Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Ceausescu voia sa faca autostrazi, acesta era viitorul transportului in viziunea lui. Cam pe unde se cîcîie, de 30 de ani, alesii nostri, sa le faca acum. Numai ca, un "vizionar"  din anturajul lui, i-a sugerat ca nu autostrada e viitorul, ci calea ferata. Asa ca, dupa finalizarea "autostrazii" nambăr oan,  totul a fost lasat balta, in favoarea caii ferate. Asa ca acum avem o retea de cale ferata vasta, prost intretinuta si pe care nu mai circula mai nimic! Gara din Sebes, cel putin, arata jalnic, cred ca mai bine arata la inaugurarea ei, acu' mai bine de 100 de ani.

Link spre comentariu

Ca fapt divers, nava Evanghelia a fost propietatea celebrului armator grec Aristotel Onassis ...

Sfaturile miliardarului :

" Nu dormi prea mult si nu spune nimanui necazurile tale.  

Daca dormi cu trei ore mai putin in fiecare noapte, timp de un an, vei avea o luna in plus si jumatate de succes asigurate.  

Secretul afacerilor este sa stii ceva ce nimeni altcineva nu stie.  

Nu am prieteni si nici dusmani - doar competitori."

Link spre comentariu
Acum 7 ore, icar a spus:

. Asa ca acum avem o retea de cale ferata vasta, prost intretinuta si pe care nu mai circula mai nimic! 

Rețeaua vastă de cale ferată s-a dezvoltat odată cu industrializarea, fabrici/uzine/ întreprinderi erau împrăștiate pe tot cuprinsul țării iar CFR- ul prelua mare parte din volumul de mărfuri ce trebuiau plimbate de colo-dincolo. 

Acum nu mai avem industrie, drept urmare pe multe linii nu mai circulă aproape ... nimic.:)

Interesant materialul rulant de la începutul anilor '70 , când transportul feroviar era în plină expansiune și trenurile mergeau "ceas" :

Link spre comentariu
Acum 50 minute, +_Florin_+ a spus:

Acum nu mai avem industrie,

...cea mai buna dovada fiind PIB-ul mult mai mare fata de 1989 sau exporturile de zeci de ori mai mari! E adevarat ca nu mai sint atitea cosuri de fum care sa poluerze cite un sfert de tara, dar vom supravietui fara ele!

Link spre comentariu

Legat de garile in paragina... o vorba din strabuni zice ca omul sfiinteste locul. Adica, se mai si face cate ceva. Dar cum blestemul zicalei "ei se fac ca ne platesc, noi ne facem ca muncim" inca dainuie, tot mai asteptam sa vina "ajutoarele". Poate ne sapa altul gradina, poate ne pune si niscai flori, atat cat sa fie frumos, cat de cat. 

Link spre comentariu

nu a facut Ceausescu toate garile, dar transportul pe calea ferata era o idee foarte buna pleca trenul din port si se opera in curtea uzinei. toate intreprinderile mai fabrici si uzine aveau cale ferata in curte, rampe si tot dichisul. Sa faci multe autostrazi in ro nu prea e fezabil, trebuiesc multe expropieri, camioanele de marfa tot se baga in oraserelieful e asa cum e. Poti sa mergi din gaesti pana in banat fara sa intri in orase, dar drumul urca si coboara, dealuri , serpentine , lucrari, zici ca nu e adevarat.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Marele Savant a spus:

exporturile de zeci de ori mai mari

Exportam...ce? In afara de dacii si forduri, pe care le exportam si inainte, alaturi de tractoare, utilaj petrolier, ARO, Olcit, televizoare, arme si mai stiu eu ce.

Thunderer, omul sfinteste locul...daca are cu ce! Vad ca tot le stii pe toate, in ultimii 10 ani, citi bani s-au alocat pentru infrastructura caii ferate? Ca mai lipesti, cu ciment de acasa, o dala care se misca, ca mai pui un termopan cu fonduri de aiurea, e una, si bani suficienti sa modernizezi ceva, e alta poveste. Treaba e putin altfel: ei se fac ca ne platesc, noi ne facem ca muncim! Cam ce salariu are un muncitor de la Ford, comparativ cu unul de la  firma mama?

Acum 50 minute, cocochannel a spus:

nu a facut Ceausescu toate garile...

Nu a afirmat nimeni asta.

Acum 51 minute, cocochannel a spus:

nu prea e fezabil, trebuiesc multe expropieri,

Ce sa zic, se incurca pecereul in expropieri! Apoi, tu ai auzit de autostrazi  in Muntii Stîncosi? Sau pe la cei nordoci? La preturi mai mici decit la noi, pe drum drept. La noi, in capitalismul asta mult laudat, s-a furat tot cit s-a putut, s-a spaguit pina peste. Va mai aduceti aminte de Sova, care, cica, isi punea cort pe santier si statea acolo pina o termina?  Ma intreb daca nu a putrezit cortul....

Contractul cu Bechtel, l-a gasit cineva, ca tare prosti ne cred... Bani aruncati pe geam...pardon, in anume buzunare!

Link spre comentariu

Icar , tu le zici din auzite si din potrivite. Furatul e una, spatiul e alta.  Stii cum e o autostrada din asta in pustietate in canada ? Sunt 3 benzi pe un sens, spatiu de inca 3 benzi si inca 3 benzi in sens opus. Cum ar veni doua autostrazi paralele, iar cand e o problema pe una se transforma o portiune din cealalta in doua sensuri.

Ce treaba are salariul unui muncitor de la Ford? Care firma mama? Crezi ca neamtul de la Ford Germania tot asa gandeste?

Are Ford Romania vreun model de masina specific pe care il exporta, ca nu am auzit?

Link spre comentariu
Acum 14 ore, icar a spus:

Exportam...ce? In afara de dacii si forduri, pe care le exportam si inainte, alaturi de tractoare, utilaj petrolier, ARO, Olcit, televizoare, arme si mai stiu eu ce.

Thunderer, omul sfinteste locul...daca are cu ce! Vad ca tot le stii pe toate, in ultimii 10 ani, citi bani s-au alocat pentru infrastructura caii ferate? Ca mai lipesti, cu ciment de acasa, o dala care se misca, ca mai pui un termopan cu fonduri de aiurea, e una, si bani suficienti sa modernizezi ceva, e alta poveste. Treaba e putin altfel: ei se fac ca ne platesc, noi ne facem ca muncim! Cam ce salariu are un muncitor de la Ford, comparativ cu unul de la  firma mama?

Cauta domnule structura exporturilor, nu este deloc secreta! Tinind cont ca in ultimii ani a fost de circa 70 de miliarde de euro anual, chiar si 72-74 de miliarde, raportat la vestita datorie de 11 miliarde de dolari achitata in zece ani tot din exporturi, este limpede pentru orice persoana care nu este rau intentionata! Vezi si Daciile alea, cite se exportau inainte, unde si la ce pret! Si care Forduri?

CFR-ul a murit pe mina proprie, prin achizitii ultramegasupraevaluate sau inutile, salarii si alte avantaje foarte mari plus alte chestii mai putin cunoscute. Si apropo, ani de zile eram singurul fraier cu bilet din tot vagonul!

Intr-adevar, nu este versiunea corecta, dar o cheta se putea face printre angajati si cumpara citeva galeti de vopsea! dar obiceiul e sa duci cite ceva de la munca acasa, nu invers!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Acum, privind obiectiv, 11miliarde USD in anii 80' sunt vreo 33 de miliarde USD in anul 2020, din cei 70 de miliarde eur  " in gradina " noastra, efectiv, daca raman 20 de miliarde e mult !

Link spre comentariu
Acum 5 minute, Marele Savant a spus:

...............................................

... dar obiceiul e sa duci cite ceva de la munca acasa, nu invers!

:rade:

Acum 6 minute, Marele Savant a spus:

..................  Si apropo, ani de zile eram singurul fraier cu bilet din tot vagonul!

Asta am păţit-o şi eu cândva, nu ştiam de ce se uită naşu' mai ciudat la mine... :d

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări