BRANCA Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Intr-adevar aparatura radio TV si audio era scumpa.In casa n-am avut decat sovietice,Riga 103 tata,Riga 104 eu,Kashtan de la sursa.Niciun defect!Am uitat de TV,un Diamant din primele serii.A functionat perfect pana am renuntat la el,dupa '89. Frigiderul Arctic,luat in 1976,si-a dat duhul in ...2010. Cand am intrat ca inginer in 1976 parca am avut 1400-1600 la intrare.Cred ca deja la 1 an sarisem la 1800 de lei.Prin '81 discutam cu un jude din vecini de salarii.Era mai batran ca mine cu vreo 10 ani si tin minte ca avea cu ceva mai mult ca mine!Asta apropo de ce avem azi... Prin '86 am dat de un operator la statia de azot la CCDrobeta,santierist.Lua 5000 de lei.Cam pe acolo era incadrarea directorului de la Vagoane Severin!Se luau bani grei pe santiere... 1 Link spre comentariu
icar Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Liviule, ce sa zic, minte ea, mint si io! Ca nu am fost acolo! Ca pe acolo curge mai mult apa calda, e clar. Cum la fel de clar e ca nu pentru toata lumea. Branca, nu vorbim de santiere, acolo e alta poveste. Am lucrat pe santiere si luam 700 - 800 de lei, pe 15 zile, asta prin anii 60. Da' e drept, holongăream de ne sareau capacele, de la 7 la 18! Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 (editat) Nu-i vorba de minciuna, sunt convins ca tipa spunea ce a trait ea. Intrebarea e daca "s-a straduit" suficient sa gaseasca produsele bune. Si daca nu ma insel (nu mai caut acum), povestile tipei sunt si putin mai vechi (20 de ani?). Mai nou s-au mai schimbat lucrurile. Cu toate neajunsurile globalizarii asteia, un punct bun are - gasesti ce vrei si ce nu vrei peste tot. Inclusiv sarmale, ciorba de burta, pufuleti... in supermarkturile din Germania. Nu mai vorbesc de magazine cu specific romanesc care vand (si) online. Si oricum, trebuie sa aibe si vizitele "acasa" niste high-light-uri. Editat Iunie 23, 2020 de Liviu M Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Acum 54 minute, Liviu M a spus: Cu toate neajunsurile glabalizarii O să-mi permit să fur cu nesimțire ultimul termen. Nu de alta, dar mi-e ciudă că nu l-am inventat eu. :D Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Poti sa-l pastrezi, ti-l cedez, n-a fost cu intentie. Eu am corectat in textul "serios". Link spre comentariu
icar Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Liviu, povestea e doar de 10 ani, prima tura, si un an jumate, a doua. Nu contest, ca pe bani multi, se gaseste si ceva cușer, eu ziceam ca, la noi, pe bani putini, gasesti, inca, mincare OK. Rosiile, la olteni, alea de poti juca tenis cu ele, costa, in sezon, 4 lei kilu si alea de la tarani, 5 sau 6, daca is mari. Inainte de Craciun, toata lumea cauta usturoi "de gradina", desi piata e plina de usturoi chinezesc, cint pumnu, capatina! Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 (editat) Incet-incet de la "mancare mizerabila indiferent de pret/bio/..." am ajuns la "aia buna e scumpa". Mai "negociem" putin si ajungem la adevar - daca nu iei chiar ce-i mai ieftin incepe sa fie mancabila. Eu unul nu bag seama diferente intre ce mananc aici si ce mananc acasa. Si da, nu contest paradoxul romanesc - produsele proaspete, direct de la taran sunt mai ieftine ca cele de la raionul de congelate din supermagazin. Si da, exista o diferenta evidenta intre tipurile de produse. Adica in Germania n-am vazut muschi tiganesc, de exemplu. Da' asta nu inseamna ca nu exista alte mezeluri si ca nu-s bune. Sunt doar altfel. La fel si cu branza de burduf - n-am vazut pe aici. Da' e plin de varietati locale sau tot felul de minuni din franta/italia/spania. De telemeaua de la greci/bulgari nu e cazul sa mai zic. Concluzia - nu mori de foame si cu putina grija are chiar si gust. Editat Iunie 23, 2020 de Liviu M Link spre comentariu
okean Postat Iunie 24, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2020 Aparat vechi de taxat taxi 1 Link spre comentariu
norad Postat Iunie 24, 2020 Partajează Postat Iunie 24, 2020 De zarzavaturi, rosii si ardei udati cu lichidul din fosa septica ati auzit? Am vazut cu ochii mei. Legume ce ulterior au ajuns pe taraba de la piata. Legume "sanatoase", cu gust; de la taran. Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 24, 2020 Partajează Postat Iunie 24, 2020 (editat) Nu e chiar asa. Daca torni pisat direct la planta o usuci. Sunt fose cu furtun de drenaj care se ingroapa undeva la 1m adancime, radacinile legumelor nu ajug acolo. Furtunul are 110mm dianetru, din loc in loc are gauri prin care se infiltreaza in sol partea lichida din fosa. Lunginea furtunului este 10m. Pana la radacina plantei pisatul este procesat de alte ganganii sub pamant. E valabil pt orice ingrasamant organic , balegar sau alt gunoi de grajd. Se pune la planta dupa ce fermenteaza si putrezeste tot prin el. Dureaza ani. Editat Iunie 24, 2020 de daniels 1 Link spre comentariu
norad Postat Iunie 24, 2020 Partajează Postat Iunie 24, 2020 Nu s-a uscat nimic. Lichidul era tras din fosa cu pompa. Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 24, 2020 Partajează Postat Iunie 24, 2020 Nu stiu ce fosa are, dar o are degeaba. Daca asa procedeaza mai bine isi face nevoile in gradina direct. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 24, 2020 Partajează Postat Iunie 24, 2020 (editat) Acum 52 minute, daniels a spus: Nu e chiar asa. Daca torni pisat direct la planta o usuci. Sunt fose cu furtun de drenaj care se ingroapa undeva la 1m adancime, radacinile legumelor nu ajug acolo. Furtunul are 110mm dianetru, din loc in loc are gauri prin care se infiltreaza in sol partea lichida din fosa. Lunginea furtunului este 10m. Pana la radacina plantei pisatul este procesat de alte ganganii sub pamant. E valabil pt orice ingrasamant organic , balegar sau alt gunoi de grajd. Se pune la planta dupa ce fermenteaza si putrezeste tot prin el. Dureaza ani. Se îngroapă la 1m, dar stă pe un pat de piatră cât pumnul de mare, care ocupă un tranșeu adânc de 2.5-3.5m, lat de 60cm, lung de 11-12m. Pe tub se montează o folie. Apoi un strat subțire de nisip, apoi umplutura de pământ. Roșia și cu pișatul nu se văd la față... Dar colegul cred că se referă la o intenție clară. Nu m-ar mira. Problema este că acolo nu ai doar dejecții, ai detergenți, săpunuri, substanțe de curățenie, bacterii de toate neamurile... La o fosă de bun simț, se folosesc culturi de bacterii, și produse bio de curățenie. Editat Iunie 24, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
d2134 Postat Iunie 24, 2020 Partajează Postat Iunie 24, 2020 Acum 5 minute, nomikos a spus: Se îngroapă la 1m, dar stă pe un pat de piatră cât pumnul de mare, care ocupă un tranșeu adânc de 2.5-3.5m, lat de 60cm, lung de 11-12m. Pe tub se montează o folie. Apoi un strat subțire de nisip, apoi umplutura de pământ. Roșia și cu pișatul nu se văd la față... Poate sa puna si mama foliilor. Eu, de ani de zile, nu mai cumpar din piata. Aia nici nu stiu cu de dau pe culturi si nici nu stiu sa cintareasca... Link spre comentariu
-Atlas- Postat Iunie 24, 2020 Partajează Postat Iunie 24, 2020 Buna Eu cunosc cateva persoane care-si scot continutul fosei septice pe gradina(periodic). Si nu e vorba doar de cunoscutele dejectii.Ajung in fosa si apele reziduale de la bucatarie si baie.Adica o cantitate insemnata de detergenti,de toate tipurile.Au avut intotdeauna gradini exemplare. Spor tuturor Alex Link spre comentariu
Postări Recomandate