Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Da, te minca pielea de la stroh, se lipea pe transpiratie, de aia plecam urgent la scalda.

Eu stiu extrem de bine de ce se pastra asa, se limita si pierderea daca era capita mare.

La inceput pentru trifoi sau lucerna se faceau prepeleci, niste capite mici, aerisite, parul avind lasate resturi de crengi pe el incit sa ramina aerisita lucerna.

Apoi se stingea si se facea capita mare acasa.

Se "tragea" finul din capita de jos cu un cirlig, ascutit la virf incit sa patrunda usor in fin.

La un moment dat se "rupea", desfacea capita si se lua finul din virf dar nu era problema sa se strice finul ca nu ploua iarna ca acuma, daca ningea se

dadea jos zapada si se dadea finul uscat la animale.

Alte timpuri, alte vremi, alte moduri de lucru...acuma vezi prelata peste capita.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, okean a spus:

Fabrica de lapte Bacau, anii 60', faceau o inghetata " Polar " foarte buna !

10264676_1020869457944193_8129110296645636121_n.jpg

Buna

Oare Polar nu era reteta nationala?

Nu mai sunt sigur,dar parca si Napolact facea inghetata Polar.

In anii '70 si '80 costa parca 2 lei si era excelenta.

Spor

Alex

Link spre comentariu
Acum 6 minute, daniels a spus:

20200717-160459.jpg

Buna

Exact,dar acesta este"industrial".

Cele vintage erau din lemn,posibil sa mai am unul sau doua pe la tara.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

La vremea mea se numea " Cravata Rosie ", am fost de 2 ori ultima oara in 78,' astia mai mari fugeam din tabara si ne imbaiam in cele trei golfuri din dreptul hotelurilor Gloria, Excelsior, Capitol din Eforie Sud ...ce amintiri !

TABARA CRAVATA ROSIE EFORIE SUD.jpg

Link spre comentariu

Nu in cele din urma trebuie mentionat soiul unic " Busuioaca de Bohotin " din satul Bohotin, com Raducaneni, jud Iasi vinul este celebru si deosebit ! Mai jos un roze' reusit de Husi !

bohotin.jpg

bohotin .jpg

Editat de okean
Link spre comentariu

Dacă TDA-ul era produs de cei cu ochi oblici nu-i de mirare. Bonul reflectă realitatea pieței din acea epocă.

Mă întreb de ce nu achiziționau echivalentul BFR91A made in China. Probabil nu exista sau nu se ridica (ca performanțe) la nivelul celui românesc. 

Link spre comentariu

Un lucru e clar, pixul este de durata. Facturile de azi, cu hartie termo, nici 1 an nu tin (la racoare si intuneric), fara sa se stearga scrisul.

Editat de Thunderer
Link spre comentariu

Conteaza calitatea hartiei termice ( probabil chimia ei?), am chitante si de 10 ani care sunt ok. 

Frumos si sanatos ar fi  sa renuntam treptat la chitante, bonuri si tot ce tine de hartie, ma gandesc la un card electronic in care sa avem toate aceste detalii, precum cardul de sanatate, ori chiar cardul bancar sa fie astfel conceput incat sa memoreze, fizic intr-o memorie, tranzactiile efectuate cu el. 

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări