Marele Savant Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 Acum 37 minute, doru3160 a spus: Da, era la 10 ani de la lansare, a scazut pretul...intre timp a mai fost periata schema, a disparut partea de alimentare auto, a fost schimbat germaniul cu siliciu, si multe altele. iar o sa te superi, dar si in 89, cel putin Gloria si Cora, aveau exact pretul de la lansare! iar in 1980, un muncitor califica, cat. II-a, intr. din industria grea, avea salariul de incadrare 1850 lei. Pentru a fi sigur, l-am sunat pe fratele meu, care exact in 89 s-a angajat si a verificat in cartea de munca! In afara de citeva reduceri accidentale, nu am amintiri ca sa fi scazut preturile la electronice in perioada respectiva! Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 Eu am spus sigur ca pretul a fost in 1975 de 1450 lei. Asta pot dovedi cu acte. Ca evolutie stiu ca a mai scazut, dar nu as putea spune cu precizie cat si cand. De asta am admis ca in 84 poate sa fi fost putin peste 1400 dar nu cunosc amanunte. Pana la urma si 1450 e putin peste 1400. Cu salariul la fel, am facut o estimare, cred eu corecta, dar si aici pot exista diferente. Fiecare poate completa cu ce stie. Un salariu in 79 pt studii medii a fost de 1970 lei. Si asta pot dovedi. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 (editat) atita a fost in 75! si eu am spus ca si in 89 era tot atit, nu a scazut deloc! referirea la salariu am facut-o pentru colegul care dorea sa-si faca o parere despre citr RR Gloria puteai cumpara dintr-un salariu! Teoria in epoca spunea ca se urmareste scaderea pretului de cost pentru a mari beneficiul fabrici, recte al statului, nu era nici o aluzie la scaderea pretului de vinzare! Editat Iunie 22, 2020 de Marele Savant Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 Nu pot dovedi ca nu e asa, deci nu contrazic. Posibil sa se gaseasca pe la careva si ceva scris, si ne lamurim. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 In febr. 1989, chiar Domnia Mea a cumparat un RR Gloria, de asta sint sigur pe pret! Link spre comentariu
d2134 Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 1 oră în urmă, norad a spus: Cat castiga un muncitor din fabrica, proaspat absolvent de liceu, la vremea cat a fost tiparit pliantul de mai sus? Ca sa-mi fac o idee cat reprezenta, procentual, fata de salariu, un radio din cele din tabel. Salariul mediu pe economie in decursul timpului: https://www.cjpgiurgiu.ro/salariile-medii-lunare-pe-economie-utilizate-la-calculul-pensiei/?cn-reloaded=1 Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 Acum 9 minute, Marele Savant a spus: In febr. 1989, chiar Domnia Mea a cumparat un RR Gloria, de asta sint sigur pe pret! Mai exista ceva factura sau e doar aducere aminte? Sigur mai sunt reclame in colectia Tehnium, dar chiar nu am chef sa mai caut. La asa ceva ma refer... Link spre comentariu
Alphsoo Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 (editat) Legat de vite, am vazut ferma in vest unde vitele erau lasate liber pe o suprafata de cateva zeci de hectare, propietarul nici nu le stia exact numarul, el tinea mai mult ferma pt tauri de corrida. Cat despre mancare, eu cred ca noi am inventat stelele michelin, mezelurile noastre din trecut si din prezent bat la fund cam tot ce inseamna mezeluri intr-o carnigerie traditionala spaniola, Telemeaua noastra traditionala este facuta dupa o reteta necunoscuta celor din vest, saracii francezi stau si cultiva tot felul de mucegaiuri ca sa faca branza. In general bucataria mediteraniana e bazata doar pe porcarii si tot felul de chestii toxice de prin ocean incarcate cu plumb si metale grele, pe cand la noi porcul si derivatele sale langa o tuica facuta dupa ureche cu o cantitate considerabila de metanol plus uleiuri de fuzel din belsug ca doar alea dau aroma adevarata de pruna, sunt alimentele supreme. Legat de rosii, cine cumpara doar din magazine gen Lidl sau la oferta din piata, nu are decat sa se planga de calitatea lor totusi : 1-Cine a adus rosiile in europa sigur a avut sau are renumitele soiuri sau derivate ale acestora ce se gasesc pe meleagurile noastre. 2-Rosia este o planta ce necesita lumina ori sunt suficiente tari in care solul lor au parte de mult mai multa lumina ca la noi. 3-Nici taranii din vest nu sunt prosti, stiu si ei de gunoi de grajd. 4-Au destule programe finatate pt culturile ecologice, in care folosesc doar fertilizanti organici si vin tot felul de comisii pt. ai verifica daca respecta standardele iar la ei nu prea merge su spaganolul 5-Am stat suficient timp in afara ca sa realizez ca desi avem si noi produsele noastre, totusi suntem departe de a fi miezul de dodoasca , si taraniilor stiu sa faca agricultura. Editat Iunie 22, 2020 de Alphsoo Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 (editat) Cica nu trec "vechiturile " din raportul Eurostat : "În privinţa celor mai comercializate bunuri între UE şi statul asiatic, exporturile de medicamente (plus 256 milioane de euro, o creştere de 41%), valve şi tuburi electronice (plus 166 milioane de euro, o creştere de 25%) şi utilaje electrice şi componente (plus 60 milioane de euro, o creştere de 56%) au crescut semnificativ în aprilie 2020 comparativ cu aprilie 2019." Deci Chinezii fac si exporta "lampi "in prostie.......ma mir ca vesticii nu prea scot de la naftalina o linie de fabricat lampi calitative.....m-as bucura de ceva concurenta , care ar duce la calitate mai buna si preturi mai mici... Editat Iunie 23, 2020 de Усилитель Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Gasit azi, pare a fi complet Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 (editat) Acum 1 oră, Усилитель a spus: Deci Chinezii fac si exporta "lampi "in prostie.......ma mir ca vesticii nu prea scot de la naftalina o linie de fabricat lampi calitative.....m-as bucura de ceva concurenta , care ar duce la calitate mai buna si preturi mai mici... În primul rând, pentru ca nu au la naftalina fabrici de lampi radio. Le-au vândut (ghiciti cine au fost cumparatorii) sau le-au casat. Si în al doilea rând, pentru ca nu renteaza. Cererea e mica si materia prima e ferm în mâinile ceainezilor. Nu stiu de unde ati luat datele, dar nu par realiste. Acum 10 ore, Alphsoo a spus: 3-Nici taranii din vest nu sunt prosti, stiu si ei de gunoi de grajd. Da, dar îl lasa multi ani la fermentat/macerat. Legumele radacinoase cultivate de habarnisti se recunosc imediat dupa miros (de balegar) si gust. Cu oleaca ghinion te alegi si cu ceva paraziti (mai ales daca au folosit gainat). Editat Iunie 23, 2020 de franzm Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Fabrica si rusii destule. In fapt ca valoare cea mai mare o au tuburile de putere folosite in mediul industrial, alea de audio mai putin ca valoare. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Acum 13 ore, doru3160 a spus: Mai exista ceva factura sau e doar aducere aminte? OOOf! nu-i nici un secret ca preturile la bunurile de larg consum nu au scazut niciodata in fostul regim si ca un RR Cora era 345 de lei in 89 iar Gloria 1400 si ceva! aparatul cumparat de mine a fost de ziua tatului meu, pentru el si retin exact pretul. Referitor la doumente, nu pastrez nici macar chitantele de la intretinere pe luna anterioara! nici impozite, taxe sau facturi platite cu numerar in diverse situatii! si uite ca am trait pina la 60 de ani! Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Preturile bunurilor de larg consum S-au "reasezat" periodic "pe baze echitabile". De scazut, au scazut doar preturile la de-ale gurii: fluiere, naiuri, trâmbite, goarne ;-) Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Discutam discutii...o sa incerc sa gasesc ceva pret mai aproape de 89 si ne lamurim. Tot din aduceri aminte, stiu ca Gloria 4 a fost 1300 lei sau pe aproape. Dar pana nu gasesc ceva care sa confirme, nu pot contrazice. Link spre comentariu
Postări Recomandate