Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 13 minute, icar a spus:

Da Gauss, se folosea la ștopolit ciorapii. Daca nu aveai asa ceva, era bun si un bec! Azi nimeni nu mai ștopolește!

Pe vremuri erau cucoane care remaiau ciorapi . D' aia pentru muieri . Era o meserie , prin Ploiesti erau mai multe locatii unde exista asa ceva . Adica persoana , avea o masuta ca de cea de ceasornicar , cu trei laturi din sticla ( geam ) , si o lampa cu bec electric puternic , de obicei din cele metalice folosite la masini - unelte . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Da, si mar ras se facea. Ii faceam pustiului, cind a mai crescut, mar ras cu biscuiti si suc de morcov.

Gauss, s-au facut averi cu remaiatul. Tipele aveau o masina speciala, ca un biax, cu un ac de la masinile de crosetat industrial, care se inchidea cu o clapeta. Treaba a mers pina in 89. Mai erau ateliere "de stopat" tesaturi/stofe,0 rupte/sfisiate. Si astea mergeau bine. Tot pina in 89, ca dupa aia au disparut. Cu stofe la metraj cu tot!

Link spre comentariu

S - au facut averi si cu letconu' . Nu , nu la ciorapi ... Cand eram copil , venea un nene si repara televizorul familiei . Cel putin la juma' de an . Ceva banuti am facut si eu , de prin liceu si pana prin '90 , si ... nu , nu reparam televizoare . N - am reparat in viata mea niciunul . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Prin 82 și 83 eram clasa 11 și 12 reparam magnetofoane, deck-uri, amplifuri, rebobinam difuzoare, numai la lumea bună, doctori, șefi, etc, câștigăm mai bine ca unul care lucra toată ziua la fabrica... nu m-a interesat sa adun banii, în fiecare seara mâncam la cele mai bune restaurante, (Hotel Dacia, Aurora) stăteam multe ori la masa muzicanților.... Simbata eram de multe ori la chefuri, eram mereu solicitat, aveam maiac, muzica noua tot timpul, amplif stereo, boxe, lumina dinamica, stroboscop, bec quartz... 

Link spre comentariu

Mai inainte . Ala cu note pana la 5 , a fost de inspiratie sovietica . Tablitza ( e fabricata din ardezie ) a fost in jurul anilor 1900 ... , si dupa . Hartia era prea scumpa , si inaccesibila in multe locuri la tara . Tablitzele se dadeau de la scoala , in sala de clasa . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări