Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Sah si moara am avut, si cel din carton, si cel de mai sus, din lemn. "Nu te supara frate" este si acum. Poate negociez cu nepoatele si pun o poza si cu cel nou.

Maroco.

maroco.jpg

Tare mult il jucam. A aparut si unul cu bete din plastic, dar nu e de nici o isprava: aluneca betele intr-o veselie.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, doru3160 a spus:

Probabil la CAP-ul ala nu erau electronisti si o folosea electricianul, care facea si pe electronistul. Nu stiu daca a avut un scop declarat...pe valiza scria Electronic II. Ca a ajuns si pe alte maini, nu e vina celor care au produs-o. Pana una, alta, am vazut-o si la baietii de la IIRUC, si aia  numai electricieni nu erau...asta asa, ca fapt divers. Ce sa faca un electrician cu trusa de surubelnite din plastic pt acord, pompa de fludor, bisturiu, pensete  sau chei fixe de 3...4mm, cine sa stie.

Electricienii pe care i-am prins eu, aveau truse din vinilin pliate, cu mai multe compartimente, si printre altele, aveau ciocan de lipit de 100W, ciocan de 250 grame, chei fixe peste 10mm, surubelnite, patent, cleste de taiat, indicator de tensiune si nu mai tin minte...dar o poza cu o trusa goala cred ca se poate, daca mai reusesc s-o gasesc la cine am vazut-o ultima data, acum ceva ani in urma. Pe net n-am gasit modelul ala, dar l-am gasit pe asta...aceeasi geanta, alt continut.

Stimabile, astea sint mistouri de autobaza! ideea era ca erau vindute si ca truse pentru electricieni! asa scria pe ele, asa apareau in acte si pe inventarul celor care aveau nevoie de ele. De asta am spus ca probabil erau botezate dupa necesitati! imi pare rau ca nu am fost si eu stringator sa am citeva zeci de bucati acuma! iar in laboratoarele de electronica ale CAP-ului respectiv se foloseau altfel de scule, de alta provenienta si de alta calitate! 

Link spre comentariu
Acum 6 minute, icar a spus:

Balon sadea, mergeai la sigur!

Nici o sansa sa faci pana...:rade:

Cam asa erau inainte de plastifiere.

20191030-222855.jpg

Cu toate stampilele la locul lor. Cam decolorate, dar nimeni nu s-a gandit ca trebuie sa reziste mai bine de 50 ani. Din motive lesne de inteles, am sters datele personale.

20191030-222916.jpg

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 8 ore, icar a spus:

Aparatul asta s-a comercializat si la noi? 

vintage-1216720__340.jpg

Da, l-am vazut in 62-63 in familia unor invatatori din Bucuresti unde ma testau ai mei pentru admitere la liceu. Nu se mai gasea pe piata, era deja "vechi". Stateam doar langa el, ma impresiona dimensiunea. Se pare ca nu avea autotransformator, se folosea reteaua direct.1155856299_TalismanTesla308U.thumb.png.125c5ffe32175dfe0ab5bb8d92836805.png

tesla308u.jpg

Editat de Ticu
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări