Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Rigla de calcul am folosit , in  scoala . Era obligatoriu , am avut ( si ) curs . Mai trebuie si tabela cu logaritmi . O am si acum ( rigla ) , alaturi de un manual aparut mult mai tarziu , prin anii "80 . De fapt un soi de album , mai mult lat decat inalt , gen revista , cu coperti verzi . Rigla de calcul era romaneasca , cea mai scumpa ( mai multe modele ) era vreo 250 lei . Am si rusesti ... , inclusiv una mai ciudata , circulara ...

P.S. - rotringuri si sabloane mai are cineva ? Cel de 0,5 se cam infunda ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Nu prea am folosit din cele " mici " . Decat rar ... Cel mai mult 0,5 . Depindea mult de tus si calitatea calcului . In ultimii ani , pana in '89 , am primit numai porcarii , un tus albastru romanesc , apos si cu " reziduuri " , si calc asemenea ( tot romanesc ) . Noroc ca am avut rezerve de tus Rotring , bidonasele cu capac cu brida de plastic , in cutie de carton . Pentru omologare si prezentari se folosea calc sarbesc , RDG - ist , sau in extremis , nemtesc RFG . La planseta , scotch ( banda adeziva , in contabilitate era denumit celofan gumat ) sarbesc AERO .

P.S. - am scris caiete de sarcini si alte alea la sablon , n - am avut curaj sa le dau la tehnicieni sau desenatori . Florar mai are cineva ? ... Calc plastic ati folosit ? 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Daca tot am cotrobait...

IMG_2233e.jpg

Rigle de calcul. Cea de jos este pentru calcularea expunerii filmului  la gamadefectoscopii.

Cu asta am facut zeci de circuite imprimate. Pina m-am "modernizat", adica am trecut pe electric. O am si pe aia pe undeva...

IMG_2234e.jpg

Cronometru.

IMG_2235e.jpg

Si un microampermetru. Nu mai stiu cum a ramas la mine, ca le-am dat pe toate. Oi fi vrut sa fac ceva...am uitat! Neamtul ala mic si al dracului...

IMG_2236e.jpg

Editat de icar
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări