Усилитель Postat Mai 27, 2020 Partajează Postat Mai 27, 2020 Impozitarea tutunului ( si alcoolului ) e cea mai buna afacere pt stat .In contrast , cultivatorul abia traieste din ce primeste pt tutun ,si are cel mai mult de lucru .Candva se alegeau doar cele mai bune frunze ,se recolta selectat , nu toata planta deodata ,pe masura ce frunzele ajungeau la calitatea cea mai buna .Acum greu gasesti muncitori care sa culeaga si costul este mare .Acum se foloseste toata planta , se macina cu totul , pe vremuri se scoteau codite ,etc. Tigarile de marca gasibile acum sunt mult mai proaste decat chiar si cele romanesti de pe vremuri care macar aveau aroma de tutun , astea de acum put..... >>Prețul țigărilor în România Accizele reprezintă 60% din prețurile de vânzare cu amănuntul pentru mărcile ieftine și 56,4% din prețurile pentru mărcile premium. Taxele totale, inclusiv TVA, se ridică la 76,6% la mărcile ieftine și 73,3% la mărcile premium.)) citat de la : https://tobacconomics.org/wp-content/uploads/2016/11/Tobacco-Taxation-Fact-Sheet_Romanian.pdf Link spre comentariu
okean Postat Mai 27, 2020 Autor Partajează Postat Mai 27, 2020 Tigarete de demult ... Link spre comentariu
okean Postat Mai 28, 2020 Autor Partajează Postat Mai 28, 2020 Shanghai, China, în 1987 și în prezent Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 28, 2020 Partajează Postat Mai 28, 2020 Candva mai pufaiam cate o pipa , rar si fara sa trag in piept , i-mi place aroma de tutun care se imprastie in aer , din pacate nu mai gasesti tutun calitativ la pret rezonabil.....( cresterea accizelor au facut ca sa fie mai scump , unele sunt mai ceva ca la nemti...) gasit pe net niste pipe frumoase.....si vechi... Link spre comentariu
alcon Postat Mai 28, 2020 Partajează Postat Mai 28, 2020 La 27.05.2020 la 9:19, okean a spus: Tigarete de demult ... Am avut în colecţie un pachet gol de Samson... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 28, 2020 Partajează Postat Mai 28, 2020 (editat) La 26.05.2020 la 22:23, norad a spus: Un nene mecanic de la un CET din Iasi mi-a zis ca rotoarele de la turbine se duc la Turbomecanica pentru revizie. Scuze, mi-a scăpat această postare. În perioada în care am lucrat acolo nu am văzut/auzit de comenzi pentru Iași. Chiar lângă termocentrala CET-Sud București erau halele fostei "Energo- reparații" care funcționau acum sub sigla "Alstom Power România ". Aici se executau reparații la toată gama de subansamble specifice electrocentralelor. Ce nu se putea produce/repara venea din import, după cum spuneam. De regulă, de la ABB. Era acolo o armată de ingineri/specialiști în domeniu. Chiar ei plângeau fosta producție a combinatului de la Târgoviște. Bănuiesc că nu erau tămpiți ori nostalgici. Din 2004 am plecat de acolo, actualmente nu mai sunt la curent. Editat Mai 28, 2020 de +_Florin_+ Link spre comentariu
alcon Postat Mai 28, 2020 Partajează Postat Mai 28, 2020 Ce plantă este aceasta? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 28, 2020 Partajează Postat Mai 28, 2020 tradu de aici. http://plant.cila.cn/zhiwuku/guazihuangyang/ un soi de buxus. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 28, 2020 Partajează Postat Mai 28, 2020 Acum 33 minute, alcon a spus: Ce plantă este aceasta? Instalează-ți aplicația "PlantNet" și nu o sa mai trebuiască sa întrebi pe net despre plante. Eu m-am descurcat sa aflu informații despre orice planta / copac cu ea. Faci o poza, și apoi spui programului după ce anume sa caute: frunze, flori, fructe etc. Îți trebuie conexiune internet Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 29, 2020 Partajează Postat Mai 29, 2020 Faine tigarile Samson.N-am prins. Am prins o singura data,prin anii '70,un pachet de tigari de Sf.Gheorghe aparte.Tutun galben ca de Virginia.Fara filtru si in tzipla de celofan.Deosebite la gust.Stie cineva cum se numeau? Si apropo de culesul pe nivele la tutun.Prin anii '80 ne-a adus cineva foi de tutun din Dolj.Naturale extra.Am tocat si am bagat in foita unui Carpati.Am zis ca e mai bun decat Kentu'!! Acu toate tigarile sunt otova.Le mai deosebesti snitzel prin chimicalele aroma bagate.Cand mi-aduc aminte de originale zic ca astea de azi sunt gunoaie... Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 29, 2020 Partajează Postat Mai 29, 2020 (editat) Cine a fumat din astea prin anii 80...82 sigur nu le-a uitat aroma. Editat Mai 29, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
icar Postat Mai 29, 2020 Partajează Postat Mai 29, 2020 (editat) La 27.05.2020 la 2:38, Thunderer a spus: nu are nici o expertiza in problemele Semanatorii La 27.05.2020 la 2:38, Thunderer a spus: Ala stia unde sa caute expertiza? Ultima gaselnita a snobilor!!! Nici macar romangleza nu mai e! Cum naiba sa ai expertiza in problemele Semanatorii sau in orice alta problema??? Cum drac sa cauti expertiza? Pe aia o faci, in cel mai bun caz!! Ma rog, asa e cind vrei sa demosntrezi ca nu stii limba romana. Editat Mai 29, 2020 de icar Link spre comentariu
un_razesh Postat Mai 29, 2020 Partajează Postat Mai 29, 2020 1 oră în urmă, doru3160 a spus: Cine a fumat din astea prin anii 80...82 sigur nu le-a uitat aroma. Sincer....nu m-au incantat deloc ! Mult prea aromate, cu ”taste” oarecum sintetic ! Cu ochii inchisi as fi dat un pachet din asta pe o singura tigara....Camel fara filtru sau Chesterfield fara. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 29, 2020 Partajează Postat Mai 29, 2020 Chestiune de gust. Nu le puteai cumpara oricand de la tutungerie, deci le fumai doar ocazional. Camel cumparam de la arabi, din camine, din alea gaseam mai usor. Link spre comentariu
un_razesh Postat Mai 29, 2020 Partajează Postat Mai 29, 2020 Stiu Doru....si eu luam din T8 din Tudor de la ciuhabi. Din pacate s-au dus naibii tigarile, toate sunt la fel acum. Ultima tigara buna am prins-o prin 2012....era un Davidoff cu diametru ceva mai mare decat normal. Link spre comentariu
Postări Recomandate