inchideau fabrici si uzine si tu ai fi vrut sa faca copii? Tu cand l-ai facut pe el (si ani buni dupa) era mancare in magazine! Dupa anii 84 se mai inghesuia lumea sa faca copii??? fiul meu este nascut in 84, iar fiica in 86! si cam toti colegii de generatie am avut copiii de virste apropiate. deci, DA! Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 Acum 55 minute, merck a spus: Dupa anii 84 se mai inghesuia lumea sa faca copii??? Inghesuiala nu prea era, dar activitate era. In momentul cand iti intemeiezi o familie, iti doresti copii, e firesc. Al meu are data de fabricatie 87, si nu e facut din directiva partidului, nici pt ca avortul era interzis. A fost dorit si s-a nascut. Dupa aia i-am oferit si o sora.Tot pt ca asa am dorit. Dupa aia nu a mai fost nici unul, tot pt ca asa am dorit. E greu ca cineva sa-si inchipuie ca puteai trai si fara control PCR, dupa cate legende circula de la atotstiutori pe net. Cateodata, citind ce spun unii despre acele vremuri, stau si ma intreb, bai chiar asa o fi fost? Chiar am uitat eu asa mult? Si de fiecare data, imi dau seama ca amintirile nu sunt sterse, dar multi mananca kkt ca asa cred ei ca se fac remarcati. Au nevoie de atentie. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 @NICA, pe vremea lui Goebbels radioul era considerat un mijloc modern și eficient pentru propagandă. Nu oricine avea radio. Chiar dacă era (și) scump merita investiția din partea conducerii. În epoca modernă orice cetățean (fie bogătan, om cu venituri medii ori asistat social) are o plasmă plus un radio chinezesc prin casă și un spartfon cu net prin buzunar, deci își asigură prin propriile puteri aparatele prin care aude/vede propaganda. Mai apreciate sunt gălețile umbrelele zahărul și uleiul, că scutesc cetățeanul de rând de o cheltuială pe moment . Oricum, a trecut vremea "mitei electorale" chiar și la noi. Din câte știu este interzis și nu se mai practică. 4 Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 Acum 16 minute, doru3160 a spus: E greu ca cineva sa-si inchipuie ca puteai trai si fara control PCR, dupa cate legende circula de la atotstiutori pe net. E adevărat că PCR-ul încerca să "controleze" multe, dar sub plapumă nu cred că avea posibilități de intervenție . Evident era opțiunea fiecaruia. Legende sunt multe, citesc și mă minunez, mai ales la cele scrise de personaje care aveau 2 ani la revoluție. Precizez că nu e un apropo la colegii elforumiști, ci la alții care scriu aberații pe marele net ... 1 Link spre comentariu
NICA Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 Acum 33 minute, +_Florin_+ a spus: @NICA, pe vremea lui Goebbels radioul era considerat un mijloc modern și eficient pentru propagandă. Nu oricine avea radio. Chiar dacă era (și) scump merita investiția din partea conducerii. În epoca modernă orice cetățean (fie bogătan, om cu venituri medii ori asistat social) are o plasmă plus un radio chinezesc prin casă și un spartfon cu net prin buzunar, deci își asigură prin propriile puteri aparatele prin care aude/vede propaganda. Mai apreciate sunt gălețile umbrelele zahărul și uleiul, că scutesc cetățeanul de rând de o cheltuială pe moment . Oricum, a trecut vremea "mitei electorale" chiar și la noi. Din câte știu este interzis și nu se mai practică. Eu l'am postat doar ca un lucru de demult. Si nu indraznesc nici pe departe sa banuiesc vre'un partid sau politician actual de vre'un gand nelalocul lui. Dealtfel rezultatele unui vot matur , lucid, se vad in fiece lucru. Ma mir cum de nu ne inaltam la cer de atata bunatate si credinta. 4 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 mai exista si acum marca gregoriorizzo in romania, vad ca au fabrica la pitesti, a ramas doar numele spaniolului. Link spre comentariu
icar Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 Acum 29 minute, +_Florin_+ a spus: dar sub plapumă nu cred că avea posibilități de intervenție Prin anii 85, lui nea Nici i-a trecut prin cap sa fim 23 de milioane. Asa ca a inceput munca de lamurire, avantaje pentru mamici si iertarea fetelor ce calcau pe linga. La Apaca (aia cu Petre Roman!), sedinta de sindicat si partid, cu toate femeile din fabrica, pe tema natalitatii. Propagandistul incerca sa le convinga sa faca copii. Era in una din iernile alea friguroase, iar una din sala: nu-mi dau jos chilotii, pe frigul asta, nici de-a dracului! 2 Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 Acum 1 minut, icar a spus: Asa ca a inceput munca de lamurire Intoxicare/propaganda a fost si este si acum. Daca ai cap si il mai si folosesti, poti trece peste. Link spre comentariu
okean Postat Iulie 31, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2020 Acum 34 minute, cocochannel a spus: mai exista si acum marca gregoriorizzo in romania, vad ca au fabrica la pitesti, a ramas doar numele spaniolului. Exista si " Adidas Torsion "... cu ZX la 659.99...evident ! 2 Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 Îmi amintesc și acum CM de fotbal din '90, melodia Giannei Nannini si reclama la Adidas Torsion ! ... ce vremuri! 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate