Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Am avut asa ceva, dar era din plastic. Mai am doar blitzul, care era incorporat, functional. Nu puteai scoate filmul decit daca distrugeai aparatul. Daca nu ma insel, facea doar 24 de poze, nu 36.

Link spre comentariu

Nemtii,inainte de '44,erau cam cei mai buni la aparatura foto.Asta incluzand si calitatea lentilelor.La noi unii fericiti mai aveau modele vechi,pe care le foloseau intens.Am vazut Roleiflex si Leica.O Leica avea si un coleg de facultate ungure,prin anii 70.Scotea niste poze excelente.

Ce a circulat pe la noi,sovieticele si japonezele,erau multe copii ale aparatelor nemtesti.

Link spre comentariu

Cu Roleiflex am lucrat in liceu. Un aparat exceptional.

Rusii au mutat Exacta si Zeiss, la ei, la nemti a ramas doar cladirea si batiurile pe care erau utilajele. La fel au facut la noi, cu uzina IAR.

Link spre comentariu

Tata a avut la lucru un Zorki 2, prin 73-74 am vazut in magazin un Zorki 4 dar esre scump, pe la 1600 lei cred asa ca m`am ales cu Beirette.

Era aparat simplut dar scotea poze faine.

Prin 87 am trecut la un Zenit TTL, obiectivul lui insa era "moale", Heliosul, am trecut la un Industar care mi`a placut mai mult, le foloseam alternativ.

Link spre comentariu
Acum 16 ore, Ion_Bumbu a spus:

obiectivul lui insa era "moale", Heliosul

Helios era un obiectiv sprcial pentru portrete. Industar-ul era un obiectiv de detalii, criminalistii vremii il preferau.

Ehe, bronzol....unde-s verile de alta data!

Link spre comentariu

Da, afara preferam Industarul, pentru foto de grup, amintiri, in casa foloseam Helios 44M, cred ca ala era.

La fotocopii, de, pe vremea aia mai faceam si asaceva, Industarul era de baza.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Cu Industarul nu parea asa de interesant aparatul.Am dat un buzunar de bani pe un obiectiv Helios cumparat de pe Covaci si am fost dezamagit,pozele facute afara,nu mai erau la fel de bune.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări