Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 18 ore, icar a spus:

RATB-altora, acu' un mileniu!

RATB-un nostru, acu' citva zeci de ani!

Chestia e ca bibliobuzul, chiar a functionat!

Screenshot_20200724-215106_Pinterest.jpg

Screenshot_20200724-215038_Pinterest.jpg

Editat de icar
Link spre comentariu

Era si un banc: Americanii au zis ca renunta la cursa inarmarilor nucleare, daca si romanii isi dau jos rachetele, de pe autobuzele ITB!

In Alba, erau citeva astfel de autobuze, ce faceau legatura intre orasul vechi si Cetate. Cind ajungeau la baza dealului ce urca in Cetate, soferul se dadea jos si comuta pe motorina, ca sa poata urca panta. Ajuns in Cetate, comuta iar pe gaz! O fi legenda, n-o fi, nu stiu, dar e hazlie treaba!

Link spre comentariu
3 hours ago, icar said:

Chestia e ca bibliobuzul, chiar a functionat!

Screenshot_20200724-215106_Pinterest.jpg

Functiona bibliobuzul cu "maculatura". Acum inteleg de ce trebuia sa inapoiem la timp cartile. 

Link spre comentariu

Thunderer, se putea...

E dept, in acete bibliobuze gaseai si multe din lucrarile ilustrului, dar si carti ce meitau fi citite! Crede-ma, am fost curios si deloc dezamagit! Sa lasam latura propagandistica la o parte, in ziua de azi, bibliotecile sunt ca si inexistente! Cu sau fara maculatura!

Link spre comentariu

Asta pentru ca exista din ce in ce mai multe biblioteci de unde poti imprumuta si chiar versiunile electronice isi gasesc locul, din ce in ce mai des, in viata noastra. La ce sa mai cumperi Victor Hugo ca sa-l citesti (poate) de 2 ori in viata? 

Daca-mi vezi semnatura, acolo gasesti mai tot ce era disponibil la vanzare pe vremuri in România. Toate cartile clasice, unde drepturile de autor nu mai exista.

Link spre comentariu

Inainte de '90 cazanele particulare erau interzise.Mergea lumea cu borhotul la cazanul comunal.Popular lumea zice "ma duc la MAT".Stie cineva care era denumirea oficiala pt locatia cu cazan?

Mi-aduc aminte si de "monopol cu dulce".Practic o shtapsa de rachiu alb cu sirop de visine,capsuni,s.a.Are cineva poza cu sticla de rachiu alb?Sau de secara?Al caruia ii ziceau "secarica"...

Link spre comentariu
Acum 13 minute, BRANCA a spus:

Inainte de '90 cazanele particulare erau interzise.Mergea lumea cu borhotul la cazanul comunal.Popular lumea zice "ma duc la MAT".Stie cineva care era denumirea oficiala pt locatia cu cazan?

Mi-aduc aminte si de "monopol cu dulce".Practic o shtapsa de rachiu alb cu sirop de visine,capsuni,s.a.Are cineva poza cu sticla de rachiu alb?Sau de secara?Al caruia ii ziceau "secarica"...

Cazanul era proprietatea CAP. Cel putin aici.

Link spre comentariu

Bunicul meu ii zicea MAT institutiei unde vindea sau preda (nu mai tin minte exact) o parte din recolta de struguri. 

Cazanul de tuica era al CAP-ului de la comuna.

Un alambic rudimentar de cateva sute de Kg etansat cu argila galbena (lut). Erai programat pentru o perioada de timp (24 de ore - cred) si fiecare se ducea cu lemnele lui. Se culegeau si "fruntile" si "cozile". Nu se arunca nimic. Drept urmare, rezulta o tuica puturoasa, de proasta calitate. O parte din productia de spirtoase se preda CAP-ului.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări