Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Alphsoo.Da,"este" si in vest agricultura bio.Problema e ca daca se ia balegar de la fermele intensive sunt probleme.Se pare ca pH-ul din burta vacilor e modificat si prolifereaza niscai bacterii si altele,nesanatoase.A fost scandalul cu castravetii bio in Germania.Cu cativa decedati...

Franzm.Cum e Jacobsu in Germania?"Seamana" cu cel din RO?Inafara de eticheta...

Alphsoo.Da,"este" si in vest agricultura bio.Problema e ca daca se ia balegar de la fermele intensive sunt probleme.Se pare ca pH-ul din burta vacilor e modificat si prolifereaza niscai bacterii si altele,nesanatoase.A fost scandalul cu castravetii bio in Germania.Cu cativa decedati...

Link spre comentariu

Desi este doar o schema, cred ca se incadreaza la ''old'' data fiind vechimea acesteia si faptului ca respectiva aplicatie a adus bani multi timp de peste un deceniu celor care se ocupau pe vremuri cu echipamentele audio pentru lautari!

schema.jpg

Acum 33 minute, doru3160 a spus:

Discutam discutii...o sa incerc sa gasesc ceva pret mai aproape de 89 si ne lamurim. Tot din aduceri aminte, stiu ca Gloria 4 a fost 1300 lei sau pe aproape. Dar pana nu gasesc ceva care sa confirme, nu pot contrazice.

chiar si 1300 de lei, pentru un RR de calitatea respectiva este tot enorm! pe la noi prin orasel, apareau periodic diverse electronice care veneau defecte din fabrica si erau reparate de reprezentantul IEI din oras, tot el facea service si pentru Tehnoton si Tg. Mures.

Link spre comentariu
Acum 7 minute, Marele Savant a spus:

chiar si 1300 de lei, pentru un RR de calitatea respectiva este tot enorm!

Asta e deja alt aspect...ca era pret mare sau mic, asta era. Stiam ca pretul a scazut odata cu vechimea pe piata a modelului, dar tot asa, e din aducere aminte. Incerc sa ma lamuresc, acum ca veni vorba, si sa caut ceva reclame din acele vremuri. 

Link spre comentariu
Acum 28 minute, Marele Savant a spus:

Desi este doar o schema, cred ca se incadreaza la ''old'' data fiind vechimea acesteia si faptului ca respectiva aplicatie a adus bani multi timp de peste un deceniu celor care se ocupau pe vremuri cu echipamentele audio

Ma rog, nu chiar pentru lautari, ma foloseau si la disco asaceva. :d

Conversia de baza pe modulatia delta, parca si o schema ruseasca era pe vremuri...

Link spre comentariu
Acum 44 minute, doru3160 a spus:

Asta e deja alt aspect...ca era pret mare sau mic, asta era. Stiam ca pretul a scazut odata cu vechimea pe piata a modelului, dar tot asa, e din aducere aminte. Incerc sa ma lamuresc, acum ca veni vorba, si sa caut ceva reclame din acele vremuri. 

Tocmai m-a sunat un coleg, nu vrea sa se bage in discutie, dar spune ca spre sfirsitul anilor 80, scazuse cu circa 80 de lei pretul la gloria, adica era 1382 lei, iar Cora era tot 345 lei! dar mie tot cu 1400 si ceva mi l-a dat Marisica! Maricica fiind vinzatoarea de la raionul de electronice din oras!

Acum 28 minute, Ion_Bumbu a spus:

Ma rog, nu chiar pentru lautari, ma foloseau si la disco asaceva. :d

Conversia de baza pe modulatia delta, parca si o schema ruseasca era pe vremuri...

Foarte posibil, dar prin zona mea erau doar lautari, cu ei ne-am mincat tineretea! va imaginati cum era sa te caute simbata seara pe la ora 22 ca i s-a stricat statia, si-l omoara nasu ca trebuie sa se strige daru'!

Link spre comentariu

eu ma bucur ca inca am puterea sa recunosc public cind gresesc! este bine sa ai tinere de minte, ceea ce nu prea e cazul mau, dar pe alt topic, un coleg spunea ca isi mai aminteste gustul parizerului de acum 60 de ani! Aia memorie!

BTW, tot eram cu revistele la indemina, gindindu-ma ce sa fac cu ele, m-am uita pe cuprins sa caut reclame, dar nu am gasit decit pe cele de mai jos. cea cu TV cu tuburi este din sept. 1977 iar cea cu RR din ian. 1989!

Edit! m-a sunat colegul si mi-a spus numarul reviste in care erau preturile la portabile, am facut o foto si dupa pagina respectiva sa ramina pentru posteritate!

R1.jpg

R2.jpg

R3.jpg

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
Acum 1 oră, BRANCA a spus:

Probleme sunt peste tot iar cand am zis ,,gunoi de grajd,, m-am referit la fertilizanti organici in general, gunoiul fiind considerat din pacate un fertilizant etalon la noi. Pe aia din vest i-a dus un pic mai mult capul astfel incat si-au dezvoltat o adevarata industrie in domeniul acesta, astfel nu sunt nevoiti sa umble cu roaba de balegar prin solarii.Eu zic sa nu ne mai umflam in pene si sa deschidem bine ochii ca avem multe de invatat de la ei.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, BRANCA a spus:

Cum e Jacobsu in Germania?"Seamana" cu cel din RO?Inafara de eticheta...

Nu stiu. Eu nu beau Jacobs. Beau rar si atunci vreau ceva mai deosebit. La munca am mai baut Albrecht. Sotia prefera Dallmayr (macinata) si Melitta (boabe). Rudele si cunoscutii din România se bucura atunci când le aduc Dallmayr.

Link spre comentariu

Deci la un Sport de 2870 lei cumparat in rate , dobanda era de 81 lei in 2 ani  ..

Nu mi se pare mult .

Editat de dan-a2
Link spre comentariu
Acum 18 ore, cocochannel a spus:

icar, covid nu e bacterie

Stiu, era o poanta, dar unii nu s-au prins! Adica, si sarea ai covid, proveneau din piata de mincare.

Acum 18 ore, Liviu M a spus:

De ce n-oti fi citind voi ce scriu cei care chiar traiesc "acolo"?

Ce sa citesc, daca tipa mi-a povestit din ce a trait acolo? Si nu numai ea.

Acum 18 ore, norad a spus:

Cat castiga un muncitor din fabrica

In 74, cind m-am angajat, aveam, net, 990 lei. Dupa un an, am primit 1100. La astea se adaugau sporurile de conditii deosebite de lucru. Mai departe nu mai stiu, poate daca ma uit in cartea de munca, pe unde o mai fi si aia! Prin 80, mi-am luat un Sirius, am mai pus ceva la un salariu. Electrocasnicele erau considerate obiecte de lux si aveau pret ca atare! 

Acum 18 ore, doru3160 a spus:

pt studii medii era cca 1800...2000 lei

2000 de lei avea un inginer. Si IFA era obiectiv de grad zero, adica cu o treapta de salarizare mai sus ca un inginer de la Republica, de exemplu!

Link spre comentariu

Imi aduc aminte, in armata, dupa o inspectie in care se insistase mult cu intrebarile adresate militarilor: daca sint multumiti de conditii, de comportarea superiorilor, de hrana si cazare, etc...dupa plecarea acestora din sala de clasa, locotenentul comenta: ''pai da, pe locotenent nu-l intreba daca-i ajunge salariul, daca e multumit ca locuieste in garsoniera si are sotia gravida, daca are ce pune pe masa, daca-i ajunge solda...'' apropo de salarii din 82 sau 83!

Link spre comentariu
Acum 32 minute, icar a spus:

2000 de lei avea un inginer. Si IFA era obiectiv de grad zero, adica cu o treapta de salarizare mai sus ca un inginer de la Republica, de exemplu!

Precizați anul, ca să nu vorbim împreună și sa ne înțelegem separat. M-ați citat și contrazis, dar eu ma refeream la perioada 79...83 ca să fiu cât mai precis. 

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 3 ore, icar a spus:

Ce sa citesc, daca tipa mi-a povestit din ce a trait acolo?

Ti-am sugerat-o pen'ca s-ar putea sa stiu mai multe ca tipa (20 de ani comparat cu 2-3). Ce-i drept, nu din Anglia. De-aia-i dadeam dreptate lui @franzm.

Editat de Liviu M
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări