Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...


Postări Recomandate

Buna

Poi in general in occident mancarea este aiurea.Nasa mea a lucrat 10 ani in Anglia.

Se plangea de gustul mancarii si abia astepta sa vina acasa sa manance ceva gustos.

Spunea ca a cumparat mezeluri scumpe si nici alea nu erau OK.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu
4 hours ago, franzm said:

Mai lipseste un corn proaspat (parca 25 Bani ala simplu). Ce vremuri. Simt ca începe sa ploua. În gura. Ma duc sa vad ce am în bucatarie ;-)

In careva seara mi-am facut corn cu 25 bani si baton cu unt/vanilie si mac deasupra..... 1leu era..... Mai am peste  100 kg faina... M-am aprovizionat la valul 1 covid, vad ca incepe sa se transforme in 2, nu mai asteapta toamna. Lactatele poloneze au gust bun.... (Lidl) 

 

 

 

Link spre comentariu

Atlas.Partea proasta e ca Vesticii nu recunosc asta!Probabil sunt invatati cu "synthetic food",cum zicea un libanez,intalnit pe timpuri.

 Sa va spun cum e rosia in Canada.Se culege in camp verde cu motzul snitzel galben,deci nu rosu!Ulterior se coace in magazin,pt culoare rosie.Va dati seama ce mizerie!Si-o mananca aia la greu!

Link spre comentariu

Oferta e enorm de diversificata. Ar trebui sa le încerci pe toate. Dar pentru asta îti trebuie timp, sa umbli si sa cauti. Calitatea costa si atunci multi, mai ales cei care trebuie sa întoarca de trei ori fiecare banut, se aprovizioneaza de unde-i mai la îndemâna sau mai ieftin. Si eu, tot pe brânza de capra si rosii de la tara sunt fixat. Si zacusca, cu si fara ciuperci. Am crescut cu caprele ("vaca saracului"), n-am avut vaca iar rosii am avut berechet. În ultimii ani înainte de pensie (se desfiintase cresa unde a fost bucatareasa), bunica a lucrat în sectorul legumicol al CAP-ului din sat iar noi, nepotii, o ajutam din rasputeri, mai ales la carat ;-)

Cât despre varza acra, oare de unde credeti ca vine porecla de Kraut? Am avut pâna si un cancelar cu nume de varza.

Editat de franzm
Link spre comentariu

cu naiba puteti crede si raspindi toate prostiile astea????

 

sintem buricul galaxiei, nimeni nu e mai destept ca noi, nimeni nu are mincare mai naturala ca a noastra, primii sintem peste tot!

 

se vede in calitatea vietii, se vede cum pasesti pe usa unui spital, se vede in km de autostrazi, se vede pe strazi, se vede cind ajungi in fata unui Dumezeu de la ghiseu, se vede in fiecare minut al vietii! Nu sintem ultimii, stam binisor  raportat la nivel global, dar departe de tot folclorul care circula!

 

P.S. multa sanatate (vor avea nevoie!) celor care cumpara ''mincare sanatoasa'' de la ''tarani'', care doar lor (si la inca 5.000 de clienti) le vind de pe terenul cultivat special pentru familie!

1 oră în urmă, BRANCA a spus:

.Partea proasta e ca Vesticii nu recunosc asta!Probabil sunt invatati cu "synthetic food",cum zicea un libanez,intalnit pe timpuri.

 

Link spre comentariu
1 hour ago, BRANCA said:

 

 Sa va spun cum e rosia in Canada.Se culege in camp verde cu motzul snitzel galben,deci nu rosu!Ulterior se coace in magazin,pt culoare rosie.Va dati seama ce mizerie!Si-o mananca aia la greu!

Un cercetator zice ca oamenii sunt si de aceea mai obositi si bolnavi ca mananca fructe culese mult inainte de coacere, vitaminele cantitative si calitative se formeaza in ultimele 3 zile cand ar fi bune de cules.... 

Cand eram copii, culegeam direct din copac..... Cateodata nu din al nostru.... :hdgfhgdf

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
Acum 25 minute, Marele Savant a spus:

care cumpara ''mincare sanatoasa'' de la ''tarani'',

Mare Savant, iertat sa-mi fie, dar cred ca ai o parere eronata. Si faci si confuzii! Adica, confuzi taranul ala care are 10 vaci si vinde laptele si brinza la piata, sau are 500 mp de gradina, unde cultiva rosii, castraveti si cartofi, cu saminta pastrata de la bună-su, cu "taranul" care are ferma de 200 de vaci, si vinde brinza facuta industrial, sau are 5 hectare de teren, unde pune rosii, castraveti sau cartofi, din saminta chinezeasca. Eu, cu saminta tinuta de la buna, culeg rosia azi, si poimiine, daca nu am miincat-o, e flescaita. In piata, rosiile de la olteni, de, tarani, rosii "romanesti", stau pe taraba, nu in frigider, si o saptamina, fara sa se inmoaie. Despre asta vorbim. Matusa mea, a sters-o in SUA, prin anii 70. Dupa 89, s-a intors in tara, in vizita. No, fiecare o invita la masa. De citeva ori a zis: dar ce cartofi aveti voi aici, ca au un gust minunat?!! Acum, cumpar cartofi de la "tarani" si, cind ii prajesc, trag jumate din uleiul din tigaie, si is moi, ca fierti. Mai catră toamna, cumpar cartofi de la taranii din Cunta, Loman sau Doștad, ramin cu uleiul in castron, iar cartofii sunt crocanti. Nu sunt deloc prostii, sunt realitati. Daca nu crezi, nu e vina mea. Asa da-mi voie sa ma intreb cine  "naiba poate crede si raspindi toate prostiile astea".

Link spre comentariu

Mare Savant.Eu nu vorbeam de mancare sanatoasa de la tarani.Pur si simplu de gustul produselor de la noi.Nu pot sa compar nimic,chiar din ce e pe piata RO,cu o carne de pasare sau de porc de tara.Iar din ce e in magazin porcul de import e net inferior celui romanesc!Aceiasi chestie am experimentat-o in Canada mancand un gratar,in curtea casei.Am zis ca nu e porc!

 La legume,pe langa soi,conteaza enorm tipul si calitatea solului si conditiile de microclimat.Pina si plantarea la deal da produse mai aromate si mai gustoase ca la camp.

 Acum cativa ani am vazut un bucatar francez,stabilit undeva in sud,afirmand ca avem niste rosii incredibile dpdv al gustului.

 Ai mei,din Canada,se vaicareau tot timpul,la mancarea gatita in casa,ca n-are gust!Pina si patrunjelul n-are niciun dumnezeu!

  Si da.E adevarat ca nu suntem buricul lumii.Un amic a stat o perioada in Indonezia si-a fost stupefiat,la propriu,de varietate enorma a produselor agricole si de calitea lor.Mult peste a noastra!

 Buba,peste tot,este insa industria agricola,ca nu mai avem agricultura traditionala.Asta omoara totul...

Link spre comentariu
1 oră în urmă, BRANCA a spus:

 La legume,pe langa soi,conteaza enorm tipul si calitatea solului si conditiile de microclimat.Pina si plantarea la deal da produse mai aromate si mai gustoase ca la camp.

 Acum cativa ani am vazut un bucatar francez,stabilit undeva in sud,afirmand ca avem niste rosii incredibile dpdv al gustului.

 Ai mei,din Canada,se vaicareau tot timpul,la mancarea gatita in casa,ca n-are gust!Pina si patrunjelul n-are niciun dumnezeu!

Sigur, domnilor! cu autostrazile, spitalele (plus cele 8 spitale regionale) si restul fleacurilor de acest gen avem noi probleme mari! dar in schimb stam bine cu gustul la rosii! Aveti dreptate!

 

1 oră în urmă, BRANCA a spus:

Ai mei,din Canada,se vaicareau tot timpul,la mancarea gatita in casa,ca n-are gust!Pina si patrunjelul n-are niciun dumnezeu!

  Pomenesti Canada aia mai la fiecare postare, probabil ca cei de acolo sint masochisti, stau acolo doar ca sa se autochinuiasca, fara rosii si patrunjel, fara brinza, fara minz! Si eu locuiesc de citiva ani in mare parte a timpului in UK si pot afirma ca daca nu vrei sa manince toata familia de 10 lire pe saptamina, se gaseste orice, de orice calitate si cu orice gust! 

 Si, domnilor, nu uitati ca sint aproape 8 miliarde de oameni care trebuiesc hraniti zilnic!

Link spre comentariu

 Ce zic eu si ce se intelege!Vorbeam de gustul mancarii si nu de "gustul" autostrazilor si spitalelor!

 Am zis ca nu suntem buricu lumii.Si la sarbi cand merg constat ca au legumicolele si carnurile asemanatoare celor de la noi.Adica bune.Si bulgarii la fel.

 Iar la canadieni aia e situatia reala.Sunt carnivori la greu,nu iubesc branzeturile si nici legumele!Grosul populatiei nu gateste acasa.Iau preparate eventual de le incalzesc ,in rest la restaurante.Si da si branzeturile la ei sunt naspa!

 La Sibiu am niste prieteni care bat Europa si lumea in general.Nu e colt in EU unde sa nu fi fost cel putin odata.Au o parere proasta despre foarte multe produse de acolo.

Link spre comentariu

Peste tot exista mancare si mancare. Daca-ti mananci de sub unghii si vizezi doar mancarea la "oferta" sau cea mai ieftina... atunci nu te plange ca e mancarea de rahat. Nici macar in România.

 

In general, romanii nemultumiti (indiferent pe unde-si traiesc veacul) sunt dintre cei care fie inca asteapta covorul rosu, sunt pe ajutor social, traiesc in "comunitate" si nu gasesc decat joburi de ingrijitori de cladiri. Restul se deduce.

 

Totusi, in multele tari in care am trait sau doar vizitat am dedus ca toti sunt niste cretini, un restaurant nu are sarmale si carnaciori oltenesti... nu stiu cum traiesc cretinii aia?!

Link spre comentariu
Acum 18 minute, BRANCA a spus:

Vorbeam de gustul mancarii si nu de "gustul" autostrazilor si spitalelor

Cam de asta e vorba! Asta esti o tehnica in discutii, nu mai stiu cum se cheana, dar consta in a deturna sensul discutiei, cund nu-ti convin concluziile.

Apropo de smintina  Eu cumpar numai de la tarani, din piata, sau de la o dugheana ce  aduce de la Doștad. Cind e proaspata, o faci mintenaș frisca. O cumpar pentru ciorba sau prajituri. Se intimpla sa ramin fara si sa nu gasesc la piata, asa ca iau de la suprmarket. Mult laudata, bio, in reclame. Ei bine, aia de la țarani, cind o pun in zamă se dizolva fain, dind un gust deosebit mincarii. Daca pun din aia de la supermarket, nu se dizolva, se cocîrțeste in farfurie, plutincumpara restaurantele pe aia bio, din magazined ca un precipitat in farfurie, zama fiind si fara cukoare si fara gust! Despre ce vorbim aici? Inca o chestie. Inainte de sarbatori (Craciun, An Nou) nu mai gasesti smintina la tarani, e contractata toata de restaurante, pentru mesele festive, cu ciorba de burta/legume si sarmale! De ce, daca aia de la tarani e doar raspindire de prostii, nu o cumpara restaurantele pe aia, bio, din supermarket?

1 oră în urmă, Marele Savant a spus:

10 lire pe saptamina

Stii care e chestia, acolo dai bani grei pe mincare cu gust, aici, citva lei, la tarani sau culegi din gradina! Cind mai fac păpărada, va arăt ub galbenus, de la o gaina crescuta in curte. Nu se compara cu nici un ou de comert, fie el si superbio! Nici la culoare, nici la gust!

Daca nu te-ai prins, asta e chichirezul! Da, daca am bani, pot sa-mi cumpar o insula in Pacific, care-i problema? Daca n-am, stau in garsoniera!

Link spre comentariu

Thunderer.Nu te supara da bati campii! Eu vorbeam de gust.Nu de preparate!Ca exista sau nu produse romanesti in alte tari.

 Si la noi,dupa moda de afara,cel putin la mezeluri se folosesc,la greu,adausuri de "imbunatatire"...Adica E-uri,zahar,glutamat,soia,s.a.

 Iar in restaurante,catering se baga,ca nu e control, glutamat angro.Am ajuns intr-o societate in care numai castigul conteaza!Castig cu produse de slaba calitate si nesanatoase.

 Si,in particular,nu ma plang de bani,am.Ma plang de sanatate.

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări