Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Da, avionul era un Lisunov Li-2P inmatriculat YR-TAF ,varianta sovietica a Douglas-ului DC-3, aeronava a functionat ca bar din 1968 si pana in 1982 !

Link spre comentariu

Copil fiind, in vizita, am servit un PEPSI adevarat, la mesele de langa avion, tin minte ca intr-o zona in vecinatatea apei, o echipa de filmare tragea cadre cu cantareata Mihaela Mihai, lumea era stransa " ca la urs " evident !

Link spre comentariu

pepsi adevarat care se facea la Titu parca?

miso vremuri am prins, cand gaseai pepsi doar la vagonul de dormit si ala destul de piperat, 6 sau 10 lei.

tin minte si acum ca in 90 la prima iesire am oprit in primul oras dupa granita la turci, cred ca Edirne ii zicea si am cumparat doua sticle din alea mici , clasice de pepsi. era altceva, mai ca mi-a taiat respiratia. 

fiind aproape de Titu mai apucam cate o naveta de pepsi din cand in cand, prin sistemul pile, favoruri si relatii, asa ca eram obisnuit.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, cocochannel a spus:

are se facea la Titu parca?

Nu, in Constanta. Totul sigilat, cu reteta de la ea d'acasa. Cind romanii au incercat sa-si bage nasul, americanii au rupt contractul. Apoi, am reinoit afacerea, dar la minaa doua.

Am baut Pepsi pina in 1981, la 3 lei sticla, la Costinesti. Cind mergeam in delegatii, soferul ma "dascalea", ca mai bine iau o juma de bere, la 3 lei, decit un sfert de Pepsi.

Cam dupa 83, e drept, a disparut, nu mai gaseai decit prin PCR.

Editat de icar
Link spre comentariu

Pepsi...comunist :

"Cum a fost posibil? Ion Ceauşescu, fratele lui Nicolae Ceauşescu, a avut o întâlnire cu americanii. Şi au avut o înţelegere: statul american primeşte la specializare ingineri agronomi români, iar România ia unul dintre produsele americane. Am luat Pepsi. Plata concentratului era un barter între Pepsi Cola şi statul român. Pepsi dădea concentratul şi primea şampanie şi vinuri din România, marca Premiat. Aşa s-au deschis trei fabrici Pepsi în România: una pe Şoseaua Viilor din Bucureşti, alta la 30 Decembrie şi a treia lângă Constanţa" ...sursa

Link spre comentariu
Acum 2 ore, cocochannel a spus:

Ca de obicei, pe lângă adevăr, mult folclor. Nu stau acum sa detaliez, dar în textul citat se spune printre alte gogomanii ca toți copii în anii 80 aveau păduchi. As zice, mai taie din ele, sau spune asta celor născuți după 95. Posibil ei sa creadă. 

Link spre comentariu

incontestabil, astia nascuti dupa revolutie oricum stiu mai multe decat cei care au trait vremurile dinainte.

nici eu nu am stat sa citesc sursa lui okean in care se vorbeste de coca-cola nu de pepsi. poate s-au deschis 3 fabrici la inceput.

eu stiu ca luam pepsi in sticlele torsadate de la Titu.

Esenta de cola s-a gasit mult mai usor. Am avut sticla de esenta in 1975 de 1 kg si scria pe ea ca are extract de coca. Aveau si la bunici in marginea tarii unde o coop prapadita umplea sticlele de quick in fata mea. quick-ul nu era ca Pepsiul, nici pe departe.

In clasele mici se facea control periodic de paduchi. Daca nu existau nu s-ar fi facut. Era suficient sa aiba un copil si daruia cate unul doi la toti.

Ce mi-a placut mie la articol e ca vorbeste de Timisoara, dar aceleasi lucruri se petreceau in toata tara, parca povesteste din orasul meu.

Link spre comentariu
Acum 1 minut, cocochannel a spus:

Esenta de cola s-a gasit mult mai usor. Am avut sticla de esenta in 1975 de 1 kg si scria pe ea ca are extract de coca. 

Buna

Cam asa era.La Dej se fabrica ceva ciudat"Fru-Cola".Faceam rost de esenta de la fabrica "11 iunie" si

o utilizam cu celebrele patroane de CO2.Practic "fabricam" Coca-Cola,sau ce-o fi sub "licenta":rade:.

Si asta pana la inceputul anilor'90.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

Acum 5 ore, MOD a spus:

Daca el o fi fost cu chiriasi, restul de ce n-ar fi avut?

N-am rezistat sa citesc pana la capat, prea stia multe. Imaginatia asta...

Nu aveau toti copii paduchi dar, daca apareau prin scoli, gradinite si crese (mai ales), si apareau des, toti parintii reactionau isterici, ca doar era rusine mare sa aiba copilul tau paduchi. Si aici, în Germania, fac copii paduchi. Regulat. Mai am si acuma în debara sampon, lotiune si detergent împotriva paduchilor.

Si nu, nu-i vorba de prea multa imaginatie. Am apucat acele vremuri. Ciubucareala era în floare. Pâna la cele mai înalte nivele.

Iaca un exemplu: La AEM, întreprindere care n-avea treaba cu domeniul radio (nici macar în sectia "productie speciala", aia cu pereti dubli), s-a adus un wobbler VHF-UHF-SHF. Din import, pe valuta forte, dupa multe interventii. Pentru ca se faceau pe banda rulanta instalatii de antene comune si de satelit. Pe care degeaba o sa le cautati în nomenclatorul de produse oficial.

Sau altfel. Câte din candelabrele, aplicile, etc. facute pentru "casa poporului", "in cinstea celui mai iubit fiu...", "prin munca patriotica, de catre colectivul de la...", "din materiale recuperate" au fost facute pe baza de comenzi legale, cu acte în regula si câte nu. Si câte nu s-au facut pe lânga.

Am activat si eu în acea "economie paralela" si pot sa spun ca, în principiu, tipul spune adevarul.

Carne de la Comtim? Nici o problema. În blocul de nefamilisti din vecini locuiau trei baieti de la Comtim. Ei aveau nevoie de cineva care sa le repare aparatura si sa le puna antena pentru sîrbi si plateau în natura: carne, salam, cabanos. Mai ales cabanosul avea mare cautare. Eu le dadeam mai departe: la seful de raion de la "electrice" care mi-a retinut câteva Rostoave, la doamna de la biblioteca politehnicii care ma lasa acasa cu carti în limbi straine si organiza multiplicarea lor la xerox, portarului si administratorului de la caminul de nefamilisti care închideau amândoi ochii când înoptau diverse domnisoare la mine ("învatam pentru examene"), amicului de la "Azur" care ne aproviziona cu toluen, etc.

Sapun Fa? Primea mama tot timpul. Era asistenta la "judetean".

Vin din "vasul partidului" (din Siria)? Nici o problema. Într-o iarna, la începutul anilor '80, au ramas aia fara pacura la punctul termic. Le-am trimis câteva cisterne cu titei (un fleac, lucram pe atunci la petrol) si ne-am ales cu atâta vin, ca ne-a ajuns pe trei ani. În ciuda decretului 400, aveam trei baloane de vreo 50 de litri fiecare în magazie. Pline cu vin. Serveam câte un pahar dupa fiecare masa de prânz. Cot la cot cu directorul, inginerul sef, tovarasul de la "ochiul si urechea", etc. Daca ati sti, câte fântâni au sapat petrolistii în Banat. Sau câte sobe au functionat cu motorina "economisita " la sonde. Electrificarea sondelor a fost o adevarata catastrofa pentru acest sector al economiei paralele.

Pepsi s-a facut si la Arad. Cât de "original" o fi fost, nu stiu. Dar a fost bun.

Editat de franzm
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări