sesebe Postat Octombrie 31, 2019 Partajează Postat Octombrie 31, 2019 Da, astea erau...........si multe altele. Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 31, 2019 Partajează Postat Octombrie 31, 2019 Tampon practic, dar nu ala... Pe biroul oricarui contopist, alaturi de calimara de mai sus Inainte de Felix Cred ca mai am una prin pod, dar e fara cursor. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 31, 2019 Partajează Postat Octombrie 31, 2019 Asta era varianta vrac...de pe sulul asta, se decupa o lungime potrivita pt a monta pe un suport semirotund din marmura sau lemn. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 31, 2019 Partajează Postat Octombrie 31, 2019 (editat) Rigla de calcul am folosit , in scoala . Era obligatoriu , am avut ( si ) curs . Mai trebuie si tabela cu logaritmi . O am si acum ( rigla ) , alaturi de un manual aparut mult mai tarziu , prin anii "80 . De fapt un soi de album , mai mult lat decat inalt , gen revista , cu coperti verzi . Rigla de calcul era romaneasca , cea mai scumpa ( mai multe modele ) era vreo 250 lei . Am si rusesti ... , inclusiv una mai ciudata , circulara ... P.S. - rotringuri si sabloane mai are cineva ? Cel de 0,5 se cam infunda ... Editat Octombrie 31, 2019 de gauss Link spre comentariu
bamseflorin Postat Octombrie 31, 2019 Partajează Postat Octombrie 31, 2019 (editat) Acum 8 minute, gauss a spus: . P.S. - rotringuri si sabloane mai are cineva ? Cel de 0,5 se cam infunda ... Daca cel de 0.5 se infunda inseamna ca cel de 0.18 era de nefolosit Eu dupa folosire le puneam intr-un vas cu apa Cred ca mai am ceva rotringuri si sabloane Editat Octombrie 31, 2019 de bamseflorin Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 31, 2019 Partajează Postat Octombrie 31, 2019 Mai am Rotring si Steadtler, trusa si separate si sabloane. Le-am folosit cind colaboram cu Teora, desene tehnice si grafice. Mi-a fost mila se le arunc. O sa le caut si pun poze. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 31, 2019 Partajează Postat Octombrie 31, 2019 (editat) Nu prea am folosit din cele " mici " . Decat rar ... Cel mai mult 0,5 . Depindea mult de tus si calitatea calcului . In ultimii ani , pana in '89 , am primit numai porcarii , un tus albastru romanesc , apos si cu " reziduuri " , si calc asemenea ( tot romanesc ) . Noroc ca am avut rezerve de tus Rotring , bidonasele cu capac cu brida de plastic , in cutie de carton . Pentru omologare si prezentari se folosea calc sarbesc , RDG - ist , sau in extremis , nemtesc RFG . La planseta , scotch ( banda adeziva , in contabilitate era denumit celofan gumat ) sarbesc AERO . P.S. - am scris caiete de sarcini si alte alea la sablon , n - am avut curaj sa le dau la tehnicieni sau desenatori . Florar mai are cineva ? ... Calc plastic ati folosit ? Editat Octombrie 31, 2019 de gauss Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 31, 2019 Partajează Postat Octombrie 31, 2019 Din pacate doar pe astea le-am gasit. Deocamdata. Foloseam doar tus Rotring si calc de calitate, nemtesc. In ultimii ani am cumparat de la RDG-isti licenta pentru calc si sa facea la Petresti. Era chiar foarte bun. Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 31, 2019 Partajează Postat Octombrie 31, 2019 (editat) Daca tot am cotrobait... Rigle de calcul. Cea de jos este pentru calcularea expunerii filmului la gamadefectoscopii. Cu asta am facut zeci de circuite imprimate. Pina m-am "modernizat", adica am trecut pe electric. O am si pe aia pe undeva... Cronometru. Si un microampermetru. Nu mai stiu cum a ramas la mine, ca le-am dat pe toate. Oi fi vrut sa fac ceva...am uitat! Neamtul ala mic si al dracului... Editat Octombrie 31, 2019 de icar Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 31, 2019 Partajează Postat Octombrie 31, 2019 (editat) Nu stiu daca este nemtesc ( microampermetrul ) . Cred ca este Metra Blansko , Cehia . Editat Octombrie 31, 2019 de gauss Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 31, 2019 Partajează Postat Octombrie 31, 2019 Habar nu am ce provenienta are. Cred ca e de prin anii 70 - 80. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 31, 2019 Partajează Postat Octombrie 31, 2019 (editat) Este cehesc , am editat . Dar la fel de bun , daca mai indica corect . Trusa electrician . Oarecum incompleta ... Editat Octombrie 31, 2019 de gauss Link spre comentariu
yo3fkc Postat Octombrie 31, 2019 Partajează Postat Octombrie 31, 2019 Acum 11 minute, gauss a spus: Nu stiu daca este nemtesc ( microampermetrul ) . Neamtul ala mic si al dracului se numeste Alzheimer ! Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 31, 2019 Partajează Postat Octombrie 31, 2019 (editat) Asa , asa ... , ca - mi scapa , zburdalnicu' ! ... Bine ca nu e austriaku' ala (de) Freud ... Editat Octombrie 31, 2019 de gauss Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 31, 2019 Partajează Postat Octombrie 31, 2019 Citat Neamtul ala mic si al dracului se numeste Alzheimer Opa, esti mai tina ca mine, daca stii. Multa sanatate si viata lunga sa ai!!!!! Pusca Șiștar Virtelniță Link spre comentariu
Postări Recomandate