Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...


Postări Recomandate

Intr-o zi un om trecea pe ulita la vale, sau la deal. 

 

Vede usa unui gospodar deschisa si decide sa intre in casa acestuia. In loc sa zica buna ziua si sa lase cizmele pline de noroi la intrare, decise sa faca un tur al camerelor.

 

Acum adaptat la discutia de fata.

 

Pe un forum se discutau opinii si amintiri. 

 

Un coleg de forum zice ceva. 

 

Alt coleg, in loc sa dea un exemplu din experienta lui, ureaza palme colegului. Altfel spus intra cu cizmele cu noroi in casa colegului. 

 

Acum e clar @-Atlas- de ce am zis ce am zis? 

 

Si ca sa vezi unde duce orbirea: eu nu vorbeam de soia, vorbeam de zgarciuri si vene (adica de produse din carne). Dar cand ti se pune pata, actionezi cu badaranie. 

39 minutes ago, BRANCA said:

Aceleasi diferente de gust le-am sesizat,in documentare TV diverse si la unguri si la polonezi ...

Ce model de TV aveti de simtiti gustul mancarii?

Link spre comentariu

Ca tot veni vorba de iaurt...se gaseste in magazine iaurt grecesc (olimpus)....are acelasi gust cu iaurtul din vremea raposatului, cel la borcan. Incercati-l....o sa va placa gustul lui.

 

res_89c25a5de699b5747291f5e6db826e13_full.jpg

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 7 ore, BRANCA a spus:

 V-am mai zis ca aveti o fixa cu tot ce e inainte de 90!Eu vorbesc de produse,dvs ma luati cu criza ,cu ce bun era capitalismul si dai si dai!...Ce treaba are gustul produselor cu socialismul si cu capitalismul?

 Aceleasi diferente de gust le-am sesizat,in documentare TV diverse si la unguri si la polonezi si la rusi...Nimeni nu invinuia capitalismul sau socialismul!Toti invinuiau industrializarea agriculturii,chimizarea.

   Bineinteles ca am o idee fixa, nu mi-o schimb dupa cum bate vintul. In 1989 aveam 30 de ani si cresteam doi copii prescolari, am motive sa fi cunosct situatia! au trecut deja 30 de ani, a fost timp suficient sa-mi fac o parere! dv., nu? 

iar daca parerile vi le faceti dupa gustul vazut la tv, e clar. nu e de mirare, pentru ca am constatat ca cel mai bine se pricep sa povesteasca ''cum e dincolo'' cei care nu au iesit mai deloc din tara. de obicei stiu ei mai bine ca cei care locuiesc de ani buni in tarile respective!

 

  Si repet: sint aproape 8 miliarde de hranit, iar cetatenii vor toti sa o frece la rece prin birouri, asa ca mincam exact ce se cultiva in birou!

 

P.S. nu ne-ai raspuns referitor la gustul parizerului acum 60 de ani! citi ani aveati atunci, de vi-l amintiti asa de bine?

Acum 5 ore, mac01 a spus:

Ca tot veni vorba de iaurt...se gaseste in magazine iaurt grecesc (olimpus)....are acelasi gust cu iaurtul din vremea raposatului, cel la borcan. Incercati-l....o sa va placa gustul lui.

din amintirile mele, parca era ceva mai acru, dar cine tine minte de acum 30 de ani? si 10% grasime, in epoca???

Link spre comentariu

 Mare Savant.Da,tin minte gustul parizerului si pe cel al gemului de caise.Gemul de inceput ca pe urma au botezat produsul.Nu sunt sigur ca era facut din carne de cal.Posibil sa fi fost o legenda.

 Poate ziceti de mine ca sunt subiectiv in privinta produselor.E plin netul de articole pe tema asta.Si apropo de zgarciurile lui Thunderer sa vedeti analize efectuate real in zilele noastre.

https://www.stiriutile.ro/parizerul-plin-de-sorici-zgarciuri-si-e-uri-si-colorat-cu-gandaci/

http://www.magazinsalajean.ro/retete-feluri-mancare/salamul-de-vara-de-la-reteta-ceausista-si-pana-la-formula-chimica-din-prezent

Link spre comentariu

Salamul de vara era 64 de lei kg, salamul victoria era 50 lei kg. Cred ca salarul mediu astazi este mai mare decat salarul mediu de pe vremea lui ceasca, dar daca ma duc cu 64 de lei in buzunar (desi echivalentul a 64 de lei de atunci ar fi poate in jur de 100 de lei astazi ) sa iau un kg de salam nu cred ca iau o porcarie. 

Ma uit la emag ca salamul Victoria de 400g costa 13,45 lei. Pai iese ca ar fi 33,62 de lei kg de salam Victoria si pe vremea lui ceasca era 50 de lei. Deci trebuie sa caut un salam de minim 50 lei kg si sa-l compar la gust cu vechiul salam Victoria. Ma uit ca salamul cu sunca Caroli (cam asa era salamul Victoria pe vremea lui ceasca) costa 21 lei 500g deci kg iese la 42 de lei (si repet sigur nu-i corecta paritatea leu ceasca - RON de astazi). 

 

Eu am intrat intr-un magazin micut de mezeluri care aducea marfa facuta artizanal, dar preturile era mult mai mari. A trebuit sa dau comanda pentru 3kg de carnati ca femeia s-a scuzat: nu aducem cantitati mari pentru ca lumea prefera sa cumpere mai ieftin de la supermarket. Pana s-a mutat magazinul (sau s-o fi desfiiintat) am luat de acolo pentru ca gustul era "adevarat" insa repet: preturile erau mult mai mari. 

 

Sa povestesc o intamplare,  o cucoana din Italia in supermarket incepe sa faca figuri ca salamulurile din RO sunt proaste la gust si ca in Italia erau toate nemaipomenite insa persoana cu care era (o alta femeie) i-a retezat-o scurt: pai tu cumperi ce este mai ieftin in galantar si compari cu produsele din Italia? Transforma pretul per kg in lei si cumpara ceva din RO de aceeasi bani sa vedem daca te mai plangi. I-am facut cu ochiul la femeia aia (desi nu o cunosteam) si am trecut mai departe. 

 

 

 

@BRANCA de ce nu te uiti la TV pe canalele din Franta sa vezi ca se cultiva rosii fara pamant! Si gustul este adevarat, insa proprietarul a zis care este problema: rosia care nu se coace pe tulpina nu va avea gust niciodata. Reporterul a gustat o rosie coapta si a intrebat: de ce nu gasesc asa ceva si in supermarket? Proprietarul i-a zis simplu: pai cine plateste pierderile? Rosiile coapte nu tin mult timp si apoi le arunci la cos. Persoanele care culegeau, aveau o foaie A4 in mana cu rosii de diferite culori (erau in diferite stadii de coacere) si culegau exact ce li se spunea. Cu cat distanta pana la destinatie era mai mare, cu atat rosia ... era mai verde. Rosiile coapte erau vandute local sau la restaurante care veneau cu duba si cumparau zilnic. 

Care aveti o bucata de pamant langa casa, de ce nu gustati si dintr-o rosie care nu este coapta dar la culoare este ca alea din supermarket? Gustati si confirmati daca gustul este diferit de alea din supermarket sau nu. Eu personal am fost la cineva si am testat si am vazut ca rosia daca nu este coapta bine pe tulpina, chiar daca este din gradina tot gust de iarba are. 

 

Cati dintre voi cumparati carne de vita maturata? Gustul este super, dar si pretul este ... super, nu? Noi vrem astazi sa mancam mai ieftin si mai bun decat pe vremea lui ceasca, desi "cultivam din birou" cum spunea bine un user mai sus. 

 

https://www.emag.ro/supermarket/carne-maturata-de-manzat-kg-cris-vest-89240/pd/D5X8LYBBM/

https://www.emag.ro/supermarket/tournedos-pulpa-de-vita-fara-os-le-boucher-96695/pd/DCK7M3BBM/?ref=graph_profiled_similar_1_1&provider=rec&recid=rec_49_5d730f8794eb3bfdcd4d6a6628ff0e580a51c85a78d45adc2f467075956383ae_1592723595&scenario_ID=49

Oare astea au gust naspa? 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 5 minute, merck a spus:

 insa proprietarul a zis care este problema: rosia care nu se coace pe tulpina nu va avea gust niciodata. 

Buna

Exact,orice fruct,orice leguma coapta in mediul natural va avea un gust bun.

Pe vremuri,la Costinesti un batran vindea pepeni la poarta.Nu are rost sa discutam despre aroma.

Spunea sotia:

-De ce pepenii de la piata(in orasul Dej) nu au acelasi gust?

Raspuns extrem de simplu:

-Pentru ca s-au copt in camion sau pe taraba nu unde au fost cultivati.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

zb.jpg

 

Am pus diacritice şi am corectat după gustul meu:

 

- "Găleata de apă in casă, șapca de pionier- ceferist(?!), vesta găurită, de lână , tortul de casă , cu frișcă,  bunica zâmbind, cu chipul obosit, sărbătorita cu coif festiv,  plină de veselia momentului, cămăși albe, fata de masa albă , carafa albă , cu sirop poate. O scena de tablou de gen, nu din Tările de Jos unde ii e originea, ci din vreun județ oarecare."

- "Se dădea tare tăticul care a fotografiat , a pus Kent-ul pe masă şi a folosit film color in ‘80 ... interesant..."

Link spre comentariu
1 oră în urmă, merck a spus:

Cati dintre voi cumparati carne de vita maturata? Gustul este super, dar si pretul este ... super, nu? Noi vrem astazi sa mancam mai ieftin si mai bun decat pe vremea lui ceasca, desi "cultivam din birou" cum spunea bine un user mai sus.

Un fost coleg de munca are mult teren agricol. Mai mult padure, pasuni si fînete. Cum nici el si nici fratii sai (au mostenit împreuna terenul de la parinti si bunici) nu au timp si nici pregatirea necesara ca sa se ocupe serios de agricultura, s-a hotarât sa creasca o rasa de vite veche, aproape salbatica (ia si ceva subventii pentru pastrarea fondului genetic). Vitele sunt tot timpul anului afara, le-a facut ceva adaposturi unde sa se retraga si le da fân si ceva nutret însilozat pe timpul iernii. Animalele cresc încet, taurasii îi poate sacrifica abia la 2-3 ani. Dar au o carne cum nu am mai pomenit. Nici în România. Mai mulgea din vite (nu prea stau la muls), dar numai pentru nevoile proprii. Aducea carne la vânzare, la munca. Se bateau turcii pentru ea (majoritatea muncitorilor din banda erau turci). În ciuda pretului mare. Mai nou vinde restaurantelor de lux. Dar nu creste productia, desi cerere ar fi. Zice ca, pentru el este si va ramâne un hobby (actualmente este instructor la o scoala profesionala si de tehnicieni).

Link spre comentariu

In 80...82 nu era o problema filmul color...se gasea in magazinele de profil si azopan si kodak. Cu kentul la fel, chiar daca nu il gaseai la liber, doar daca nu voiai sau nu aveai bani, nu cumparai.

Acum 26 minute, dorian 70 a spus:

a pus Kent-ul pe masă şi a folosit film color in ‘80

 

Link spre comentariu
Acum 9 minute, doru3160 a spus:

Cu kentul la fel, chiar daca nu il gaseai la liber,

asta spune tot! voi realizati ca in Ro, la aproape o jumatate de secol de la ultimul razboi, noi vorbeam de produse ''la liber'' sau ''la ratie''? are sens orice propozitie care incerca sa apere un asemenea regim??? si apropo, credti au ba, dar si in 1989 existau in Ro retele de traficanti de diverse, la care puteai comanda chiar din cataloagele straine produse. ajungeau in maxim o luna! plata la livrare!  par fantastic, dar au fost si erau strict ''pentru cunoscatori'' adica, nu cum s-ar crede pentru activisti sau securisti ci pentru oamenii care aveau bani adevarati!

Link spre comentariu
Acum 1 minut, Marele Savant a spus:

are sens orice propozitie care incerca sa apere un asemenea regim???

Ramai savant, ca sa nu zica lumea ca e porecla. Cine plm apara acel regim? Mai bine taceai si pareai un tip inteligent. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, BRANCA a spus:

 Poate ziceti de mine ca sunt subiectiv in privinta produselor.E plin netul de articole pe tema asta.

  sper ca dv. nu sinteti la fel de mirat ca cel care a scris articolul de colorantul din ''gindaci''! este un colorant natural, de buna calitate, folosit de foarte multa vreme in industria alimentara! desigur, asta nu se invata la FF la privatele de cartier unde probabil ca a studiat autorul articolului! si cosenila nu este gindac, dar asa suna mai bengos!

Acum 1 minut, doru3160 a spus:

Ramai savant, ca sa nu zica lumea ca e porecla. Cine plm apara acel regim? Mai bine taceai si pareai un tip inteligent. 

Fa te rog un efort si nu mai vorbi ca la tine acasa! si la fel, incerca sa intelegi un text citit! nu tot comentariul meu era strict referitor la cuvintele citate!

eu incerc sa fiu civilizat, de ex. nu ti-am amintit nici de chestia cu locurile la concursurile pentru rezidenti nici altele cind ai scris aiurea.

 

   Spune domnule public ca nu suporti sa fii contrazis indiferent de ce afirmi si iti promit, tot public, ca nu te voi mai baga in seama indiferent de ce prapastii vei scrie!

Link spre comentariu

Eu ti-am mai zis, cand ai ceva de zis, nu ma mai cita. Altfel, ce am spus, am spus din viata pe care am trait-o atunci, nu ca sa apar regimul cominist cum insinuezi. In tara asta au trait si oameni obisnuiti, nu numai securisti si activisti, cum mereu iti place sa acuzi. De astfel de raspunsuri vei avea parte, daca tot te mananca in cur sa starnesti discutii aiurea. Ieri n-am avut chef de contre, dar azi vezi ca nu mai ai noroc. Ai grija ce vorbesti, ca sa primesti raspuns pe masura.

Link spre comentariu
Acum 2 minute, doru3160 a spus:

Eu ti-am mai zis, cand ai ceva de zis, nu ma mai cita. Altfel, ce am spus, am spus din viata pe care am trait-o atunci, nu ca sa apar regimul cominist cum insinuezi. In tara asta au trait si oameni obisnuiti, nu numai securisti si activisti, cum mereu iti place sa acuzi. De astfel de raspunsuri vei avea parte, daca tot te mananca in cur sa starnesti discutii aiurea. Ieri n-am avut chef de contre, dar azi vezi ca nu mai ai noroc. Ai grija ce vorbesti, ca sa primesti raspuns pe masura.

si eu ti-am mai spus, ca nu interpretezi corect postarea! se poate distinge usor de oricine care anume este replica la ce am citat si care este un comentariu pe subiect. sau asa credeam eu ca e usor de priceput.

 si presupun ca daca astazi nu am noroc imi demonstrezi ca nu am avut dreptate la chestia cu locurile scoase la concurs pentru rezidenti! desi a mai pus si alt coleg un citat, desi este de notorietate publica acest lucru. Pe dv. v-a deranjat ca de obicei faptul ca a exista ceva ce nu stiati si v-a deranjat faptul ca s-a spus asta in public!

 

 sa stit ca nimeni nu le poate sti pe toate, nici maca un moderator!

 

Asa ca deja a devenit pierdere de timp, gudbai si la revedere!

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări