norad Postat Iunie 28, 2020 Partajează Postat Iunie 28, 2020 Activeaza si la ei "magnetii", doar ca la ce suprafata are Rusia, sunt teritorii in care rar calca cineva, astfel incat un camion, tanc sau avion prabusit sta mult si bine pana cand va fi descoperit de cineva. Citeam undeva (nu stiu cat de plauzibila era sursa) ca in Rusia, niste indivizi cu o mare carenta de fier au gasit un generator termoelectric cu sursa radioactiva. L-au dezmembrat si au luat sursa in spate, sau au dormit langa sursa. Finalul il intuiti. Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 28, 2020 Partajează Postat Iunie 28, 2020 Nu e deloc poveste. Cand cumperi otel de la un distribuitor/vanzator, ceri si raportul de fabricare (in engleza Mill Test Report). Ala indica sursa materiei prime si cate ceva despre compozitia chimica. Cine stie, poate recunoaste posibila provenienta radioactiva. Acum ceva ani, turcii vindeau la greu pe pret de nimic otel. Erau imbatabili. S-a banuit si probabil dovedit provenienta ukraineana, Cernobâl. Firma la care lucram nu cumpara, chiar daca pretul era imbatabil. PS: cand vorbim de cumparat otel, vorbim de sute sau mii de tone. Link spre comentariu
icar Postat Iunie 28, 2020 Partajează Postat Iunie 28, 2020 Acum 39 minute, norad a spus: generator termoelectric cu sursa radioactiva Este adevarat. Dar nu e vorba de generator termoelectric, ci de o baterie cu (Sr-Y)-90, cum mai sunt si pe unii sateliti. Au fost imprastiate prin Siberia aia mare, alimentind repetoare sau alte nazbitii militare si civile. Localnicii au vazut ca, in jurul lor, zapada e topita, deci emit caldura! Le-au demontat si dus in iurtele lor, pe post de soba! Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 28, 2020 Partajează Postat Iunie 28, 2020 Unele tancuri sau avioane sunt prin mlaștini sau lacuri, e nevoie de utilaje serioase (o întreagă logistică) pentru a fi scoase de acolo. Magneții n-au nicio șansă. Văzusem un clip rusesc pe yt care prezenta operatiunea de scoatere a unui tanc de pe fundul unui lac. În timpul războiului, în cadrul unei anume bătălii, rușii au fost nevoiți să traverseze lacul cu tancurile, care au fost urcate pe niște plute. Unele s-au scufundat. Nu mai găsesc clipul ... 1 Link spre comentariu
icar Postat Iunie 28, 2020 Partajează Postat Iunie 28, 2020 Thunderer, stii ceva, dar nu corect. Cu otelul si aluminiul, am avut de-a face citva ani. Aluminiul avea incorporat cantitati destul de mari de Thoriu, pentru a-i ridica temperatura de topire. Asta pentru a putea face din dural unele piese, componente, in motoarele de avion. O alta sursa de radioactivitate in aluminiu, erau cadranele din aluminiu de la aparatele de masura de la avioane, termocentrale, submarine, ceasuri, care aveau "fosfor" cu Radiu. Din fericire, materialul radioactiv, in cea mai mare parte, se aduna in zgura de deasupra lingoului. Otelul in sine, nu era radioactiv, decit in mica masura. Au fost probleme in perioada cind se marcau radioactiv furnalele, cu Co-60. Sursa cadea in furnal, prea putin ajungea in otel, cea mai mare parte se colecta in zgura. Au fost doua scandaluri mari, unul inainte de 89, cind zgura de la Calan a ajuns pe un teren de sport si, dupa 89, cind magnetii au dat iama in combinatul, "privatizat", de la Calan, contaminind totul in jur. O alta sursa de otel contaminat, provine de la combinatele chimice "privatizate" de PNT-CD. Tavariile, pompele, cazanele, valvele, aveau depusa "piatra" cu Radiu, de la materia prima folosita. Otel de la Cernobil? De ce sa fie radioactiv. Ca nu cred ca magnetii ajung in centrala sau vecinatatea ei ca sa manglească fer. Florin, fundul Atlanticului, pe drumul spre Murmansk, e plin de tancuri, avioane, minereu si ...vapoare. 2 Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 28, 2020 Partajează Postat Iunie 28, 2020 @icar, bre, nu te mai obosi sa aplici metoda "daca nu reusesti sa-i convingi, zapaceste-i", ca-n povestea cu cat de bun e salamul de Sibiu ca are "trandafirul" zgarciuri. Ce are aluminiul din cadrane cu otelul trimis la topire cu camoinul din Cernobal? Eu chiar stiu despre ce vorbesc, si nu din povesti auzite din folclorul de autobaza. Asa cum am zis, vorbesc despre cumparare de otel in cantitati industriale, nu ca sa inchid sera din fundul curtii. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iunie 28, 2020 Partajează Postat Iunie 28, 2020 https://www.terradaily.com/reports/Ukraine_officials_stole_pipes_from_Chernobyl_999.html Si cazuri sunt mult mai multe. S-au furat inclusiv caloriferele din locuintele abandonate. Link spre comentariu
okean Postat Iunie 29, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2020 Toboganul de pe plaja Dorna - Mamaia anii 70' 1 Link spre comentariu
icar Postat Iunie 29, 2020 Partajează Postat Iunie 29, 2020 Bre Thunderer, spune-mi si mie cam ce concentratie radioactiva are otelul de la Cernobil si ce izotopi contine. Nu stiu ce faci tu cu otelul, eu nu am ce face cu el, dar...m- am ocupat de asta, ca de, misie, ce sa-i faci! De aluminiu am amintit in treacat, ca se vorbea de metale "radioactive". Yo9hbr, acolo vorbim de contaminare, se spala! Apoi, totul, inclusiv vopseaua, trece in zgura. Eu ma refeream la materiale radioactive, otel cu nichel radioactiv, de exemplu, care ramine in aliaj. De prin locuinte, parcuri, nu contest ca nu s-a furat la greu! Acum 26 minute, okean a spus: Toboganul de pe plaja Cum de, la vremea aia, nu le-au trecut prin cap sa faca unul cu apa! Ar fi avut un mare succes! Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 29, 2020 Partajează Postat Iunie 29, 2020 Acum 7 minute, icar a spus: ....... Cum de, la vremea aia, nu le-au trecut prin cap sa faca unul cu apa! Ar fi avut un mare succes! Ar fi consumat mult curent și asta n-ar fi dat bine. Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 29, 2020 Partajează Postat Iunie 29, 2020 Existau destule tobogane cu apa pe litoral in anii `80... Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 29, 2020 Partajează Postat Iunie 29, 2020 Povestea care am pus-o cu avionul este despre un unicat.Intr-adevar rusii dezgroapa "fosile" din al doilea razboi mondial la greu.Avionul memtesc gasit era in stare foarte buna findca a aterizat fortat si nu s-a avariat.Foarte ciudat ca nu fusese gasit pana atunci.Zona respectiva e foarte aproape de Leningrad. Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 29, 2020 Partajează Postat Iunie 29, 2020 Au crescut tufe si padure în jurul lui si l-au ascuns. Link spre comentariu
icar Postat Iunie 29, 2020 Partajează Postat Iunie 29, 2020 Nu numai rusii gasesc avioane din WWII. Si noi am gasit un IAR-81, prabusit in munti. Englezii au gasit un Spitfire, in centrul Londrei, sapind o canalizare. E drept, nu arata stralucit, dar a fost un eveniment. La Muzeul Militar, se afla un Sherman, scos dintr-o mlastina. Tot la MMC, este si un Famo (Sd.Kfz 9), unul dintre putinele din Europa. Pacat ca-i tratat cu indiferenta. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 29, 2020 Partajează Postat Iunie 29, 2020 Avionul rusilor a fost restaurat de miliardarul Paul Allen,cofondator Microsoft.Cand bogatasii nostri o sa bage ceva bani macar in conservarea mostenirilor noastre istorice?Ca statul e vai de mama lui in domeniu... Link spre comentariu
Postări Recomandate