Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 3 ore, BRANCA a spus:

macar in conservarea mostenirilor noastre istorice

Nu prea. Famo e mincat de vreme, tancurile de rugina. Te duci la muzeu, sa te documentezi, si vezi tunuri vopsite in albastru si tancuri in kaki. Jumate din muzeul aviatiei a fost luat, cu japca, de niste jmecheri. In cercetarea si conservarea IAR-ului gasit in munti, s-a ocupat un grup de entuziasti (saraci), pe banii lor. Un grup de (alti) entuziasti (saraci), se ocupa de reconstructia unui IAR-81 (cele doua, existente in muzee, sunt gresite). Bogatasii au pus mina pe juma din muzeul aviatiei, ca sa bage banii in ...blocuri de locuit si birouri. Statul...hai sa fim seriosi!

Link spre comentariu

Doctorul Craciunoiu, (sufletul revistei Modelism), Dumnezeu sa-l hodine, pasionat de istoria aviatiei si navala, a gasit pe fundul Dunarii secate, o corabie din epoca romana. N-a gasit nici un sprijin, nici la stat, nici la "bogatani". Corabia a ramas in albie, penru vremuri mai bune. Daca or veni si alea...

Link spre comentariu

Istoria noastră e luată în batjocură. Pe mine mă apucă dracii cînd văd locuri cu importanță lăsate în paragină. Nici arheologia nu e făcută cu cine știe ce interes, ca de altfel orice fel de cercetare.

Link spre comentariu
La 28.06.2020 la 17:07, +_Florin_+ a spus:

Unele tancuri sau avioane sunt prin mlaștini sau lacuri, e nevoie de utilaje serioase (o întreagă logistică) pentru a fi scoase de acolo. Magneții n-au nicio șansă. 

Văzusem un clip rusesc  pe yt care prezenta operatiunea de scoatere a unui tanc de pe fundul unui lac. În timpul războiului, în cadrul unei anume bătălii, rușii au fost nevoiți să traverseze lacul cu tancurile, care au fost urcate pe niște plute. Unele s-au scufundat. Nu mai găsesc clipul ...

Într-una din cărţile lui Sven, un tanc plin cu aur s-a scufundat într-o mlaştină...

Link spre comentariu

În cartea ”Hiperboloidul inginerului Garin”, scrisă de Alexei Tolstoi, se vorbește de mult aur. Foarte mult aur.

Nu-i de mirare că prin unele cărți aurul este purtat de tancuri prin mlaștini.

Link spre comentariu
Acum 9 minute, franzm a spus:

În carti, totul e posibil.

Și mai nou, pe marele net ori in emisiuni cu specific istoric sau (pseudo)științific difuzate de unele posturi tv. Aurul naziștilor care zace pe fundul unor lacuri (dar nu l-a găsit nimeri pănă acum), aurul sovieticilor, aurul nostru  și al altora ...:)

Unele legende pot avea oarece sambure de adevăr, altele sunt pure ficțiuni. 

Link spre comentariu

Amintiri din tineretea noastra.Am fost in '71 acolo.Gratis.Erau si grupuri de nemti din RFG,sarbi,rusi...O mancare excelenta,distractie la maxim...Costinestiul de astazi este ceva in genul "bidonville".Probabil cea mai monstruoasa statiune la litoral,daca putem sa-i zicem statiune...S-a construit,pe baza de spaga,haotic.Cum s-a vrut...unde s-a vrut...Pacat!

Link spre comentariu

Multe veri faine am petrecut la Costinesti. Cred ca era cea mai faina statiune de pe litoral  Am fost si in Mamaia, nu mi-a placut!

Pacat de statiune ca a ajuns in halul descris....

Link spre comentariu
Acum 12 ore, icar a spus:

Multe veri faine am petrecut la Costinesti. Cred ca era cea mai faina statiune de pe litoral  Am fost si in Mamaia, nu mi-a placut!

Pacat de statiune ca a ajuns in halul descris....

Buna

Ai perfecta dreptate.

Atmosfera aia fantastica de la Costinesti s-a pastrat o perioada si dupa revolutie.

Eu am fost mare fan Costinesti.Acum nu mai sunt,de ceva ani.La ultima vizita,acum

vre-o 5,6 ani am fost dezamagit total.Ultimul sejur acceptabil(de retinut,doar acceptabil)

a fost acu' vre-o 10,12 ani.

La Costinesti mai era Golful francezului,la sud de Forum.E singurul loc de pe litoral unde innotam

alaturi de pestisori si nu se fereau prea mult.Sotiei nu-i venea sa creada cand vedea pestisorii la cativa cm de ea.

Acum au aparut si acolo vile si scari de acces pe plaja.

La fel si cu Vama Veche.Vamaiotii veritabili au plecat de mult,acum sunt doar mascarici acolo.

In Vama Veche am fost anul trecut,aceeasi impresie ca si la Costinesti.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

Am găsit un prospect de la un film A/N Azomureș și bonul de cumpărare a unui aparat de mărit UPA 510, un pachet de hîrtie foto, două filme A/N și accesorii foto.

Am și aparatul undeva la țară. Cînd ajung, o să fac o fotografie și o voi posta.

foto.jpg

Link spre comentariu
Acum 1 oră, deneinvins a spus:

Am găsit un prospect de la un film A/N Azomureș și bonul de cumpărare a unui aparat de mărit UPA 510, un pachet de hîrtie foto, două filme A/N și accesorii foto.

Hartie mai am si acum...ceva carton alb lucios si o cutie raster. Am lucrat mult pe suport 9x16. Aparatul de marit l-am dat in anii 90, dar am lucrat cu el cateva mii de cartoane. Cred ca mai am temporizatorul electronic si un uscator din toate sculele din atelierul foto, si o ghilotina dreapta...cea cu model nu mai stiu pe unde si cand s-a prapadit. Preferam filmele de azomures in favoarea celor de la orwo.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări