Ion_Bumbu Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Da, te minca pielea de la stroh, se lipea pe transpiratie, de aia plecam urgent la scalda. Eu stiu extrem de bine de ce se pastra asa, se limita si pierderea daca era capita mare. La inceput pentru trifoi sau lucerna se faceau prepeleci, niste capite mici, aerisite, parul avind lasate resturi de crengi pe el incit sa ramina aerisita lucerna. Apoi se stingea si se facea capita mare acasa. Se "tragea" finul din capita de jos cu un cirlig, ascutit la virf incit sa patrunda usor in fin. La un moment dat se "rupea", desfacea capita si se lua finul din virf dar nu era problema sa se strice finul ca nu ploua iarna ca acuma, daca ningea se dadea jos zapada si se dadea finul uscat la animale. Alte timpuri, alte vremi, alte moduri de lucru...acuma vezi prelata peste capita. 2 Link spre comentariu
icar Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Acum 28 minute, Ion_Bumbu a spus: acuma vezi prelata peste capita Tocmai pentru ca iarna nu-i ca...iarna! 2 Link spre comentariu
-Atlas- Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Acum 5 ore, okean a spus: Fabrica de lapte Bacau, anii 60', faceau o inghetata " Polar " foarte buna ! Buna Oare Polar nu era reteta nationala? Nu mai sunt sigur,dar parca si Napolact facea inghetata Polar. In anii '70 si '80 costa parca 2 lei si era excelenta. Spor Alex 2 Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Acum 4 ore, Ion_Bumbu a spus: Se "tragea" finul din capita de jos cu un cirlig, ascutit la virf incit sa patrunda usor in fin. Link spre comentariu
-Atlas- Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Acum 6 minute, daniels a spus: Buna Exact,dar acesta este"industrial". Cele vintage erau din lemn,posibil sa mai am unul sau doua pe la tara. Spor tuturor Alex 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Din lemn, cele mai bune erau din lemn de corn. Link spre comentariu
okean Postat Iulie 17, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2020 La vremea mea se numea " Cravata Rosie ", am fost de 2 ori ultima oara in 78,' astia mai mari fugeam din tabara si ne imbaiam in cele trei golfuri din dreptul hotelurilor Gloria, Excelsior, Capitol din Eforie Sud ...ce amintiri ! 2 Link spre comentariu
okean Postat Iulie 19, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2020 (editat) Nu in cele din urma trebuie mentionat soiul unic " Busuioaca de Bohotin " din satul Bohotin, com Raducaneni, jud Iasi vinul este celebru si deosebit ! Mai jos un roze' reusit de Husi ! Editat Iulie 19, 2020 de okean 1 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 19, 2020 Partajează Postat Iulie 19, 2020 Un bon din anii de inceput ai firmei din Craiova! putem afla ca un BFR91 costa cit 3 integrate TDA2030! Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iulie 19, 2020 Partajează Postat Iulie 19, 2020 Dacă TDA-ul era produs de cei cu ochi oblici nu-i de mirare. Bonul reflectă realitatea pieței din acea epocă. Mă întreb de ce nu achiziționau echivalentul BFR91A made in China. Probabil nu exista sau nu se ridica (ca performanțe) la nivelul celui românesc. Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 19, 2020 Partajează Postat Iulie 19, 2020 (editat) Un lucru e clar, pixul este de durata. Facturile de azi, cu hartie termo, nici 1 an nu tin (la racoare si intuneric), fara sa se stearga scrisul. Editat Iulie 19, 2020 de Thunderer 1 Link spre comentariu
RealAlex Postat Iulie 19, 2020 Partajează Postat Iulie 19, 2020 Conteaza calitatea hartiei termice ( probabil chimia ei?), am chitante si de 10 ani care sunt ok. Frumos si sanatos ar fi sa renuntam treptat la chitante, bonuri si tot ce tine de hartie, ma gandesc la un card electronic in care sa avem toate aceste detalii, precum cardul de sanatate, ori chiar cardul bancar sa fie astfel conceput incat sa memoreze, fizic intr-o memorie, tranzactiile efectuate cu el. Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 20, 2020 Partajează Postat Iulie 20, 2020 (editat) Pardon. Editat Iulie 20, 2020 de franzm Link spre comentariu
Postări Recomandate