doru3160 Postat Iunie 21, 2020 Partajează Postat Iunie 21, 2020 Acum 1 minut, Marele Savant a spus: sa stit ca nimeni nu le poate sti pe toate, nici maca un moderator! In primul rand, moderator sunt doar in sectiunea dedicata, in rest sunt fix la fel ca ceilalti colegi.Nu am avut pretentia ca le stiu pe toate, nu eu sunt savantul. Sa stii ca nici macar matura n-o s-o bag in doliu daca nu imi vei mai adresa tampeniile obisnuite. Link spre comentariu
okean Postat Iunie 22, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2020 Reclama 1967... Link spre comentariu
dorian 70 Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 despre clăbucirea mîinilor... Link spre comentariu
icar Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 La 20.06.2020 la 20:58, Thunderer a spus: Depinde cat vrei sa platesti. Ei uite, ca poti plati putin si sa fie fara E-uri, dar cu gust! La 20.06.2020 la 20:58, Thunderer a spus: Daca iti mananci de sub unghii, apoi nu e de mirare ca cumperi mizerii. Adica, dai un ban, dar stai in fata??! Chiar crede cineva ca intr-o fabrica este o linie pentru brinza bio si una pentru brinza obisnuita??? Zaharul brun, scump ca naiba, e zahar obisnuit, colorat! Ala brun, arata cu totul altfel!!! La 20.06.2020 la 21:00, Thunderer a spus: Repede ati uitat compozitia salamului de vara si a carnatilor Trandafir. Inseamna ca nu ai mincat asa ceva! Eu duc dorul salamului de Sibiu, al pateului de Sibiu, al salamului Torpedo sau vinatoresc. Fara E-uri, zgirciuri, oase macinate, sorici macinat! Mai stie cineva ce gust avea parizerul? Nu mai gasesti asa ceva! D2134 s-o fi numind el "sare chinezeasca", dar nu are nici o legatura cu sarea! Hai sa nu deturnam sensul! Glutamatul este o "sare" organica, adica o sare a acidului glutamic. Ii zice "sare chinezeasca", deoarece o folseau chinezii la greu, in mincare. Au aparut simptome nasoale si asa a fost descoperit. Chinezii il obtineau prin fermentare becteriana. (ups, covid???) Deci, nu e o simpla sare, e o sare cancerigena! La 20.06.2020 la 22:37, BRANCA a spus: Pina la criza anilor '80 carnea si preparatele romanesti erau "stas",adica deosebit de gustoase Prin anii 85, a venit la institut o delegatie de la ministerul agriculturii. Au vrut sa vada daca, cu laserul, nu se pot realiza site extrem de fine, prin care sa se preseze oasele, pentru a obtine o pasta. Ai nostrii i-au trimis la plimbare, ca nu se poate. Le-au cumparat de afara!!! Apropo de Anglia, cunosc pe cineva care a trait, de doua ori, acolo. S-a casatorit cu un englez, nu s-au inteles, s-au despartit, iar tipa a venit acasa. Dupa citva ani, a plecat iar in Anglia la...fostul sot. Nici de data asta nu a tinut. Din povesti, am aflat ca au mincare la preturi normale, fara nci un gust si mincare scumpa...tot asa! Vorbea de pui, ca se saturase de ei. Spuneau ca nu se compara cu mortaciunile noatre, care, cit de cit, mai au un gust, fie ca-s bio, fie ca nu. La 20.06.2020 la 23:49, Marele Savant a spus: Da, dar iti permiti, pentru ca muncesti tot pe bani grei! Imi pare rau, nu ai inteles nimic din ce am scris!!!! La 21.06.2020 la 0:02, Marele Savant a spus: se pare ca in anii 70-80 si in vestul europei alimentele aveau alt gust si alta calitate! Vezi ce am scris eu despre cartofi, mai sus. La 21.06.2020 la 0:02, Marele Savant a spus: produse erau si cum te duceai cu oua sau gaini ca sa cumperi gaz! Iar o dai cotita! Nu de gaz vorbeam aici, ci de gustul mincarii gatita cu acel...gaz. La 21.06.2020 la 0:08, Marele Savant a spus: va mai amintiti ce gust avea parizerul acum 60 de ani??? Memoria veche, nu te inseala, chiar daca ai uitat ce ai facut ieri! Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 Interesant pliantul. Pacat ca nu apare si Neptun, ar fi trebuit sa fie cam dupa Jupiter. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 icar, covid nu e bacterie Link spre comentariu
norad Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 Cat castiga un muncitor din fabrica, proaspat absolvent de liceu, la vremea cat a fost tiparit pliantul de mai sus? Ca sa-mi fac o idee cat reprezenta, procentual, fata de salariu, un radio din cele din tabel. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 Acum 2 ore, icar a spus: cunosc pe cineva... De ce n-oti fi citind voi ce scriu cei care chiar traiesc "acolo"? La 20.06.2020 la 14:37, franzm a spus: Oferta e enorm de diversificata. Ar trebui sa le încerci pe toate. Dar pentru asta îti trebuie timp, sa umbli si sa cauti. Calitatea costa... Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 Putem presupune ca daca e si Gloria pe lista, si pretul e cel real, cu atat am cumparat si eu, inca mai am factura, anul cu aproximatie poate fi 1974...1975. In acea perioada un salariu pt studii medii era cca 1800...2000 lei. Poate sa difere si functie de ramura in care activa, si sistemul de retributie(salariu fix, acord, etc), dar cam pe acolo era. Acum 7 minute, norad a spus: Cat castiga un muncitor din fabrica, proaspat absolvent de liceu, la vremea cat a fost tiparit pliantul de mai sus? Link spre comentariu
yo2mhj Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 In "Almanah Tehnium" 1984 ,Gloria se vindea cam un pic peste 1400 de lei. http://www.copcea.ro/files/tehnium/almanahuri/almanah84.pdf Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 (editat) Da, era la 10 ani de la lansare, a scazut pretul...intre timp a mai fost periata schema, a disparut partea de alimentare auto, a fost schimbat germaniul cu siliciu, si multe altele. Editat Iunie 22, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 Din vremurile cand lucrurile aveau stil.... Link spre comentariu
Postări Recomandate