icar Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 (editat) Acum 12 minute, Marele Savant a spus: Majoritatea nu furau Da, nu furau, completau! Te duceai la vecinu': "da-mi si mie niste...( aici puneti ce vreti voi). N-am acum vecine, da iti aduc miine, de la servici!" Dorule, asta am zis-o si eu demult. Si sa te uiti la una, iti era frica, ca raminea gravida! Acum nu auzi decit de femei care nu pot face copii. O explicatie ar fi: copiii se faceau pe la 20 - 25 de ani, nu ca acum, la 40. Ca de, inainte vrea sa se distreze, sa-si faca o cariera! Suntem un paradox: țara cu cele mai multe mame minore si cu cele mai multe femei care nu pot avea copii! Fi-miu are 45 de ani, multi inainte, si o fetita de 6 ani jumate, sa le traiasca!!! E tare scumpa! Cind eu aveam 45 de ani, el avea...20! Editat Iulie 31, 2020 de icar Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 Şi mie mi-au sărit destui colegi/amici în cap că am făcut copii de tînăr în loc să-mi văd de carieră, de parcă cele două s-ar exclude reciproc. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 (editat) Acum 1 oră, Spitfire a spus: ....ca nu se gasea nimic in comert legat de zugraveli. Altul...mai taie din ele, ca pute. Se gasea si var si coloranti, si rulouri, si vopsea aurita pt dungi si alte alea de se purtau in acele vremuri. Erau magazinele de chimicale, care vindeau si cele amintite de mine. Ca nu era asa mare diversitate, ca la calitate nu se puteau compara cu ce gasim acum in comert, sunt alte discutii. Si nu tragea nimeni pe nas aurolac, desi se gasea la discretie, la sticlute de 100ml, pt vopsit portita la soba. Mai era si depozit de materiale de constructii, unde gaseai ciment, nisip sau var stins, la groapa. Era gata facut pasta, tu doar il diluai, il strecurai si il aruncai pe pereti. Chiar daca eram copil, nu am uitat chiar tot. Care avea de unde, normal ca nu cumpara, dar nu toti puteau sa faca rost de o lada de pepsi, si nu toti aveau pe cineva care sa aduca de la serviciu materiale de constructii. Nu neg, se fura, chiar daca atunci se chema ca faceai rost de anumite trebuincioase, dar sa zici ca nu gaseai in comert de nici unele, mi se pare cam mult. Nu stiu de ce tendinta asta de a exagera. Si fara sa exageram, putem admite ca au fost vremuri naspa, pe care nu le mai vrem a repeta, dar macar sa fim obiectivi. Toata lumea se descurca intr-un fel sau altul, asa i-a invatat regimul, prin lipsurile impuse treptat. Nu e o scuza, e o realitate. Si chiar regimul tolera asemenea disfunctionalitati, desi le stia foarte bine si aveau parghii sa le stopeze. Uite numai un exemplu. Toti aveau balcoane inchise cu cornier, dar cornier nu gaseai pe persoana fizica. Balconul inchis se vedea de la o posta, nu aveai cum sa-l ascunzi. Am avut din 87 pana in 89 inchise 2 balcoane, ambele la strada, cu statie de tramvai in fata blocului.Nu a venit nimeni sa ma intrebe de unde am luat cornierul. Stiau ca daca se apucau de verificat, tot orasul trebuia inchis. Dupa 90 nici atata, ba a aparut moda cu chedere. Nu stiu cum au putut justifica acel consum mare de cheder, pt ca la noi doar cei care se ocupau de tramvaie si autobuze, aveau acces la asa ceva, si balcoane cu cheder si acum mai vezi pe ici pe colo, precum daciile vechi. Deci a fost plin targul de asa ceva, pana la termopane, dar nu am auzit pe nici unul sa fi avut de suferit din cauza asta, cu organele vremii. Editat Iulie 31, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 (editat) Am cam citit, pe sarite, e adevarat, ce pot spune este ca la Jimbolia la Fabrica de Incaltaminte aveau magazin de prezentare in care mai bagau Otteri din cind in cind, daca aveai pe cineva in Jimbolia prindeai fara eforturi deosebite. De prin 81 m`am invatat cu Otteri, aia tineau cu anii, astia ce`i iau acuma sint facuti in Portugalia dar intr`un an sint gata. Carnea de la Comtim, aveau pachet saptaminal constind in carne si mezeluri angajatii, era suficient pentru familia lor, chiar si peste necesiati. Paduchi in Scoala Generala, s`a auzit ca ar fi avut cineva dintr`o clasa paralele cu a noastra, dar se pare ca ar fi fost doar un zvon. La Dej la "11 Prune" am auzit ca faceau acel concentrat, cel mai bun suc care l`am baut acolo era Brifcor-ul, la restaurant, in piata mare, linga banca, doar acolo se gasea. Se povestea ca era o reteta originala romaneasca facut din muguri/conuri de brad, nu stiu cit era de adevarat sau nu insa era mai bun decit Coca Cola sau Pepsi din ziua de azi. Despre coloranti, gaseai la Metalo-Chimice, la magazinul din Dej tot ce doreai in materie de coloranti, nu mai gasesti acuma ce gaseam atunci acolo. Editat Iulie 31, 2020 de Ion_Bumbu 3 Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 1 oră în urmă, Ion_Bumbu a spus: cel mai bun suc care l`am baut acolo era Brifcor-ul Nu stiu daca s-a pastrat reteta, si daca mai poate fi reprodus azi, dar stiu sigur ca ar avea piata, printre toate racoritoarele vandute acum. Link spre comentariu
RealAlex Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 Suc fara zahar si fara chimicale daunatoare o exista? Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 Da: distilated H2O Link spre comentariu
Усилитель Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 12 minutes ago, RealAlex said: Suc fara zahar si fara chimicale daunatoare o exista? Eu iau la Lidl suc de mere si portocale bio 6.90 lei/ L Link spre comentariu
yo3fkc Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 1 oră în urmă, doru3160 a spus: Nu stiu daca s-a pastrat reteta, si daca mai poate fi reprodus azi, dar stiu sigur ca ar avea piata, printre toate racoritoarele vandute acum. Brifcor exista , am cumparat eu de curiozitate cand am vazut in magazin . La sticla de 2,5 litri dar nu mai are gustul de demult . Link spre comentariu
NICA Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 1 oră în urmă, RealAlex a spus: Suc fara zahar si fara chimicale daunatoare o exista? Storci cu un storcator fructele din propria gradina care stii ca sunt curate. Ce mai vine din pamant prin seva pomului e bonus. N'ai ce face , mai curat nu gasesti. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 1 oră în urmă, RealAlex a spus: Suc fara zahar si fara chimicale daunatoare o exista? Exista, cum sa nu, se iau merele proaspete, se spala, se curata bine, se macina si se stoarce sucul de mere. Dupa asta se aduce la 75-78C intr`o oala mare si se toarna in sticle de 2l, sticla, nu PET si rezista asa cum este o lunga perioada de timp. Mai am inca 3 sticle de acum 2 ani, asteptam sa vina copii la noi insa...pandemia. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 buni erau Otterii romanesti. Eu nici nu stiu cum functiona fabrica aia ca mai mullta productie mergea subteran. In studentie venea unul din baia mare (avea un frate in an cu noi) careii lua din timisoara si revindea in regie. Pretul era intre 800 si 1200 lei. Oare cat era in jimbolia? Link spre comentariu
validae Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 Se fabrică şi acum Otter, chiar recent am probat unii în Craiova.Preţul pe la 200-250 Lei. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 (editat) dupa revo a vrut unul Gregorio Rizzo sa faca fabrica in orasul meu, chiar a si facut, dar a avut un accident mortal pe la Jimbolia sau Arad, chestie veche déjà, istorie. otterii de acum nu se compara nicicum cu cei facuti pt nemti pe vremuri. Chiar deloc, e numai numele de ei, am vazut si incercat in Ro. Preturile in schimb sunt ca in canada, sau mai mari. Am petrecut destul timp in magazine, ca nevasta are boala cumparaturilor, si-a luat, am luat si la copil ceva sandale dragute, dar pentru mine nu am gasit nimic tentant. Editat Iulie 31, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
merck Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 6 hours ago, icar said: Da, nu furau, completau! Te duceai la vecinu': "da-mi si mie niste...( aici puneti ce vreti voi). N-am acum vecine, da iti aduc miine, de la servici!" Dorule, asta am zis-o si eu demult. Si sa te uiti la una, iti era frica, ca raminea gravida! Acum nu auzi decit de femei care nu pot face copii. O explicatie ar fi: copiii se faceau pe la 20 - 25 de ani, nu ca acum, la 40. Ca de, inainte vrea sa se distreze, sa-si faca o cariera! Suntem un paradox: țara cu cele mai multe mame minore si cu cele mai multe femei care nu pot avea copii! Fi-miu are 45 de ani, multi inainte, si o fetita de 6 ani jumate, sa le traiasca!!! E tare scumpa! Cind eu aveam 45 de ani, el avea...20! Da ce vremuri au fost alea cand avea el 25 de ani? Peste tot se inchideau fabrici si uzine si tu ai fi vrut sa faca copii? Tu cand l-ai facut pe el (si ani buni dupa) era mancare in magazine! Dupa anii 84 se mai inghesuia lumea sa faca copii??? Link spre comentariu
Postări Recomandate