icar Postat Iunie 12, 2020 Partajează Postat Iunie 12, 2020 Da, imi faceam si eu veacul pe acolo, cumparind pungi cu rezistente, condensatori. Tranzistorii mai erau defecti multi, dar oricum scoteai banii. Era singura modalitate de a procura placi pentru circuite imprimate. Erau din ...na, ca-mi scapa denumirea, am un "lipsus"! Preșpan? Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 12, 2020 Partajează Postat Iunie 12, 2020 Da, cel maroniu se numea simplu "textolit placat" iar cel verzui (superior) era "sticlotextolit" sau, mai științific, "sticlostratitex" . Preșpanul era altceva, un fel de carton presat dar foarte rezistent dpdv mecanic. Din el făceam carcase pentru bobinajul transformatoarelor. Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 12, 2020 Partajează Postat Iunie 12, 2020 Cel maroniu se numea pertinax. 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 12, 2020 Partajează Postat Iunie 12, 2020 (editat) Textolitul este facut cu rasini fenolice si substrat de pinza, pertinaxul parca ceva foaie de celuloza, gen hirtie si rasini fenolice. Editat Iunie 12, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 12, 2020 Partajează Postat Iunie 12, 2020 De la casa pionierilor făceam și eu rost de piese. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 12, 2020 Partajează Postat Iunie 12, 2020 Când am aruncat ultimul tv pe lămpi, n-am rezistat tentației de a păstra o bucățică de pertixax din el E ampliful audio cu PCL86 și PL84. O vreme a funcționat că amplificator pentru walkman. Păcat că nu mai am incinta home made cu dif de 750 ohm. 2 Link spre comentariu
icar Postat Iunie 12, 2020 Partajează Postat Iunie 12, 2020 Da, pertinax. Din textolit, eu nu am vazut. Sticlotextolitul a aparut mai tirziu. Era mai rezistent, dar minca burghiele de numa', numa'! Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 13, 2020 Partajează Postat Iunie 13, 2020 Pertinax, la fel ca Micarta, este un nume de marca pentru un material realizat din fibre impregnate si, la fel ca mai târziu "Walkman", a ajuns sa fie folosit ca sinonim al categoriei sale. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 13, 2020 Partajează Postat Iunie 13, 2020 Import/impamantenire denumiri...nes,fainer,bormasina,s.a. Rasinile utilizate la textolit,pertinax, sunt de fapt fenol-formaldehidice.Ganditi-va ca au fost printre primele rasini utilizate industrial si inca se mai folosesc pe scara larga! 2 Link spre comentariu
alcon Postat Iunie 13, 2020 Partajează Postat Iunie 13, 2020 La 12.06.2020 la 17:25, vio2007 a spus: Pe Academiei se vindeau cu 11lei de catre comerciantii ambulanti.Pe cealalta parte a strazii era o autoservire impinge tava,intram acolo, cumparam ceva de mancare si la masa verificam ledurile cu multimetrul,apoi le plateam marfa.Nu am avut surprize neplacute cu ei.Altadata am primit niste leduri care indicau corect la masurare dar nu se aprindeau,le-am aruncat.....apoi am realizat ca erau ledur IR. ................................................. Led cu ambaza metalica si cheita!!Nu stiu provenienta. Frumuşele, mai am cîteva bucăţi în visterie... 1 Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 14, 2020 Partajează Postat Iunie 14, 2020 In germania medievala cuplurile casatorite isi puteau rezolva problemele prin bataie. Pentru egalitatea de sanse barbatul statea intr-o gaura pana la brau. http://www.aemma.org/onlineResources/trial_by_combat/combat_man_and_woman.htm Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 14, 2020 Partajează Postat Iunie 14, 2020 Da domnule, cine nu învata din greselile trecutului, e condamnat sa le repete. Link spre comentariu
okean Postat Iunie 15, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2020 Azi, 15iunie se impinesc 131 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu ! Link spre comentariu
Postări Recomandate