Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 24 minute, icar a spus:

Vulcan erau romanesti. Balon sadea, mergeai la sigur! De ce le-or fi botezat asa, naiba stie!

.

Eu mi-aduc aminte de cutia de carton pe care era desenat un con vulcanic din care era ejectat ceva. Probabil asta era asocierea, cu "eruptia".

Link spre comentariu
Acum 1 oră, icar a spus:

Bricheta...

Screenshot_20191029-220406_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20191029-220739_Samsung Internet.jpg

...si chibrituri

Screenshot_20191029-220253_Samsung Internet.jpg

Tocmai mi-ați amintit ca în anii 80 în copilărie colecționam cutii de chibrituri. Ajunsesem sa am foarte multe. Țin minte de o serie cu fluturi colorați foarte frumos, serie destul de numeroasa. 

Oare o mai fi prin pod pe la tara?

Trebuie neaparat sa verific!

Link spre comentariu
Acum 6 ore, norad a spus:

Sau se cutiile de vopsea pentru tesaturi, Gallus. Cutiile erau mici, din carton si aveau un plic cu o pudra.

Tot Gallus erau si vopselele pentru oua (de pasti).

La calimara din stânga, în adâncitura din mijloc se tineau penitele de schimb.

Va mai amintiti de tocurile care aveau un fel de pârghie rabatabila cu excentric pentru fixarea penitei? Dar de sugativa pe rola ovala?

Editat de franzm
Link spre comentariu

Din alea am avut in clasele mici...erau din plastic, si iesirea din calimara se facea printr-un con cu varful spre fundul calimarii, pe unde bagai penita tocului. Cand accidental se intorcea invers, toata cerneala se aduna pe langa con spre iesire, dar nu curgea afara.Erau special facute asa, ca sa nu fie pe jos in scoli numai pete de cerneala. N-am mai gasit nici un toc desi stiam ca trebuie sa fie. Le-am folosit mult dupa scoala cu penite redis.

f63ca0b1e90d9ddcfe3ac6dcdbbc115e-7839778

Editat de doru3160
Link spre comentariu
1 oră în urmă, alcon a spus:

Prin 1968, in librarii se gaseau niste calimari (nu sticle) de cerneala din plastic rosu, daca din greseala le intorceai invers, nu curgea cerneala, are cineva vreo poza?

Si eu caut, era un plastic rosu cu aspect semitransparent, inauntru era o piesa din plastic alb cu gaura conica cat sa intre penita sau stiloul la umplut...au fost pomenite si de colegul Gauss

Link spre comentariu

Sanse mici ... Dar nu imposibil . Poate la vreun colectionar , sau uitata prin vreun dulap , in pod sau la subsol . Inca de cand se mai gaseau , au fost aprovizionate pentru semnalizatoare si stopuri " electrificate " la biciclete , lumini de veghe , am vazut chiar si ghirlande de pom de iarna . De asemenea lumini pe la poarta , la tara ... , toate utilizari in anii '70 - '80 .

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 10 ore, sesebe a spus:

Tocmai mi-ați amintit ca în anii 80 în copilărie colecționam cutii de chibrituri. Ajunsesem sa am foarte multe. Țin minte de o serie cu fluturi colorați foarte frumos, serie destul de numeroasa. 

Oare o mai fi prin pod pe la tara?

Trebuie neaparat sa verific!

1959339_10202113574826327_8216699451513124738_n-700x501.jpg

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări