Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Da, imi faceam si eu veacul pe acolo, cumparind pungi cu rezistente, condensatori. Tranzistorii mai erau defecti multi, dar oricum scoteai banii. Era singura modalitate de a procura placi pentru circuite imprimate. Erau din ...na, ca-mi scapa denumirea, am un "lipsus"! Preșpan?

Link spre comentariu

Da, cel maroniu se numea simplu "textolit placat" iar cel verzui (superior) era "sticlotextolit" sau, mai științific, "sticlostratitex" :rade:.

Preșpanul era altceva, un fel de carton presat dar foarte rezistent dpdv mecanic. Din el făceam carcase pentru bobinajul transformatoarelor.

Link spre comentariu

Textolitul este facut cu rasini fenolice si substrat de pinza, pertinaxul parca ceva foaie de celuloza, gen hirtie si rasini fenolice.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Când am aruncat ultimul tv pe lămpi, n-am rezistat tentației de a păstra o bucățică de pertixax din el  :rade: E ampliful audio cu PCL86 și PL84. O vreme a funcționat că amplificator pentru walkman. Păcat că nu mai am incinta home made cu dif de 750 ohm.

20200612_211556.jpg

Link spre comentariu

Import/impamantenire denumiri...nes,fainer,bormasina,s.a.

Rasinile utilizate la textolit,pertinax, sunt de fapt fenol-formaldehidice.Ganditi-va ca au fost printre primele rasini utilizate industrial si inca se mai folosesc pe scara larga!

Link spre comentariu
La 12.06.2020 la 17:25, vio2007 a spus:

Pe Academiei se vindeau cu 11lei de catre comerciantii ambulanti.Pe cealalta parte a strazii era o autoservire impinge tava,intram acolo,

cumparam ceva de mancare si la masa verificam ledurile cu multimetrul,apoi le plateam marfa.Nu am avut surprize neplacute cu ei.Altadata am primit niste leduri

care indicau corect la masurare dar nu se aprindeau,le-am aruncat.....apoi am realizat ca erau ledur IR.

.................................................

Led cu ambaza metalica si cheita!!Nu stiu provenienta.

led.jpg

Frumuşele, mai am cîteva bucăţi în visterie...

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări