BRANCA Postat Iulie 1, 2020 Partajează Postat Iulie 1, 2020 (editat) agfa_silette_agnar_2_8.pdf Asta e user manual.Vad ca timpul de expunere se regleaza tot pe discurile obiectivului. Editat Iulie 1, 2020 de BRANCA 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 1, 2020 Partajează Postat Iulie 1, 2020 Este cu obturator central, compur cred ca era denumirea. Ceva asemanator era si DDR-istul Beirette Link spre comentariu
xaxa Postat Iulie 1, 2020 Partajează Postat Iulie 1, 2020 am folosit, pe rind: o camera pe film lat "point and shoot" da nu mai stiu marca. un smena 8. un yashica cu 2 obiective, inca functional si acum. si evident citeva digitale. pe primele mentionate le mai am pe undeva, sper intr-o zi sa le dau o forma de colectie. de asta isi mai aduce aminte cineva? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 1, 2020 Partajează Postat Iulie 1, 2020 (editat) Certina 6x6? Bineinteles, Fabrica de memorii Timisoara. Editat Iulie 1, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
icar Postat Iulie 1, 2020 Partajează Postat Iulie 1, 2020 (editat) Memorii pe ferita. Branca, atasamentul nu este disponibil. Florin, poza nu e concludenta. Al doilea inel, regleaza diafragma. Al treilea inel nu se vede mai deloc. Daca faceai mai multe poze... Editat Iulie 1, 2020 de icar Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 2, 2020 Partajează Postat Iulie 2, 2020 (editat) Acum 7 ore, Ion_Bumbu a spus: Certina 6x6? Primul aparat cu care am facut poze a fost Pouva Start, destul de raspândit în România. Editat Iulie 2, 2020 de franzm Link spre comentariu
xaxa Postat Iulie 2, 2020 Partajează Postat Iulie 2, 2020 (editat) Acum 10 ore, Ion_Bumbu a spus: Certina 6x6? mai vechi. nu avea nici un reglaj de facut, doar declansatorul care se autoarma. semana putin la format cu etiudul rusesc, numa ca era din tabla. ca si format de cutie seamana putin cu pouva de mai sus. daca ajung prin pod zilele astea o sa fac o poza. Editat Iulie 2, 2020 de xaxa Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 2, 2020 Partajează Postat Iulie 2, 2020 Acum 3 ore, franzm a spus: Primul aparat cu care am facut poze a fost Pouva Start, destul de raspândit în România. Nu știu cât de răspândit a fost, dar eu acum vad prima data modelul. Populare și răspândite au fost smena 8, apoi smena 8M și ultima a fost smena simbol. Toate cam la fel, doar mici diferente. Pe prima smena am dat 305 lei, iar simbolul era 375 lei. Mai usturător la buzunar a fost FED 3, dar și caracteristici mai bune. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 2, 2020 Partajează Postat Iulie 2, 2020 Pouva am avut eu inainte de 1970.Erau destul de primitive. Nu stiu de ce nu ia linkul cu manualul.Am incercat sa pun si locatia dar nu vrea de pe telefon. Dati cautare pe Gogu cu "agfa silette pronto user manual" si intrati la "butkus.org".Pe pagina apar variantele aparatului si manualele de utilizare. Pe net am mai vazut chiar si review facut cu recomandari utilizare. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 2, 2020 Partajează Postat Iulie 2, 2020 Inseamna ca de asta nu l-am prea vazut...pe mine m-a prins microbul prin 74, atunci am cumparat primul smena, din magazinul foto-muzica, singurul din targ la timpul ala. Link spre comentariu
okean Postat Iulie 2, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2020 Primul meu aparat foto I.O.R. - Optior, mergea cu film lat... 1 Link spre comentariu
icar Postat Iulie 2, 2020 Partajează Postat Iulie 2, 2020 Pouva, ca si alte aparate ale vremii, era de o simplitate maxima. Un obiectiv cu o singura lentila, doua diafragme, ceva de genul 8 si 11 sau 11 si 16, din motive de corectie obiectiv si doi timpi de expunere. Totul se baza pe latitudinea de expunere, mare, a peliculei, care "inghitea" multe. Link spre comentariu
xaxa Postat Iulie 2, 2020 Partajează Postat Iulie 2, 2020 1 oră în urmă, okean a spus: Primul meu aparat foto I.O.R. - Optior, mergea cu film lat... asta e!!! si cam in starea asta il am si eu. 1 Link spre comentariu
icar Postat Iulie 2, 2020 Partajează Postat Iulie 2, 2020 Da, Optior era un aparat de acelasi tip. Avantajul diafragmei mici, era o profunzime mare, de obicei de la 2 m la infinit, deci nu aveau probleme cu reglarea claritatii! Antebelic, au fost multe aparate de acest gen, eu am avut un Box, de la Kodac. Dupa paș'pa, au aparut aparate rusesti, copii Exacta si Zeiss, bune, profesionale se poate zice: telemetru pentru claritate, diafrage variate, timpi de expunere foarte variati, obiective bune, interschimbabile, bine corectate, obturatoare centrale sau cu perdea, mai rapide. Mai tirziu au aparut si cele redegiste, Praktica. Cele populare, gen Smena, erau accesibile, celelate gen Kiev, erau relativ scumpe. Ca si alte treburi, de exemplu radioul, aparatele foto erau considerate obiecte de lux si nu erau subventionate. 1 Link spre comentariu
xaxa Postat Iulie 2, 2020 Partajează Postat Iulie 2, 2020 imi pare acum rau ca l-am dat, am avut un aparat foto japonez de unica folosinta. era din carton, cam cit o jumatate de pachet de tigari, daca scoteai filmul trebuia sa rupi o banderola de carton. cred ca se putea incropi ceva pentru refolosit, dar nu stiu cum era filmul fixat in interior. Link spre comentariu
Postări Recomandate