okean Postat Mai 30, 2020 Autor Partajează Postat Mai 30, 2020 Constanta, Terasa de la Cazinou, 1964 Link spre comentariu
Nostalgic Postat Mai 30, 2020 Partajează Postat Mai 30, 2020 La 28.05.2020 la 9:20, Усилитель a spus: Candva mai pufaiam cate o pipa , rar si fara sa trag in piept , i-mi place aroma de tutun care se imprastie in aer , din pacate nu mai gasesti tutun calitativ la pret rezonabil.....( cresterea accizelor au facut ca sa fie mai scump , unele sunt mai ceva ca la nemti...) gasit pe net niste pipe frumoase.....si vechi... Se numesc -narghilele- . Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 30, 2020 Partajează Postat Mai 30, 2020 (editat) Eu stiu ca sunt pipe , si pe tutun scrie "tutun de pipa " Traditional romaneste se mai zice : Lulea narghilea este asta : Editat Mai 30, 2020 de Усилитель Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 30, 2020 Partajează Postat Mai 30, 2020 Acum 12 ore, Vasile a spus: speakeri motivationali(dracu stie ce mai e si asta) speaker motivational = propovaduitor ( cel ce propovaduieste) a propovadui = A recomanda cu insistență, prezentând în mod cât mai convingător, unui mare număr de oameni și în diferite locuri https://dexonline.ro/definitie/propovădui Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 30, 2020 Partajează Postat Mai 30, 2020 Apropo de tigarile din Tudor.In anii 70 baza de aprovizionare,mai ieftina,o constituiau constantenii.Parca vad cum apareau cu sacosele de Marlboro...Da mai erau si studentii straini,shopurile diverse.Mai era ceva si pe la restaurante,tutungerii...Majoritatea fumam insa Carpati.Daca prindeam preferam de Sf Gheorghe... La Costinesti,in '71,era Kent la toate colturile!Original.Si arahide...Ne permiteam si noi,ca studenti amarati,sa rontaim.In tabara o mancare de nota douazeci!Studentii de azi nici nu-si pot imagina asa ceva!Se pare ca "cineva" a avut "grija" de toate taberele UTC-ului si cele studentesti...Fie s-a ales praful de unele,fie au trecut in buzunarul unora... Link spre comentariu
franzm Postat Mai 30, 2020 Partajează Postat Mai 30, 2020 (editat) În '71, da. Cinsprezece ani mai târziu era deja jale. Nu ca ar fi lipsit cu desavârsire, dar era cu "taxa de bunavointa" la ospatar. Vorbesc de mâncarea la restaurant, ca de fumat, n-am fumat niciodata. Si nici în primii ani dupa lovilutie n-a fost mai bine. Stiu pe un veteran de razboi, care a fost stationat prin zona aceea. A vrut sa revada locurile, sa-si aduca aminte de cele traite si sa afle mai multe despre oameni. Într-o zi, la prânz, a comandat musaca de pui. Desi l-am sfatuit sa n-o faca. A dat-o la câini cu mâna lui si a zis ca nici în razboi nu a mâncat asa ceva. Editat Mai 30, 2020 de franzm Link spre comentariu
un_razesh Postat Mai 30, 2020 Partajează Postat Mai 30, 2020 (editat) Cam mai in toate casele exista nelipsitul cartus de Kent (cel original, cu castelul, de 100”s), evident cu destinatia...”poate trebuie la vreun doctor”. Insotit bineinteles de cafeaua de rigoare. Ar trebui sa pun istorioara asta la topicul cu ”basca si....amintiri din copilarie” insa dupa grauri, cuiburi de randunele si lupi....parca nu merge... Asadar, undeva pe la inceputul anilor 80, fascinati fiind de mirosul tigarii Kent (taica-meu mai servea musafirii desi era nefumator) eu si frate-miu am decis sa dam atacu asupra cartusului de Kent bine dosit in clasica biblioteca din sufragerie. Am pus o oala pe foc in bucatarie si la aburii degajati am desfacut cu maaareee grija celofanul cartusului si apoi , pe la fundul pachetului (inca nu erau cele cartonate !) am scos 2 tigari ! Pur si simplu le-am savurat pe balcon ! Ai mei erau la serviciu evident ! Apoi , doar cu un strop infim de Pelikan am lipit la loc pachetul. Cartusul nu ! Azi asa, maine asa....cam la 4-5 zile repetam operatiunea pe un nou pachet. Cand s-a terminat povestea am relipit si cartusul si noi am uitat de incident ca deja venise vara. Bineinteles ca acel cartus la un moment dat a luat si drumul unui medic ! Nici la ora asta nu am idee cam ce intrebari si-o fi pus medicul respectiv..... Sau cine stie, o fi fost pe principiul ”calu de dar.....nu mai are dinti deloc !” Cert este insa ca daca afla taica-miu.....ne indrepta la modu serios cocoasele ! La amandoi ! Editat Mai 30, 2020 de un_razesh Link spre comentariu
franzm Postat Mai 30, 2020 Partajează Postat Mai 30, 2020 Io zic ca ar fi mers perfect la "...amintiri...". Link spre comentariu
okean Postat Mai 30, 2020 Autor Partajează Postat Mai 30, 2020 (editat) Merge perfect, Kent-ul " old " era inconfundabil, asta nou parca-i cu patrunjel ! Editat Mai 30, 2020 de okean Link spre comentariu
norad Postat Mai 30, 2020 Partajează Postat Mai 30, 2020 Cateva pachete de Kent si Marlboro am avut si eu, de la inceputul anilor '80. Ma rog, parintii mei, nefumatori. Cand le-am aruncat, vreo 10-15 ani mai tarziu, am desfacut pachetele si tigarile erau patate si usor ingalbenite. Tin minte ca inainte de '90 erau pretuite lamele de ras Gillette. Link spre comentariu
okean Postat Mai 30, 2020 Autor Partajează Postat Mai 30, 2020 (editat) Cele mai bune in clasamentul meu...la categoria fara ! Editat Mai 30, 2020 de okean Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2020 Partajează Postat Mai 30, 2020 Acum 3 ore, okean a spus: Merge perfect, Kent-ul " old " era inconfundabil, asta nou parca-i cu patrunjel ! Inainte de a incepe pandemia asta am fost in targul de vechituri din Viena- conrad. Pe la 6 dimineata cand inca era intuneric, ma nimeresc langa un sarb care scoate 2 lazi de banane pline cu pachete si cartuse de tigari. Cum m-am lasat de 10 ani de tigari nu eram prea interesat dar mi-am adus aminte ca fiu-miu fumeaza si am inceput sa scormonesc in lazi. Exact cartusul din poza, tipla plus Camel, Ernte23, PallMall si multe alte pachete sigilate din acei ani. L-am intrebat cat costa un pachet, a spus 2 euro. Zic daca iau ambele lazi cat costa. zice el, numaram si inmultim cu 2 euro. Am luat cartusul de Kent cu 20 euro si l-am adus acasa. 2 pachete le-am desfacut si le-am imparit prietenilor toti au recunoscut mirosul si aroma anilor 80, restul le-am lasat juniorului.....inclusiv mie mi s-au desfundat narile cand el a aprins prima tigara in bucatarie. Si, dupa cum a spus , nu se compara veci pururea cu astea din magazin, egal ce scrie pe ele. Link spre comentariu
franzm Postat Mai 30, 2020 Partajează Postat Mai 30, 2020 (editat) Pe vremuri mai era oarece concurenta între sisteme si firme. Acum, dupa atâta globalizare, toate-s o apa si-un pamânt. Sau exprimat matematic: cel mai mic numitor comun. Editat Mai 30, 2020 de franzm Link spre comentariu
okean Postat Mai 30, 2020 Autor Partajează Postat Mai 30, 2020 (editat) Sa revenim la " oile " noastre : Masina de cusut din anul 1867, probabil numai partea superioara ! Editat Mai 30, 2020 de okean Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 30, 2020 Partajează Postat Mai 30, 2020 3 hours ago, fluffy37 said: L-am intrebat cat costa un pachet, a spus 2 euro. Zic daca iau ambele lazi cat costa. zice el, numaram si inmultim cu 2 euro. Am luat cartusul de Kent cu 20 euro si l-am adus acasa. Afacere buna , acum pe OLX gasesti un pachet Carpati fara tigari la 50 lei si cu tigari la 100....... Link spre comentariu
Postări Recomandate